Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
SkidS

Minecraft 1.2.6 Singleplayer!

Rekomendowane odpowiedzi

SkidS    0
Siemka ! Czy podoba wam się to , że w 1.2.6 mają być serwery singleplayer? Mnie osobiście nie, ponieważ panowie z Mojang'u zamiast zajmować się takimi bardziej potrzebnymi rzeczami, zajmują się takim [szajsem].Proszę o swoje opinię. !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maties7    13
Jak dla mnie rzecz, która spowoduje, że Mojang nie będzie musiał pisać dwa razy tego samego na single i multi nie jest szajsem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
a ja dalej mam nadzieje, że minecraft w którymś momencie przestanie mielić javę i będzie miał normalny wydajny engine :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Karimiri' timestamp='1339067375' post='73762']
a ja dalej mam nadzieje, że minecraft w którymś momencie przestanie mielić javę i będzie miał normalny wydajny engine :P
[/quote]Wydajny engine to nawet w Javie można zrobić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrSkaleton    89
Nie szajs. Firma zajęła się tym, ponieważ to dla nich UŁATWIENIE, ponieważ nie muszą pisać tego na single i na multi, tylko od razu jest to w jednym, co oznacza więcej rzeczy w nowszych wersjach :)
Nie będzie 1.2.6 tylko 1.3 -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maties7    13
Zresztą już są widoczne efekty tych przenosin. Ponoć na multi w końcu będzie można zobaczyć, że ktoś nosi enchatny, jaki klocek kopie, poprawną animacje magma slim czy lepsze kolizje mobów z obiektami. Dla multi duży plus, jednak na single mogą być odczuwalne nowe błędy, więc ci co tam ciągle siedzą nie koniecznie mogą być zadowoleni. Chociaż Mojang stara się by nowy single był bardzo podobny do starego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Idaret    3
W nowym singlu wkurzający jest brak pauzy oraz brak szybszego doczytywania się obszarów w czasie pauzy.
Trochę lipa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
michu626    5
Zwróćcie uwagę na to, iż w Minecraftcie pojawia się coraz więcej "erpegowych" rzeczy. Enchant, wioski, dungeony, wąwozy, enderchesty, end. Ach... chciałoby się, żeby MC dopiero był na 1.7.3. Bugów było co niemiara, ale to najlepsza wersja moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GrzechuGrek    7
Nie zgadzam się. To dobrze, że MC jest wciąż wzbogacany i poprawiany. Poza tym nikt nie każe korzystać z RPG'owych rzeczy - nadal można bawić się w budowniczego jak za czasów wersji 1.7.3m, zwłaszcza w Single Player. W sumie generator map jest inny, ale być może ktoś stworzył moda który generuje mapy w starym stylu. Mi tam pasuje obecny stan rzeczy jeśli chodzi o mapę i raczej nie chciałbym wracać do 1.7.3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Crimshaw    4
Jeśli dobrze rzecz rozumiem, to jeśli wgram sobie moda, to na serwie też będzie działał? Chodzi o to czy będę musiał szukać pluginów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SiVy0    5
raczej to nie będzie tak działać. Jednakże będzie opcja, która spowoduje, ze osoba wchodząca na serwer zobaczy pytanie o pobranie zalecanego texture packa. Gdyby tak samo zrobić z modami to wtedy byłoby świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MJN88    9
Osobiście jestem bardzo zadowolony z tego pomysłu. O ile minecraft nie zacznie żreć znacznie więcej :/ Nieraz próbowałem grać z kumplami na własnym serwie, niestety moja maszyna bardzo słabo sobie radziła z uciągnięciem klienta i servera - mam nadzieję, że rozwiążą to tak, że nie zwiększy to znacząco ramożerności. Dodatkowo ciekawe czy Mojang pomyśli nad jakimiś dodatkami dla trybu singe/multi - komendy itp. czy będziemy skazani na niemoc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SiVy0    5
Na pewno podczas udostępniania swojego singla na multi, zwiększy się użycie ramu. Tak samo jak podczas hostowania zwykłego serwera. Niestety, ale Mojang na to raczej nic nie poradzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Uberman19    0
@michu626 po co robisz offtopic?

Ale żebym ja go nie robił, to podoba mi się to, bo moja maszyna uciąga serwa ale nie ogarniam wpisywaniia tego wszystkiego, więc od strony Mojangu zaskoczenie wielkie. Łał x3, wreszcie zaproszę kumpla. Szkoda tylko że to działa tylko przez sieci LAN a nie przez coś w rodzaju [i]Steam'a.[/i]

Pozdrawiam,
Uberman19 - Wasz uszanowany gracz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
[quote name='Uberman19' timestamp='1339944809' post='75864']
Ale żebym ja go nie robił, to podoba mi się to, bo moja maszyna uciąga serwa ale nie ogarniam wpisywaniia tego wszystkiego, więc od strony Mojangu zaskoczenie wielkie. Łał x3, wreszcie zaproszę kumpla. Szkoda tylko że to działa tylko przez sieci LAN a nie przez coś w rodzaju [i]Steam'a[/i]
[/quote]
to sie instaluje hamachi i już masz sieć LAN poprzez internet
(znaczy to jest VPN, ale zestawia LANy :P)

ja bym z tym jeszcze poczekał. na razie nie wyszło nic solidnego tylko jakieś oderwane od rzeczywistości snapszoty.
jak wypuszczą oficjalnie pełnego pacza to będzie o czym pogadać. może teraz będzie tylko LAN a w następnym WAN,
a może zanim wyjdzie pacz to już dorobią możliwość udostępniania po necie kto wie xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrSkaleton    89
[quote name='Karimiri' timestamp='1340044848' post='76055']
to sie instaluje hamachi i już masz sieć LAN poprzez internet
(znaczy to jest VPN, ale zestawia LANy :P)
[/quote]

Czyta się uważniej czyjeś wypociny...

Co do tego - Wiem, udzielałem się już, jednakże to ciekawa rzecz (czego nie napisałem), bardzo fajna. Nie trzeba będzie zgrywać mapki na multi żeby pokazać koledze, tylko wpisać komendę /publish, pokazuję się już IP i ktoś może wbić. Cudowne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='MrLoony988 :D' timestamp='1340442847' post='76714']
Hej, czym jest sieć LAN? I prosze mnie nie wyśmiewać, gdyż jestem początkującym :(
[/quote]
1. www.google.pl
2. Wewnętrzna sieć w domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RavenZuo    9
jak dla mnie to dobrze że robią coś z lanem bo z nim miałem częste problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RavenZuo    9
z połączeniem, np. ja mam Xpka a na lapku jest win 7 i czasami trzeba kombinowac żeby połączyć :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
1. CMD
2. IPCONFIG
3. Adres IPv4
4. Przepisz
5. [CONNECT]
6. ???
7. PROFIT!
XP, Win7, Vista i Mac OS X nie mają najmniejszych problemów z łączeniem się do mnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...