Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
damian01211

Bałwan na flatlandzie

Pytanie

damian01211    0
Witam.

Otóż próbowałem zrobić automatyczne chłodzenie do mojego reaktora atomowego , oczywiście wszystko fajnie ale jest jeden problem.

Aby robić lód potrzebny mi bałwan który robi śnieg ale ten bałwan nie chce go robić.
Wina mapy ? Elektrownię buduję sobie na flatlandzie z minecraft'a. Próbowałem na 2 flatlandach i to samo , spróbowałem na normalnej i działało. Bałwan wytworzył śnieg pod sobą który został zrobiony na śnieżki i potem zkompresowany do lodu.

Jest jakaś opcja na to by to bałwan działał na flatlandzie czy nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Nie wiem, czy jest to wina flata, ale podobno bałwany nie lubią być na niskich poziomach :D Czyżby Mojang zajął się uczuciami Bałwanów? Może jest to bug związany z mapą flat.
Reaktor atomowy? Chętnie bym zobaczył :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Napisano (edytowane)
@up: on mówi o reaktorze z industralcraft jak się domyślam ;D wieć nie ma problemu sobie wpisać w youtube ;D
@topic: też próbowałem na flat i nie ma śniegu. Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
Na niektórych biomach np. pustynia ponoć bałwan nie zostawia śniegu. Być może flatland do nich należy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
damian01211    0
Trochę to bez sensu by było skoro na technic mam mapę z reaktorem atomowym i tam też jest flatland tylko że zamiast 3 klocków od bedrocka są 5.

Hmm no to nic trzeba coś wykminić na normalnej mapie tylko gdzie ja znajdę tak duże pole płaskie ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mogę Ci na serwerze udostępnić dowolną płaszczyznę :D, a jest to pomieszczenie kryte czy otwarte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[quote]Na niektórych biomach np. pustynia ponoć bałwan nie zostawia śniegu. Być może flatland do nich należy. [/quote]
Właśnie! W informacjach o debugowaniu (F3), możesz zobaczyć informacje o biomie, które właściwie nadal występują na flatlandach. Znajdź jakiś biom, na których bałwany tworzą śnieg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
Znajdź biom o wdzięcznej nazwie "taiga" lub "tundra" i sprawdź czy tam zostawia śnieg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
damian01211    0
Mapka na biomie "plains".
Young4Ever , rozmiary to w długości 40 kratek a w szerokości 25 ;p.

Hmm wsómię jakbym znalazł ten biom: "taiga" lub "tundra" to mógłbym na nowo wybudować. Wiem że na biomie forest zostawiają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
damian01211    0
Napisano (edytowane)
Mogę tylko musisz posiadać mody: IndustrialCraft 2 , BuildCraft i Redpower 2 ; D Minecrafta 1.2.5 i creative xD Ciężko będzie znaleźć wszystko , bo na budowę dużo surowców poszło :P

Btw. napisałem do cb na gg ;p Edytowane przez damian01211

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Spox, z modami troche ciezko, bo to serwer dedykowany bukkit...
Na gg odpisze jutro, bo teraz na telefonie siedze..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
damian01211    0
No nie powiem bo na serwerze mógłbym takie coś wybudować a na działce 100 x 100 nawet takie dwa :D No tylko że potrzebne są te mody i każdy użytkownik musiałby też ściągnąć paczkę tych modów do swojego klienta by mu to działało. Trochę kombinowania jest no ale dało by radę , potem można było by sprzedawać ten prąd graczom. Wiec jak coś to pisz na gg ;)

Co do tematu bo trochę odlecieli my , skombinuje sobie miejsce o terenie 50 x 50 na normalnej mapie i wybuduje na nowo , dzięki wielkie za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Napisano (edytowane)
Co do biomów: w tajdze jest to beznadziejny pomysł-bałwany zostawiają tam śnieg który nie zniknie sam; na pustyni wogóle nie zostawiają; plains to chyba bagna? Powinnien zostawiać śnieg który znika... Nic z tego nie rozumiem. Znajdź biom sawanny, tam na 100% powinno działać. Zaraz zeesztą u siebie sprawdzę...
Ps: nie rozumiem tego sposobu... Zrozumiałem jednak to, że śnieg musi się rozpadać? Nie lepiej po prostu zalać reaktor wodą? Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
damian01211    0
[quote name='Wintalan' timestamp='1338209773' post='72064']
Co do biomów: w tajdze jest to beznadziejny pomysł-bałwany zostawiają tam śnieg który nie zniknie sam; na pustyni wogóle nie zostawiają; plains to chyba bagna? Powinnien zostawiać śnieg który znika... Nic z tego nie rozumiem. Znajdź biom sawanny, tam na 100% powinno działać. Zaraz zeesztą u siebie sprawdzę...
Ps: nie rozumiem tego sposobu... Zrozumiałem jednak to, że śnieg musi się rozpadać? Nie lepiej po prostu zalać reaktor wodą?
[/quote]

Używam Redpower to niszczenia śniegu ;p z zniszczonego sniegu wypada kulka śniegu która idzie do kompresora a ten przekształca ja w lód który potem idzie do reaktora by go ochłodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...