Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
daw2030

Co myślicie o wersji która ma być (1.3.0)?

Rekomendowane odpowiedzi

daw2030    0
Ja już się nie mogę doczekać! Zaj***sty będzie handel i książki. Wie ktoś kiedy ta wersja wyjdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
ja myślę że bukkit zawali i nic nie będzie działać + takie bugi będą że głowa mała :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karkoon    36
Ten update zapowiada się bardzo soczyście... już się nie mogę doczekać!

Ostatnio zacząłem grać w mapki adventure... Tabliczki z poleceniami abym otworzył jakiś plik są wkurzające, więc cieszę się z nowych książek. btw. widzę już jak ktoś przepisuje Biblię lub Władców Pierścieni :D Będę sprzedawał rzeczy wioskowym, ale raczej nie kupował... chyba, że na serio będę potrzebował. Mam nadzieję, że handel będzie wyważony. Szmaragdowy blok wyglądem przypomina łuski smoka co się co niektórym naprawdę przyda. Teraz jeszcze będzie można używać linek do pułapek. Już widzę to co będą robili gracze na serwach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
michu626    5
@Karkoon
Handlująć z wiesniakami można natrafić na niezłe oferty typu Kolczuga itp.
W nowiutkim snapshocie (12w22a) już jest adventure (gamemode-2) i twierdze z pułapkami rodem z Tomb Raidera ;D
Chociaż ja i tak czekam na możliwość chodzenia z palącą się pochodnią w ręce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
p4v    0
Kiedyś było mówione, że paląca się pochodnia w ręce nie będzie wprowadzona :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AntiX    4
Ja osobiście uważam, że ta wersja będzię bardzo epicka i ulepszona. Oczywiscie niewiadomo tez czy cos nie będzie zbugowane. Czesto się tak działo, że wraz z nową wersją były nowe błędy. Ale potem juz je naprawiali.

p4v, pochodnia palaca się w ręce jest juz w jednym z modow. Moj kolega używa takiego własnie moda. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maties7    13
Według mnie będzie to bardzo dobry patch. Pisanie po książkach, hodowanie cocoa beans, lepsze dispensery, handel, tripwire czy choćby wyczekiwane przeze mnie znamy w enchantingu (czyżby koniec bezsensownego grindowania?), a także kochane kategorie w trybie creative. Nie wiadomo co myśleć o adventure mode. Czyżby support dla map typu escape? Jedyną wadą mogą być serwery na singlu, gdyż pozytywne aspekty takiego rozwiązania, będzie raczej widać dopiero po dłuższym czasie.

@Up
[quote]Za dużo nowości jak na hotfix do 1.2.[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GrzechuGrek    7
Też czekam na MC 1.3
Hmm... co do chodzenia z zapaloną pochodnią w ręku... to jednak miałbym lepszy pomysł.
Mogliby wprowadzić taką miksturkę, po wypiciu której gracz by świecił przez określoną ilość czasu i tym samym oświetlał teren wokół siebie. Tyle że zamiast żółtym światłem(jak z pochodni) to mógłby emitować światło biało-niebieskie... Taka miksturkę można byłoby zrobić w ten sposób: GlowstoneDust + sztabka/blok złota + opcjonalnie redstone(dla wydłużenia czasu)

Miałbym jeszcze inny pomysł na miksturkę paraliżu, która powodowałaby, że gracz będący pod jej wpływem straciłby możliwość sterowania i poruszania się postacią przez kilka sekund. Taką miksturkę można byłoby zrobić tak: Netherwart + sztabka/blok złota + opcjonalnie redstone.

Dzięki temu mogłyby być nowe miksturki, oraz większy użytek ze złota.
Poza tym uważam, że środkiem płatniczym u wieśniaków prócz szmaragdu mogłoby być także złoto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
p4v    0
@Antix,
Wiem, że istnieje taki mod, ale pamiętam jak Jeb sprzeciwił się wprowadzeniu tej nowinki do podstawki. Chociaż wszystko jest możliwe, zawsze może zmienić opinię.

Dla mnie wersja 1.3 będzie jednym z najlepszych update'ów od kiedy gram (1.7.3). Pisanie w książkach, handel z mieszkańcami i trapwire. Te 3 elementy są świetne. Edytowane przez p4v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Idaret    3
[quote name='GrzechuGrek' timestamp='1338647876' post='72988']
Też czekam na MC 1.3
Hmm... co do chodzenia z zapaloną pochodnią w ręku... to jednak miałbym lepszy pomysł.
Mogliby wprowadzić taką miksturkę, po wypiciu której gracz by świecił przez określoną ilość czasu i tym samym oświetlał teren wokół siebie.[/quote]
Niestety nie przejdzie,gdyż zapewne za bardzo by obciążała komputer/server.

Tryb adventure przyda się najwyżej do parkour,bo w większości escape craftów gracz dostaje itemy do wykorzystania. Za to escapecraft z samym przekładaniem dźwigni nie przejdzie.

Trapwire fajnie wygląda, ale nie wprowadza żadnej nowości.Ot płytka naciskowa, którą można zniszczyć nożyczkami.

Large biomes+Handel+książki+uprawa kakao(kakao się nie odmienia w języku polskim) to coś co już od dawna powinno być wprowadzone i jest zdecydowanie dobre.Plusy to jeszcze kolejne ulepszenia dozownika(wylewa lawe i wodę)

Nie mogę się zdecydować czy tworzenia serverów offline jest plusem czy minusem. Na swojej wersji zauważyłem,że na flacie mam większego fps-a, a na zwykłym mniejszego niż w wersji 1.2

Podsumowując: kolejna wersja będzie zacna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Idaret' timestamp='1338744977' post='73248']
uprawa kakao[/quote]
Kakaowiec się odmienia bo kakao się skądś bierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MrLoony988    0
Słyszałem, że w nowszych wersjach Jeb planuje dodać możliwość trzymania przedmiotów zarówno jak prawą, ale i lewą ręką. . . Moim zdaniem to dobry pomysł żeby chodzić z pochodnią w ręku :D Ja też nie moge sie doczekać tej epickiej wersji :D
Pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Co do miksturki 'światłości' - odpada. Oświetlenie byłoby wtedy tylko dla klienta gracza (jak jest szybkość to nie biegają wszystkie osoby wokół nas ;3), co dało by więcej problemów dla sdminów ganiających za 'iksrejowcami', albo developerowi logblocka (musiałby więcej pogrzebać, przy wyświetlaniu poziomu światła). Co do dwóch rąk to był tylko chwilowy pomysł. Nie będzie tego. Nawet bym nie chciał. Przykład? Jestem nowy na serwie, wychodzę do pvp, a tu gościu z dwoma diax enchantowanymi na 40 mieczami... Wynik 0:1 na jednego hita ;D)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
xBlayeRx    0
Mi się tam podoba taka jaka jest w snapshotach, mogliby już wydać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258
Nie mogą go wydać od razu, gdyż muszą dodać parę bugów, co to za wersja bez bugów! :)

A tak na poważnie: zapewne trwa intensywny bugtesting i przygotowywanie Bukkita. Oby wszystko było gotowe zaraz po wydaniu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SzyszkaPL    3
[center]Ta wersja zbyt ułatwi grę![/center]
[center]Handel z npc i inne rzeczy zaczynają powoli pod RPG, co mi się nie podoba.[/center]
[center]Nowa texturka gravelu to zły pomysł. Od tego są texture packi.[/center]

[center][url=http://mag.racked.eu][img]http://mag.racked.eu/cimage/i6000/Achievement++get%21/Przytul+creepera%21/mca.png[/img][/url][/center]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='SzyszkaPL' timestamp='1342551188' post='81737']
[left]Ta wersja zbyt ułatwi grę![/left]
[left]Handel z npc i inne rzeczy zaczynają powoli pod RPG, co mi się nie podoba.[/left]
[left]Nowa texturka gravelu to zły pomysł. Od tego są texture packi.[/left]
[/quote]
Handel? Nie chcesz, nie używaj, wioski i tak są dość rzadkie.
Tekstura nie odpowiada? Zapisz teraz oryginalny plik i go używaj w następnych wersjach zamiast psioczyć na zmiany! To samo było z Cobblestone, teraz nikt nie płacze.
90% wprowadzanych zmian do MC które upodabniają go do tego "RPG" (Gdzie tu RolePlay ja się pytam? Rogal owszem, nie RPG) to jest prosta zasada, "Nie chcesz, nie używaj".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SzyszkaPL    3
Wiecie, że do książek będzie potrzebna skóra (do craftingu) ? Edytowane przez SzyszkaPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PureZ3    0
No, bardzo mi się podoba pomysł z książkami, handel jest mi szczerze mówiąc obojętny. :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BMWX    0
Skoro 1.3.0 ma być ( podobno ) 1 sierpnia, to lepiej szykujcie się na 1 września ;/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...