Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Kukurydz

Propozycje zmian/dodatków na serwerze!

Rekomendowane odpowiedzi

sd5    4
[b]Propozycja[/b]: mapa survival (z mobkami i możliwością ubijania znajdujących się na niej graczy...)
[b]Opis[/b]: wiem że macie już mamę post-apokaliptyczną (tak zwaną survival) ale kurcze gram na serwerze od jakiegoś tygodnia i potrzebuje: kości/oczów pająka/sambali (na post-apokaliptycznej nie ma transferu itemów). Otóż nigdzie nie ma mobów na serwerze (oprócz netheru)! Właściwie ubijania graczy nie trzeba robić bo to serwer fb ale moby by się przydały ^^

[color=#008000]Moby zostaną włączone na mapie surowcowej. //Elros[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
cyprianz5    10
Propozycja:

Zrobienie mapki podobnej do FB, lecz trochę wyższa *ok. 50-60kratka* i znajdowałyby się tam same konfiguracje z RedStone.

P.S. Na FB niestety nie działają pistony więc tam nie ma jak.

[color=#008000]NIE - lagi :) //Elros[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Petri139    8
Propozycja: zbior graczy na danym osiedlu w ksiedze.
Opis: Propozycja ta dotyczy wersji 1.3, w ktorej bd mozna pisac ksiegi. Moim zdaniem dobrym pomyslem bylo by zrobienie na spawnie lub w bibliotece 1 ksiazke dla kazdego osiedla i wypisac w niej mieszkancow tego osiedla i ilosc dzialek wolnych co by pomoglo nopwym gracza znalezc dzialke. Pisanie to moze byc bardzo pracochłonne lecz ja moge sie podjac temu zadaniu i paru moich kumpli robili bysmy z 2 3 osiedla dziennie i bysmy uaktualniali ksiegi co tydzien lub 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skorveey    1
[quote name='Petri139' timestamp='1341657931' post='79784']
Propozycja: zbior graczy na danym osiedlu w ksiedze.
Opis: Propozycja ta dotyczy wersji 1.3, w ktorej bd mozna pisac ksiegi. Moim zdaniem dobrym pomyslem bylo by zrobienie na spawnie lub w bibliotece 1 ksiazke dla kazdego osiedla i wypisac w niej mieszkancow tego osiedla i ilosc dzialek wolnych co by pomoglo nopwym gracza znalezc dzialke. Pisanie to moze byc bardzo pracochłonne lecz ja moge sie podjac temu zadaniu i paru moich kumpli robili bysmy z 2 3 osiedla dziennie i bysmy uaktualniali ksiegi co tydzien lub 2.
[/quote]

Z tego co wiem możliwość edytowania książek jest nierealna. Jeśli propozycja miałaby wypalić, musielibyście co tydzień dawać nowe książki. Jeśli wiem, ale nie wiem, że książki można edytować, to wg mnie propozycja jest tylko zbędnym dodatkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xDestiXx   
Gość xDestiXx
Książki można edytować do póki się ich nie opublikuje jednak jeśli się ich nie opublikuje to każdy gracz będzie mógł sobie w niej wpisać co będzie chciał. Pomysł fajny ale za dużo z tym zachodu.

[b][color=#ffd700]//Damy radę ;D Plugin do edycji już "zamkniętych" książek to drobnostka ;O Korn[/color][/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Propozycja: Uniwersytety :3
Opis: Jak słyszałem, kiedyś na freebuildzie była szkoła. Nie wiem, jak się odbywały zajęcia, ale ja mam swój pomysł.
Wyobraźcie sobie wspaniałe uniwersytety, coś w stylu Harvardu, bądź uczelni Oxford!
[img]http://i.imgur.com/JHO4v.jpg[/img]
Rok szkolny trwałby miesiąc, od pierwszego piątku miesiąca (rozpoczęcie), po każdą sobotę miesiąca, a w ostatnią niedzielę rozdanie świadectw. Zajęcia, trwałyby od 19-19.30 na TS-ie i na serwerze, w każdą sobotę.
Trzy klasy, o różnej tematyce, po 10 osób. Jedna klasa ucząca się mechanizmów, ma jeden miesiąc, Druga, ucząca się np. o historii freebuildu, drugi miesiąc itd. Oczywiście nie ma nic za darmo! Rok szkolny nauki kosztowałby przykładowo 2-3$. I nazbiera się na pensję dla nauczyciela- 10$. ^^
Posiadam dokładniejszy plan, albowiem nie wiem, czy pomysł zostanie zaakceptowany.

[color=#008000]Szkoły już są planowane, a jeżeli byś chciał zbudować coś w stylu Oxfordu lub Harvardu to napisz o tym na forum - Na pewno to wynagrodzimy :) [/color][color=#008000]//Mati[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skorveey    1
[b]Propozycja[/b]: Ruchome ceny skupu w Adminshopie
[b]Opis[/b]: Dnia wczorajszego, czyli 17 lipca, wpadłem na ten pomysł. I już objaśniam mniej więcej działanie tego pomysłu:

Przykładowo gracze sprzedają mnóstwo piecyków do adminshopu, przy czym aby zniechęcić ich do dalszej produkcji, cena skupu piecyków spada, a wzrasta np. szkła i węgla, przez co nie są ograniczeni do produkcji tylko piecy :P - dzięki temu systemowi można zyskać więcej, lub zyskać mniej.

Inne działanie pomysłu jest takie, że danego dnia skup szkła jest za 5$, a dnia następnego tylko 2$. I tu należałoby włączyć logiczne myślenie i wyciągnąć z tego skupu jak największy zysk :D

EDIT: Z cenami szkła trochę przesadziłem, choć gdyby ten system zadziałał, to i tak wolny rynek byłby bardziej opłacalny.

[color=#008000]Uczepiliście się Adminshopu jak rzep psiego ogona. Zacznijcie używać mózgownic i handlujcie. Mamy wolny rynek, a nie gospodarkę centralnie planowaną. Jeżeli chcesz zarobić - wystarczy pomyśleć. Nie będzie ŻADNYCH zmian w Adminshopie :) //Elros[/color]

[color=#008000]Już widzę te spotkania Naczelnej Rady Fb w celu ustalania cen skupu i sprzedaży....komuno wróć:) //jarton[/color] Edytowane przez jarton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Seba0855   
Gość Seba0855
Propozycja:

Obniżyć ceny firm do np. 900 $ żeby gracze mogli zarabiać bez problemu i żeby ten 1000 $ był tylko na materiały budowlane bądź samą rozbudowę po zboże alchemie etc. już zależy to od gustu właściciela co on chce zrobić w swojej firmie ;]

[color=#006400]Firmy czeka kilka zmian, ale nie takie obnizki, jednak ktos musi sie jakoś wykazać by móc później jeszcze więcej zarabiać//jarton[/color]

Propozycja nr2.

Zrobić wielki pałac tronowy w którym będzie NPC założyciela całego Minecraft.pl NPC będzie chodził i mówił do graczy np. Witaj,jestem założycielem Minecraft.pl;Pamiętaj aby nie używać X-ray!. A to nie wszystko,byli by strażnicy oraz można by było oddać dary dla założyciela,które po wrzuceniu do wody pod tronem (gdzie moim zdaniem by było miejsce na dary) to by one leciały do ręki założyciela :) (Nie wiem czy to jest wykonalne,ale zawsze post można napisać ;))

[color=#006400]Jeśli znajdziesz miejsce obok spawnu i zbudujesz to (na mapie FB), a ja uznam, że się nadaje - to ok //Elros[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość matiyarosz   
Gość matiyarosz
[quote name='Seba0855' timestamp='1343201351' post='83554']
Propozycja nr2.

Zrobić wielki pałac tronowy w którym będzie NPC założyciela całego Minecraft.pl NPC będzie chodził i mówił do graczy np. Witaj,jestem założycielem Minecraft.pl;Pamiętaj aby nie używać X-ray!. A to nie wszystko,byli by strażnicy oraz można by było oddać dary dla założyciela,które po wrzuceniu do wody pod tronem (gdzie moim zdaniem by było miejsce na dary) to by one leciały do ręki założyciela :) (Nie wiem czy to jest wykonalne,ale zawsze post można napisać ;))

[color=#006400]Jeśli znajdziesz miejsce obok spawnu i zbudujesz to (na mapie FB), a ja uznam, że się nadaje - to ok //Elros[/color]
[/quote]

Jestem ciekawy po co budować coś takiego po raz drugi jak jest już na /warp ekipa - W każdym razie jeżeli Elros mówi żebyś spróbował to nie mam nic przeciwko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...