Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link."> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Biały3000

"Pod-ID" przedmiotów

Pytanie

Biały3000    1

Mam problem... bo są te całe DataValue (ID przedniotów do spawnu) i niektóre przedmioty mają "pod-ID" np. drewno... ID 17 ale jak wziąć sosnę lub brzozę? 0, 1 lub 2... ale jak sformułować komendę? Proszę o szybką odpowiedź.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
GuralEska    3

Z tego co pamiętam to trzeba mieć plugin aby taką formułę wykonać. Jeśli już ją posiadasz to piszesz /i 17:2 <-- brzoza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość Asgaroth da Fae   
Gość Asgaroth da Fae

Mam problem... bo są te całe DataValue (ID przedniotów do spawnu) i niektóre przedmioty mają "pod-ID" np. drewno... ID 17 ale jak wziąć sosnę lub brzozę? 0, 1 lub 2... ale jak sformułować komendę? Proszę o szybką odpowiedź.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

/komenda ID:rodzaj

w przypadku drwena bedziesz mial

17:0 - drewno zwykle

17:1 - ciemne

17:2 - brzoza

Wełna:

35:1 - pomarańczowa

35:15 - czarna

I tak dalej i tak dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Biały3000    1

Ok... jedno już jest jasne, dzięki. :rolleyes: Jednak jestem całkiem świeży... Jak wygląda sprawa pluginów? Muszę pobrać coś i wrzucić do folderu z grą czy jest to prostsze? :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Nimfek    1

Jeszcze jak niemasz CommandBooka [skrócenie komend] to jak masz WorldEdit zmien se teren na 17:2 i potem pokop będziesz miał brzozy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Biały3000    1

/komenda ID:rodzaj

w przypadku drwena bedziesz mial

17:0 - drewno zwykle

17:1 - ciemne

17:2 - brzoza

Wełna:

35:1 - pomarańczowa

35:15 - czarna

I tak dalej i tak dalej :)

Niestety to nie działa... możecie mi pomóc? Jaki program mam ściągnąć? Jak zainstalować? Kurde łatwiej by było gdybym miał pełen dostęp do tych itemów ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Marsylias    5

specjalnie dla ciebie założyłem server test na którym dałem sobie op'a rzecz jasna i zainstalowałem too many items jeśli jesteś adminem powinno ci działać (mi działało ) sory że bez gramatyki rozpisu itp ale się śpieszę nq :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Biały3000    1

specjalnie dla ciebie założyłem server test na którym dałem sobie op'a rzecz jasna i zainstalowałem too many items jeśli jesteś adminem powinno ci działać (mi działało ) sory że bez gramatyki rozpisu itp ale się śpieszę nq :P

Too Many Items? OK. DZIĘKI za poświęcenie ;D xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Biały3000    1

DZIAŁA! HURAAAAAAA! OH YEAH!

Fajnie... program działa... ale kolorowej wełny to tu nie ma ;( ani barwników...

ANY IDEAS?

GUZIKÓW SAVE/LOAD po lewej też nie mam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Marsylias    5

myślenie nie boli :) weź sobie zwykła wełnę oraz barwniki i zacznij craftować trochę dużej trwa ale bez przesady :rolleyes: a co do tych saves itp to mam mało do powiedzenia to multiplayer :rolleyes:

P.S nie pisz double post ani triple post i jeszcze dalej wystarczy że klikniesz edytuj :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...