Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Rabus

Nowa odsłona Minecraft.PL

Rekomendowane odpowiedzi

Wintalan    75
Napisano (edytowane)
Non-premium na minecraft.pl (kpi). Popieram nowy launcher od minecraft.pl - w menu można by zaznaczyć serwery na których gramy, a one z automatu dodały by się do listy i moglibyśmy czytać o nich newsy z launchera. Byłaby możliwość używania kilku folderów .minecraft (dla osób grających na wielu serwach z modami i ogólnie grających na wielu modach jednocześnie. Wg. Mnie i tak największym aututem tej strony jest adres: ja po prostu na ślepo wpisałem minecraft z polską końcówką w poszukiwaniu serwerów i newsów o mc, wpadłem na chwilę i zostałem do dziś ;D jak będzie trzeba pomóc to pisz na PW. Ogarniam w dużym stopniu php, js, css i ochywiście podstawę webmateringu: kilka odmian html jeśli czegoś jeszcze nie pominąłem ;D mam jeszcze kilka pomysłów na serwery. Na pewno największy nasz brak: SERWER Z MODAMI. Inne zostawię dla siebie w słodkiej tajemnicy ;D
@up: odezwał się znawca strony z 1 postem napisanym w tym temacie ;D nie wiem na jakiej zasadzie działa adsense (bo chyba tutaj jest), ale chyba można wybrać serwis w którym chce się zareklamować... Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Piotrek1910    1
Mi wszystko pasuje. Już się nie moge doczekać kiedy wystartuje nowa odsłona minecraft.pl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maciek1816    0
Ja proponuje zrobić wersje dla mobilnych urządzeń.Bo się żle wyświetla strona np.na komórkach czy innych rzeczach.Takie minecrfat.pl Lite

[size=3][font=verdana,geneva,sans-serif][color=#ff0000]Jest wersja mobilna i taptalk więc ocb? [AdF][/color][/font][/size]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RavenZuo    9
ale prosiłbym o podobny układ strony, po wielkich zmianach cieżko się połapać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kukurydz   
Gość Kukurydz
Co do serwera z modyfikacjami to nie jest takie proste jak by mogło się wydawać po pierwsze muszą być to osoby które znają się na modyfikacjach a przede wszystkim na modyfikacjach które mają działać na serwerze poprawnie bez bugów itd co nie jest łatwą sprawą serwer to nie mc do którego wrzucasz moda i działa(choć są ludzie którzy i z tym mają problemy ;D) ;D Co ważniejsze takowy serwer potrzebował by dobrą maszynę na której by stał co się wiąże prawdopodobnie z kosztami jej zakupu itd.

I jeśli ktoś zaraz napiszę że on się na tym zna itd to w 95% po zapytaniu się tych osób gdzie nabyłeś takowego doświadczenia odpowiedz zabrzmi "miałem serw hamahi z kumplami" lub "kiedyś tam maiłem serwer na 20 slotów..." to teraz was oświecę [b][color=#ff0000]TO NIE JEST DOŚWIADCZENIE TYLKO JAWNE OŚMIESZANIE SAMEGO SIEBIE ;D[/color][/b]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[color=#000000][b]Tak konkretna wypowiedz zaczyna się własnie tu ;D[/b][/color]

[color=#000000][b]A teraz co do zmian to bardzo fajne miejmy nadzieje że Rabus weźmie się do pracy i wszystko teraz w jego rękach a moja propozycja to 1 konto na wszystkie wymienione portale które będą połączone z minecraft.pl ;D Była by to fajna opcja która upraszczała by sprawę i nie wymagała by wielu logowań a także było by wiadomo że np skin z mcskin.pl zrobiony przez Mr_Korna jest stworzony przez tego samego Korna z forum.minecraft.pl itd. [/b][/color]

[color=#000000][b]A i Rabusie nie myślałeś o czymś takim jak baza mcbans(wraz z odpowiednim pluginem) tyle że ukierunkowana tylko i wyłącznie na nasze serwery forum itd. ? Jest aktualnie na forum coś takiego jak "czarna lista" lecz tam podajemy te najgorsze przypadki itd a fajnie by było wiedzieć czy pan x nie używał xray-a na sv a po banie nie przybył na fb bo tego zazwyczaj na czarnej liście nie ma ;D[/b][/color]

[color=#000000][b]Po sprawdzeniu okazuje się że [/b][/color][color=#008000][b]domena mcbans.pl[/b][/color][color=#000000][b] jest wolna może mogła by dołączyć do Twojej kolekcji ;D[/b][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43
Ludzie czytajcie wcześniejsze posty... rzuciłem już pomysł z aplikacją minecraft.pl jak i z minecraft.pl louncher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SouterPL    0
bardzo mi się podoba integracja z W/W portalami i wstawianie projektow i filmow do profilu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ThreeX    0
Ja chętnię pomogę. A co do automatycznego odpalania. Z tego co wiem to katalogu MC nie da się zmienić bo nawet jeśli to zrobimy i tak będzie w AppData :) więc katalog jest bez zmian (ale głowy nie dam) xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136
Może na windowsie, ale masz też maca i linuxy ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kubasi    12
Wyzerować[url="http://www.kanciastaplaneta.pl/"]http://www.kanciastaplaneta.pl/[/url] i ją zareklamowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Zaproponuję trochę:
-Nowa szata graficzna
-Bardziej przejżysty układ strony.
Z tymi save'ami i texturami, to może na stronie każdy posiadający kobto na forum mogl wrzucic swojego save'a/texture. Byłby na to jeden szablon.
Proponuję dodać jeszcze dział na glownej z zakladka internetowego radia minecraft.pl i dzial ze skinami.
Taka przejrzystosc i podobny wyglad jak na minecraftforums.
P.S.: Może zrobic tak jak na kanciastej.(*Up)

Edytowane przez iDaft

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja myślę by bylo cos na kształt tej strony:
[url="http://www.planetminecraft.com/"]http://www.planetminecraft.com[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sniezyn    1
racja.co do wstawiania newsów przez graczy to nikt tego nie bedzie pilnował ciągle.człowiek nie dedyk.może raczej jakiś osobny dział newsów pisanych przez graczy.fajnie było by samemu pisać newsy

ps.pisze z telefonu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hastorpl    0
Napisano (edytowane)
Jak dla mnie powinniście zrobić serwer survival (np. Rolecraft tylko bez banów za śmierć) dodać tak gildie, handel itp. Edytowane przez hastorpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wojtek14a    0
Z miłą chęcią pomogę. Oczywiście w miare możliwości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dragonit12    3
[quote name='Lordomus' timestamp='1336753283' post='68688']
Ja bym dodał ze 4 rzeczy.
1. Trochę więcej graczy na serwerach :)
2. Oficjalny texturepack mineraft.pl
3. Gadżety Minecraft.pl
4. Więcej Rabusia na GG!
[/quote]
1. Nie jest ich tak mało :P
2. NIE
3. Powiedz o tym więcej ;d
4. To już od Rabusa zależy :P

A co do moich propozycji
1. Launcher minecraft.pl
2. Gdyby był już launcher mógłby być texture do każdego z serwerów

[quote name='hastorpl' timestamp='1336893655' post='69060']
Jak dla mnie powinniście zrobić serwer survival (np. Rolecraft tylko bez banów za śmierć) dodać tak gildie, handel itp.
[/quote]

MCSV?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Whiskas132   
Gość Whiskas132
Łapkowanie w statusach. ; ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Napisano (edytowane)
@skate: to już jest... (mówię o zmianie layoutu bo kilka osób się przedemną wbiło ;F) Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość matiyarosz   
Gość matiyarosz
[quote name='Whiskas132' timestamp='1336904838' post='69116']
Łapkowanie w statusach. ; ]
[/quote]
Łapkowanie w górę i w dół, tak samo dodać łapki w dół do postów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Toficer   
Gość Toficer
[quote name='matiyarosz' timestamp='1336905900' post='69121']
Łapkowanie w górę i w dół, tak samo dodać łapki w dół do postów.
[/quote]

Veto, dzieci będą dawać w dół i noobić. Jak się podoba to można dać w górę, jak nie - zostawić w spokoju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Michcioperz    0
Z technicznego punktu widzenia proponuję zostawić WordPressa, doinstalować wtyczki BuddyPress i bbPress, do tego jakąś wtyczkę wtyczkę wiki i mobilną. Ewentualnie odpalić jeszcze funkcję Network.

Poza tym, bardzo podoba mi się pomysł reorganizacji strony. Proponuję dodać jakiś widget YouTube, połączyć [b]całą[/b] stronę z Facebookiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grox75    0
Ja bym proponował serwery Non-premium bo większość czytających i komentujących artykuły minecraft.pl nie mają zakupionego premium bo ich nie stać, bo rodzice im nie pozwalają lub z innych powdów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...