Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Rabus

Nowa odsłona Minecraft.PL

Rekomendowane odpowiedzi

Rabus    3
Niedawno minął rok od otwarcia Minecraft.PL - portal od tego czasu zmieniał się kilkukrotnie, od strony "w budowie", przez stronę na joomli, gołe forum, zwykłego wordpressa aż zakończyło się na tym co mamy teraz.

Jednak czas zrobić krok naprzód - krok ku temu co jest na zagranicznych serwisach. Możliwość dodawania własnych projektów, reklamowania swoich serii YT, serwerów? A może coś więcej? Właśnie po to powstał ten temat - chcemy zebrać wszystkie Wasze prośby dt. przyszłego wyglądu minecraft.pl. Póki co planujemy:

-Integrację stronę z forum (konta zarówno na głównej jak i forum)
-Usunięcie disqusa i zastąpienie go komentarzami które pisać można tylko z założonym kontem
-Integracja mclist.pl, mcskin.pl (w budowie), minecraftwiki.pl (w budowie)
-Możliwość wstawiania do swoich profili projektów, filmów, obrazków które później mogą oceniać użytkownicy.
-Możliwość dodawania newsów przez użytkowników

A może masz umiejętności w webmasterce i chciałbyś pomóc? Mamy trochę funduszy na rozój minecraft.pl i zamierzamy je wpompować w nową edycję minecraft.pl! A potem jakiś większy konkurs ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Moim zdaniem przydała by się nowa, ciekawsza szata graficzna wyróżniająca najważniejsze elementy całego portalu.
Dodatkowo choć nie wiem czy to wykonalne technicznie, listę serwerów z odnośnikami, które podczas kliknięcia włączały by minecrafta i automatycznie podłączały do wybranego serwera.
Z pewnością przydało by się by już na stronie głównej były chociażby odnośniki do regulaminu użytkowania forum i kilka zdań na temat portalu i samej sieci serwerów.

Jak wymyślę coś więcej to napiszę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Toficer   
Gość Toficer
Rozbudowa Wiki Classic...
Ogólna rozbudowa systemu poradników, to się zawsze przydaje. Do tego na stronie głównej zakładka "Serwery", a w niej krótkie info nt. każdego z serwerów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43
Napisano (edytowane)
Forum Minecraft.pl na androida (aplikacja) (taa marzenia) :)
Nowa szata graficzna
Hmm to forum i tak jest fajne ^^ Edytowane przez EniuuuPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136
[quote name='Vargein' timestamp='1336754240' post='68696']
Dodatkowo choć nie wiem czy to wykonalne technicznie, listę serwerów z odnośnikami, które podczas kliknięcia włączały by minecrafta i automatycznie podłączały do wybranego serwera.
[/quote]Żeby coś takiego zrobić musiałyby istnieć wtyczki do przeglądarek, które umożliwiałyby uruchomienie MC, tak jak jest to z np. gg. A do tego dochodzi jeszcze kwestia samego logowania się.

@topic Chętnie pomogę z robotą, więc jakby co, to daj znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Vargein' timestamp='1336754240' post='68696']
[/quote]

Co do tego to jest taka możliwość. Trzeba by tylko napisać mały applet, który by uruchamiał launchera z odpowiednimi parametrami (mogę się zaoferować :lol:).
Generalnie przy uruchamianiu Minecrafta można wpisać (np. w "cmd", czy w WinVista/7 w pasku adresu):
1. W przypadku Minecraft.exe: minecraft.exe nazwa_użytkownika hasło ip_servera:port
2. W przypadku Minecraft.jar: java (ew. javaw) minecraft.jar nazwa_użytkownika hasło ip_servera:port

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Napisano (edytowane)
Świetny pomysł. Disqusa nienawidzę. Fajnie by było:
-integracja z fejsem na głównej
-nowa szata graficzna.pisanie newsów przez użytkowników? Kto będzie tego pilnował 24h/doba? Możliwość promowania swoich kanałów na yt to też dobry pomysł ;D oczywiście musiały by być jakieś warunki... Co do tworzenia strony to mogę też włożyć do tego swoją rękę ;D A! No i przydało by się odbugować edytor
@edit: jak ktoś widział przed editem: o tym bugowaniu mówiłem... Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136
[quote name='MarPiRK' timestamp='1336766665' post='68744']
Co do tego to jest taka możliwość. Trzeba by tylko napisać mały applet, który by uruchamiał launchera z odpowiednimi parametrami (mogę się zaoferować :lol:).
Generalnie przy uruchamianiu Minecrafta można wpisać (np. w "cmd", czy w WinVista/7 w pasku adresu):
1. W przypadku Minecraft.exe: minecraft.exe nazwa_użytkownika hasło ip_servera:port
2. W przypadku Minecraft.jar: java (ew. javaw) minecraft.jar nazwa_użytkownika hasło ip_servera:port
[/quote]Zauważ tylko, żeby takie coś zrobić, trzeba znać lokacje katalogów minecrafta, a niekoniecznie wszyscy muszą mieć je w tym samym miejscu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136
Da się, ale takie wyszukiwanie trochę trwa i nie jestem przekonany, czy taki aplet nie będzie miał dostęp do ukrytych folderów, tym bardziej tych zlokalizowanych w folderach, gdzie przechowywane są dane użytkownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3
[quote name='EniuuuPL' timestamp='1336759597' post='68716']
Forum Minecraft.pl na androida (aplikacja) (taa marzenia) :)
Nowa szata graficzna
Hmm to forum i tak jest fajne ^^
[/quote]

Mało, ze forum ma wersje mobilna to jeszcze jest zainstalowany tapatalk :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
@up: Wersję mobilną? To podaj poddomenę, bo mi za nic nie chce się automatu otworzyć mobilna wersja ;D gdyby był jeszcze jakiś odnośnik na dole, czy coś jak jest w innych serwisach... : D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43
Ja pamiętam ze na dole strony się zmieniało ale mi mobilna się nie podoba :P chodziło mi o aplikacje nie ze taka sama jak mobilna tylko np masz główną stronę z newsami i masz np na górze czy pod klawiszem wielofunkc menu gdzie masz coś w stylu "przejdź do forum" idt. itp.

tapatalk.... raz tego użyłem i zniechęciło mnie maksymalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Chormon' timestamp='1336769788' post='68770']
Da się, ale takie wyszukiwanie trochę trwa i nie jestem przekonany, czy taki aplet nie będzie miał dostęp do ukrytych folderów, tym bardziej tych zlokalizowanych w folderach, gdzie przechowywane są dane użytkownika.
[/quote]

Applet by pobierał do jakiegoś folderu tymczasowego launchera z minecraft.net i go uruchamiał. No, chyba, że ktoś ma jakiś niestandardowy launcher, to można by było w ustawieniach profilu ewentualnie dać, to by pobierało ten konkretny. Tylko teraz nie wiadomo jak z obsługą parametrów ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kapix147    3
Może i nawet lancher minecraft'a z minecraft.pl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sharck_99    0
Myślę, że super by było, gdybyście dawali więcej modów jak np. minecraft forum mods, lesz po polsku, to co teraz terz tylko +mody, z jakimis opisami lub filmami... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Szvmo    0
[center]Zostawcie w tle Creepera i Steva.[/center]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Toficer   
Gość Toficer
@UP
Serwer Classic Jupiter Jazz czeka na graczy non-premium z otwartymi ramionami. Piractwa nie popieramy, więc serwer MC Full non-premium odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MMySlime    0
Ja zaś, bym mógł pomóc w odnowieniu portalu.
Co mogę zaoferować:
- nową szatę graficzną portalu;
- system subskrypcji;
- możliwość założenia konta subskrybenta;
- przyśpieszenie portalu przy użyciu SEO.
Czego wymagałbym:
- wystarczy parę groszy na nowy styl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43
Oni to nie my

[s]@ktoś wypowiedał sie "zostawcie creepera bla bla bla"[/s]

[s][url="http://www.minecraft.net/haspaid.jsp?user=Szvmo"]http://www.minecraft....jsp?user=Szvmo[/url]

najpierw premka :) [/s]

[font=verdana,geneva,sans-serif][size=3][color=#ff0000]Drogi Eniuuu portal minecraft.pl to nie tylko serwery. Więc żeby z niego korzystać nie potrzeba konta premium w minecraft... Ogarnij się chłopie [AdF][/color][/size][/font]

Można by było zrobić louncher minecraft.pl dla minecrafta (takie jak magic lounch z naszymi newsami i wgl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3
Gdyby zależało mi na kasie to byście mieli od
dawna innego administratora :)

Serwer non premium NIE powstanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
diger    0
Chcialbym żebyście zrobili reklamy to znaczy,że każdy może zareklamować np. swój serwer.
Osobiscie mam stronę [color=#ff0000][Ciach]*[/color] a mój kolega [color=#ff0000][Ciach]* [/color]i nie wiemy jak się zareklamować.

[color=#ff0000]*AdF[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...