Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
IBartixI

Dziwne odzielenie bloków

Pytanie

IBartixI    0
Napisano (edytowane)
Witam! Jestem nowy na forum i chciałbym się także przewitać ale to nie problem :) .
Mój problem polega na tym że mam takie jakby dziwne oddzielenie się bloków.
Po prostu przez bloki przechodzi taka czarna cieńka kreska. A zresztą macie
tutaj screena: http://imageshack.us/photo/my-images/854/20120504123303.png/

Dodam jeszcze że reinstall gry nie pomógł. I na screenie za dobrze nie widać ale
mam nadzieje że wiecie o co chodzi :) Edytowane przez IBartixI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
MrSkaleton    89
Masz wgranego Optifine? Bo ja tak mam gdy mam wgranego Optifine ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Widocznie grzebałeś w ustawieniach grafiki. Ustaw lepsze detale, szczegóły i zwiększ mgłę. Daj znać jak poczło. No i jak mrskaleton napisał optifine obowiązkowo. Jeśli masz MCpatcher to WYWAL TEN SYF!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Wyłącz AA w ustawieniach karty graficznej (wszystkie typy wygładzania krawędzi) dla Minecrafta (javaw.exe).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Też tak kiedyś miałem, tylko nie pamiętam jak naprawiłem. Ale stawiałbym na AA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
IBartixI    0
Atexor spróbuje tylko nie wiem za bardzo jak to zrobić, możesz wyjaśnić? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Nie wiem jaka karta graficzna. Jak od Nvidii, to obok zegara systemowego szukaj zielonej ikonki. Kliknij PPM -> Panel sterowania Nvidia.
Potem zakładka "Wyreguluj ustawienia obrazu ...". Zaznaczasz tam "Użyj zaawansowanych...". Zapisz i przejdź do zakładki "Zarządzanie ustawieniami 3D". Nad taką listą różnych funkcji zaznacz "Ustawienia programu" i "Dodaj". Podaj lokalizację do javaw.exe (w folderze java/bin). Wszystkie opcje co masz związane z wygładzaniem krawędzi ustaw na "wyłącz".

Jeśli masz ATI ... jeśli masz ATI ... hmm. Dawno nie krozystałem z Radeonów. Ale podobnie jest. Obok zegra masz coś "czerwonego". Klikasz PPM i coś ala "opcje/panel sterowania" szukasz. I tam też szukaj coś o nazwie "FXAA" "AA" "wygładzanie" czy coś w ten deseń i wyłącz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
IBartixI    0
A więc zrobiłem jak mówiłeś (mam Nvidię) i dalej to samo ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
A masz jakieś mody wgrane? Sprawdź czy na innych teksturach masz to samo, np. jakimś faithful (optifine/mcpatcher wymagany).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
IBartixI    0
Nie nie mam żadnych modów oprócz optifine. Teraz przeinstalowałem Minecrafta i wgrałem Optifine oraz tekstury faithful. Dalej to samo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
IBartixI    0
Napisano (edytowane)
Zobaczę... wybaczcie ale to jutro bo dzisiaj już nie mam czasu Edytowane przez IBartixI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
IBartixI    0
Kurcze no, nic nie działa! Pomóżcie :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
IBartixI    0
Ok juz nie bede spamowal. Tak probowalem bez Optifine - dalej nic :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MrSkaleton    89
Napisano (edytowane)
[b]1.[/b][color=#303030][font=helvetica, arial, sans-serif] Upewnij się, że masz najnowsze sterowniki. Pobierzesz je stąd:[/font][/color]
[url="http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl"]http://www.nvidia.pl...ex.aspx?lang=pl[/url]
[b]2.[/b][color=#303030][font=helvetica, arial, sans-serif] Włącz [/font][/color][b]Panel sterowania NVIDIA[/b][color=#303030][font=helvetica, arial, sans-serif]. Domyślnie dostępny z:[/font][/color]
[color=#303030][font=helvetica, arial, sans-serif]- paska zadań, koło zegara[/font][/color]
[color=#303030][font=helvetica, arial, sans-serif]- po kliknięciu PPM na pulpit -> Panel Sterowania NVIDIA[/font][/color]
[color=#303030][font=helvetica, arial, sans-serif]- w systemowym Panelu Sterowania[/font][/color]
[b]3.[/b][color=#303030][font=helvetica, arial, sans-serif] Przejdź do sekcji [/font][/color][b]Ustawienia 3D -> Zarządzanie ustawianiami 3D[/b]
[b]4.[/b][color=#303030][font=helvetica, arial, sans-serif] W tych polach wybierz opcję WYŁĄCZ / BRAK / OFF.[/font][/color]
[color=#303030][font=helvetica, arial, sans-serif]- Wygładzanie krawędzi - tryb[/font][/color]
[color=#303030][font=helvetica, arial, sans-serif]- Wygładzanie krawędzi - ustawienia[/font][/color]
[color=#303030][font=helvetica, arial, sans-serif]- Wygładzanie krawędzi - korekcja gamma[/font][/color]

[color=#303030][font=helvetica, arial, sans-serif]Zaczerpnąłem to z jakieś tam stronki, nie podam. Masz kartkę graficzną INVIDIA GeFroce? Bo to jest sposób na to.[/font][/color]
[color=#303030][font=helvetica, arial, sans-serif]PO TYM MUSISZ WZIĄĆ FORCE UPDATE![/font][/color] Edytowane przez MrSkaleton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
IBartixI    0
Dobra wszystko działa :) . Chociaż wcześniej też grzebałem w opcjach Nvidii i wyłączałem AA. No dobra ale już jest ok! Dziękuje wszystkim za pomoc! Aha i temat do zamknięcia :) !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...