Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
maximus

Problem [wszechobecna lawa}

Pytanie

maximus    0

Witam wszystkich mam taki mały problem mianowicie chciałem sobie zrobić kopalnie z tunelami żeby pozbierać iron na tory. Niestety co chwile wpadam na lawę jak kopałem tunele na głębokości y10 to wpadam na lawę na "twarz" i nie mam jak ominąć tych jezior lawy, natomiast jak zacząłem robić tunele na y 30 to co rusz dokopuje się do wielkich jaskiń z lawa i tez nie mogę kopać (nie mam jak tego ominąć). Dziś musiałem przestać kopać w ośmiu tunelach na różnych głębokościach przez jaskinie i lawę a z 6 razy się sfajczyłem :) (a jest to 2 "zamknięta" kopalnia ) Czy jest jakaś zależność z występowaniem jaskiń i lawy ?? czy mniej jej będzie jak przeniosę się na inną wyspę dużo dalej bo cały czas kopie na tej gdzie ewentualnie się respie. Są jakieś zależności na występowanie samej rudy iron ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
GuralEska    3

Ciekawie ci się mapa zbudowała, na takim poziomie tyle lawy... Raczej jak pójdziesz gdzieś dalej, gdzie jeszcze mapa ci się nie renderowała to powinno być ok. Na wszelki wypadek ściągnij sobie MC-Edit i zobacz jak wyglądają podziemia, gdzie opłaca ci się budować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...