Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
damian01211

Problem z lista serwerów

Pytanie

damian01211    0
Witajcie.

Otóż mam problem z moim minecraftem.
Otwieram go dzisiaj i wchodzę w multiplayer a tutaj minecraft wywala informacje iż[size=4] [color=#333333][font=arial, sans-serif]nie można[/font][/color][color=#333333][font=arial, sans-serif] [/font][/color][color=#333333][font=arial, sans-serif]nawiązać połączenia z serwerem. [/font][/color][/size]

[color=#333333][font=arial, sans-serif]Nie wiem co się dzieje , już raz tak miałem ale wyłączenie i włączenie minecraft'a pomogło w tym przypadkuy nie idzie.[/font][/color]
[color=#333333][font=arial, sans-serif]To nie jest wina internetu bo jak widać przeglądarkę , dropbox'a , skype oraz gg mam włączone i działają , net jest dobry bo 20mb/s i na teście wychodzi mi 15mb/s , ping niski bo całe 30 ;p.[/font][/color]
[color=#333333][font=arial, sans-serif]Ktoś wie w czym problem ? Chciałem pograć z kolegą na serwie . jemu serw działa mi nie. Czy to wina tego że ja posiadam orginalną wersje minecrafta a on pirata ? Jak coś to logowanie do gry jest ok , nie ma żadnych problemów , automatycznie mnie ładuje i wszystko działa tylko ta lista serwerów ... Przez to nie mogę pograć w multiplayer. [/font][/color]
Oto sc[font=arial, sans-serif][color=#333333]reen:[/color][/font]

[img]http://img406.imageshack.us/img406/4186/problemm.png[/img]
Jeśli zły dział to z góry przepraszam. Aha i minecraft jest najnowszy wersja 1.2.5 :) Edytowane przez damian01211

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
damian01211    0
damian01211

Dzisiaj to już kompletnie nie reaguje mine na serwery. Edytowane przez damian01211

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
lkuszal    76
firewall sprawdzałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Spróbuj wyłączyć te wszystkie programy możliwe że neta obciązają...
@offtop: co z tym moim skinem odwala???xD Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
damian01211    0
[quote name='lkuszal' timestamp='1334494467' post='62622']
firewall sprawdzałeś?
[/quote]

Tak , jest wyłączony oraz wszystko co z minecraftem jest związane ma dostęp od internetu. Tak jak mówiłem wcześniej był taki problem , wyłączenie i włączenie pomogło.

[quote name='Wintalan' timestamp='1334494811' post='62626']
Spróbuj wyłączyć te wszystkie programy możliwe że neta obciązają...
@offtop: co z tym moim skinem odwala???xD
[/quote]

Na czysto też próbowałem i nic. Wcześniej tyle programów miałem otwartych i spokojnie chodziło. Edytowane przez damian01211

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
damian01211    0
[quote name='Wintalan' timestamp='1334500514' post='62681']
A używasz zapory windows/avasta?
[/quote]

nope , wszystko wyłączone , jedyny antywirus działa ale wątpię że to przez niego bo wcześniej działało.
Otóż to postanowiłem zadzwonić do dostawcy internetu i jak się okazało mieli dzisiaj problemy z netem i nie którym osobą blokowali porty ( w tym mi ) , poprosiłem o odblokowanie no i się udało , jak narazie działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...