Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Piotr Adamczyk

Zawieszanie ściągania aktualizacji

Pytanie

[b]Premium:[url="http://www.minecraft.net/haspaid.jsp?user=TU WPISZ NICK"]piotr_a3[/url][/b]
[i][b]- - -[/b][/i]
[b]Specyfikacja komputera([i]Jeżeli problem dotyczy problemów ze startem gry,ścinami lub błędami graficznymi[/i]):[/b]
[b]Procesor :[/b] AMD Athlon X3

[b]Ilość ram :[/b] 4GB

[b]Karta graficzna :[/b] ATI Radeon Hd ..

[b]Wersja sterowników karty graficznej :[/b] Ajj nie pamiętam, ale raczej nie ma znaczenia

[b]Wersja Javy :[/b] 6 i 7 Obie działają (mogę wybierać którą uruchomić)

[b]System operacyjny(np. Windows XP) :[/b] Windows 7 Ultimate
[i][b]- - -[/b][/i]
[b]Zainstalowane mody:[/b] Wszystko czyste

[b]Posiadane łącze internetowe:[/b] 24MB przez router, ale próbowałem kablem do modemu

[b]Opis błędu:[/b]
Hej.
Mam nietypowy problem, który występuje u mnie od dawna.
Coś mam namieszane z minecraftem, gdyż gdy aktualizuję klienta, czy to oryginalnego, czy Spout'a, czy Technica, zawsze update "staje" i nie da się ruszyć, jedynie w spoucie wywala "Download failed".
Czego to może być wina? Napewno nie firewall'a oraz rutera. Sprawdzałem. Nie może to też być UAC, gdyż uruchamiałem juz jako admin i tez nic.
Dorzuce filmik: [url="http://www.youtube.com/watch?v=pTgD16sSTv0"]http://www.youtube.c...h?v=pTgD16sSTv0[/url] Edytowane przez piotr_a3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Wintalan    75
Spróbuj wywalić całego bina, a następnie uruchomić launtcher minecrafta powinno zadziałać. Też miałem ostatnio problem z update'm. Jak to nie pomoże, to wywal wszystkie pliki (oprócz save'ów i ssów oczywiście) i pobierz minecrafta od nowa. Musi zadziałać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
[quote name='piotr_a3' timestamp='1334158447' post='61501']
Sprawdzałem. Nie może to też być UAC, gdyż uruchamiałem juz jako admin i tez nic.
[/quote]
Ułatwiając sobie życie i dbając o przyszłość, wyłącz ten bezużyteczny badziew, nie mam pojęcia po co go dodali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
[quote name='Mofixil' timestamp='1334159646' post='61515']
Ułatwiając sobie życie i dbając o przyszłość, wyłącz ten bezużyteczny badziew, nie mam pojęcia po co go dodali.
[/quote]

Tak samo jak to zabezpieczenie na niemożność pojawiania się niektórych nowych plików w Program Data (niby zabezpieczenie przeciwko wirusom), przez co nie każdy program działa dobrze w tej lokalizacji... syf i tyle - byle ósemka była przemyślana.

Jaką masz wersję systemu Windows? x32 czy 64-bitową?
Usuń obydwie javy. Jak masz wersję x64 to ściągnij obie wersje (java 7 x64 i java 7 x32) - bez "szóstki".
Karta graficzna Radeon HD, ale jaki konkretnie? A zresztą - [url="http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/auto_detect.aspx"]pobierz to[/url] i zainstaluj. Wgraj z tego pomocą nową wersję sterowników do karty graficznej.
Sprawdź ruch sieciowy jaki masz na komputerze, np. narzędziem antywirusa Kaspersky (nie wiem jaki masz, może twój obecny ma też taką funkcję) lub skorzystaj np. z tego [url="http://www.dobreprogramy.pl/CommView,Program,Windows,12985.html"]narzędzia[/url] (jest ich pełno w internecie).

Wywal całego Minecrafta - launchera też - następnie pobierz CCleaner'a i ew. Odkurzacza i przeczyść nimi rejestr.
Ściągnij nowego MC z www.minecraft.net.
Wyłącz antywirusa lub całkowicie jego ochronę (windowsową też jak masz włączoną - Windows Defender czy co). Spróbuj pobrać pliki do MC ("Force Update"). Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chyba karta graficzna to nie ma nic do tego, ale drivery aktualne :)
Mam TuneUp'a, więc CCleaner'a nie muszę sciagac, rejestr juz czyszcze.
Javy usuwam teraz, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Zrób ze 3 razy to: [url="http://pingtest.net/index.php"]http://pingtest.net/index.php[/url]
i podeślij wyniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Internet mam szybki, wiec ten test byl bez sensu.
No ale wklejam:
1 test: ping: 18ms jitter: 4ms packet loss: 0%
2 test: ping: 21ms jitter: 5ms packet loss: 0%
3 test: ping: 20ms jitter: 5ms packet loss: 0%

procesor & system x64 :) Edytowane przez piotr_a3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
@up szybki, nie znaczy że nie przepuszcza pakietów, więc nie mów mi że test bez sensu.

Rozumiem że jak ściągasz coś z neta to nie ma błędów podczas ściągania / błędów CRC podczas instalacji/rozpakowywania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Nie ma.
Teraz to Spout sie wgl nie wlacza ..

@edit wlaczyl sie, jednak ten sam problem ...

PS: Jak macie jakis poradnik dot. spouta na ubuntu to sprobuje uruchomic bo mam ubuntu obok zainstalowane :)

Tutaj na windowsie to mi zacina sie w przedziale 1%-30% na minecraft.jar
Wspomne ze przez pirackiego launchera, wszystko sie ladnie pobiera.
Problem wystepuje ze Spout, Oficjalnym i wszelkimi innymi :)

Dobra, ja restartuje na ubuntu, zobaczymy tam. Edytowane przez piotr_a3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
A jakie mody posiadasz? Co do neta, to osoba A może mieć neta 25mb, a osoba B 15mb, a w praktyce osoba B może mieć szybaszego niż osoba A. Tak to już jest z tymi dostawcami neta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Dobra, hipoteza z internetem obalona, na ubuntu wszystko działa :)
Więc ma ktoś pomysł co zrobić aby na windowsie tez dzialalo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Czyli winny Windows... Niee a tak na serio, to: winny windows. Dobra bez jaj: nie lubię windowsów(i to pewnie jego wina).
Skoro masz Ubuntu to czemu grasz na Windowsie w MC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
M.in. dlatego ze Frapsa na ubuntu nie ma i wgl. na windowsie mi sie lepiej gra. Nie mam zamiaru odstawiac cyrkow typu przeniesienie ".spoutcraft" z linuxa do windowsa, tak samo nie chce tylko dla minecrafta reinstalowac systemu (tymbardziej ze to oryginalny OEM, nie chce pisac do MS po keya).
Wie ktos jak to naprawic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Hmmm...po co pisać, z dołu lapka/obudowy powinnien być kod. Co do ubuntu/windows to zupełnie inaczej się gra. Zauważ też, że niektóre rozszeżenia do mc nie działają na ubuntu (np. Chyba mcedit, czy tam cartografer) ubuntu jest dobry dla tych którzy nie lubią apple, a mają dość windowsa. I tak każdy będzie bronił swojego systemu więc nie ma co flejmować. Ja też poza okienkami używam 4 innych systemów (okienka + ubuntu, fedora, anonymousOS, QubesOS) ale tylko do testów. (nie piszczie mi, że AOS i QOS to zło. Mam od miesiąca, a qubesa od pół roku i nic nie zchackowały/zniszczyły. Ok, żeby nie offtopować: podasz te mody jakie używasz, czy nie? Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Pisalem ze minecrafft.jar czysty, a wczesniej byl tylko optifine, powecraft i computercraft, ale to calkiem niedawno, problem pojawil sie duzo wczesniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Coż, chyba pozostaje Ci używać cracka do pobierania a org. launchera do grania ;)

[quote name='Wintalan' timestamp='1334173091' post='61687'] Ja też poza okienkami używam 4 innych systemów (okienka + ubuntu, fedora, anonymousOS, QubesOS) ale tylko do testów. (nie piszczie mi, że AOS i QOS to zło. Mam od miesiąca, a qubesa od pół roku i nic nie zchackowały/zniszczyły.
[/quote]

[quote]Anonimowi na własnym oficjalnym kanale Twittera przekazali ze Anonymous-OS jest fałszywką i w rzeczywistości zawiera mnóstwo wirusów i trojanów. Dlatego też odradzamy pobieranie systemu ze źródła, już wstrzymaliśmy pobieranie z naszego działu Download.[/quote]

Kolejny raz udowadniasz, że pchasz się w coś o czym nie masz zielonego pojęcia. Na 99% twój komputer jest cały czas używany jako element sieci botnetów. Tym samym hackerzy robią za pomocą twojego komputera oraz IP co chcą. Jeśli włamią się na stronę rządową, albo przeprowadzą DDoS to TY za to bekniesz. Taka jest prawda, znam osobę która dostała 20.000 zł grzywny, bo pobrała trojana i ktoś za pomocą jej IP włamał się do miejscowego administratora sieci (tzw. radiówka) i zniszczył dane klientów, wcześniej częściowo je publikując.

[quote]nie piszczie mi, że AOS i QOS to zło. Mam od miesiąca, a qubesa od pół roku i nic nie zchackowały/zniszczyły.[/quote]
A myślisz że hackerom zależy aby Cię zniszyczyć? Hahaha. Oni będą cię pielęgnowali i robili wszystko abyś tylko nie sformatował całego dysku albo dowiedział się o działalności ich oprogramowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
@UP, Dex3r - pisałem wyżej, aby m.in. sprawdził ruch sieciowy podejrzewając m.in. jakiegoś śmiecia na kompie. Jak widać cały czas tylko "problem dalej jest", wyników dalej brak.

[quote name='Atexor' timestamp='1334160851' post='61530']
Sprawdź ruch sieciowy jaki masz na komputerze, np. narzędziem antywirusa Kaspersky (nie wiem jaki masz, może twój obecny ma też taką funkcję) lub skorzystaj np. z tego [url="http://www.dobreprogramy.pl/CommView,Program,Windows,12985.html"]narzędzia[/url] (jest ich pełno w internecie).
[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
@up
Właśnie dlatego m.in. tak napisałem. Z jednej strony chciałby naprawić a z drugiej mu się nie chce. Znany motyw z for, czyż nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Sry że tego nie wkleiłem wczoraj, ale już czasu nie miałem.
Oto i wyniki z CommView.

Komputer odstawiony bez niczego na kilka minut:
[img]http://img823.imageshack.us/img823/9672/przynormalnym.png[/img]

Od razu wlaczam spout'a:
[img]http://img252.imageshack.us/img252/1208/przyspoucie.png[/img]

I w tym programie jest tez napisane "Packet loss: 0%" :) Edytowane przez piotr_a3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Sprawdziłem kilka tych IP, i wszystkie, prócz jednego z Niemczech:
[quote]netname: HETZNER-RZ11 descr: Hetzner Online AG[/quote]

są zapewne sfałszowane, zwłaszcza to np. 66.6.44.4, bo to dość specyficznie wygląda i wątpię aby ktoś miał taki IP, nawet firma (nie wykrywa mi skąd pochodzi, nie tylko dostawcy ale i kraju). Pobierałeś lub pobierasz coś z torrentów lub łączysz się z jakimiś dziwnymi stronami, jakieś programy dziwne, xfire czy co czy coś masz na kompie? Jak nie, to przeskanuj lepiej porządnie swojego kompa. [url="http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebytes-AntiMalware,Program,Windows,13117.html"]Najlepiej tym narzędziem, ma dużą wykrywalność[/url]. Jeżeli twój antywirus to Avast, to wywal tego śmiecia na zbity pysk. Nie jest wart nazwania go antywirusem.

I jeszcze jedno: Start -> Uruuchom -> %SystemRoot%\system32\drivers\etc\hosts -> otwórz za pomocą notatnika (jak się nie da do wejdź w folder "drivers\etc" i skopiuj ten plik (może byc ukryty, ale to w panelu sterowania -> pliki i foldery zaznaczasz na pojawienie się) i wklej np. na pulpit. Otwórz go notatnikiem i podaj zawartość. Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
[CODE]# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost[/CODE]

Jak widać czyściutko w hosts. Mam AVG pakiecik IS 2012.
Aktualnie nie mam x-fire ani steam. Tak jak mówię, zamknąłem wszstkie aplikacje typu gg, skype i cala reszte oprocz tuneup i avg, z torrentów nic nie ściągam.
Spróbuje przeskanować... może jeszcze wezme loga z OTL albo czegoś podobnego? Edytowane przez piotr_a3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Ale co z innymi IP ... poza tym nie za dużo ich nagle?

@topic
nom, hosts czyste ... dziwi mnie tylko, że aż tyle połączeń jest naraz, mimo że powinien być praktyczny zastój sieciowy ... przeskanuj kompa.
Logi OTL niezbyt potrafię sprawdzać, a o tworzeniu skryptów to już nie ma bata. Tylko stare narzędzie Hijackthis.
Możesz zrobić logi OTL i podać na forum instalek. Jest tam pewien gość co ma to w małym paluszku.
Na razie przeskanuj kompa - najlepiej tym Malwarebytes Anti-malware. Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...