Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
kiersnowski

Jaki jest twój ulubiony film?

Rekomendowane odpowiedzi

Stealch    1

Zielona Mila, polecam wielu Młodym użytkownikom. Dojrzały film. Na poziomie. I ma w sobie ładunek dobrej energii. 

Tom Hanks i jedna z jego najlepszych ról.

Świetny aktor, świetny film. No i, świętej już pamięci "Murzyn" bo tak go zawsze sobie w podświadomości nazywam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quinz    16

NIkt jeszcze nie wspomniał o Fightclubie ? Dziwne.

U mnie zdecydowanie Fear & Loathing in Las Vegas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Suppressio    0

W sumie to trudno się określić do jednego ulubionego filmu...  Ogólnie lubię oglądać horrory... Więc faworytem byłby... *myśli* Silent Hill. Taak... Zdecydowanie Silent Hill. Najbardziej chory horror jaki oglądałam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gumji    46

Trudno mi to będzie ułożyć... kiedyś moim ulubionym filmem bezapelacyjnie był "Miś" Zmieniło się to... znam go na pamięć... wyszedł "Ryś" moje życie się zmieniło... nigdy jeszcze nie chciałam kogoś tak mocno zrzucić ze skały w bezdenna otchłań jak wtedy Stanisława Tyma... Z kina wyszłam. Stachu Tym spoko typ :) wziął mnie w Bieszczadach na stopa^^. Przejdę do filmów... bo się zaczyna... : P

Większość wymienionych filmów nie nadaję się dla dzieci... dzieci rozumiem do 15/16 roku życia... a i z tymi bywa słabo : /

Filmy nie są ułożone od najlepszego do mniej najlepszego, każdy jest inny i tytuły po prostu wypływają spod moich palców. 

Ojciec Chrzestny,   Drive,  Władca Pierścieni,     Dziewczyna z Tatuażem,    4 miesiące, 3 tygodnie i 2 dni,    Billy Elliot,    Piękny Umysł,    Chłopiec w pasiastej piżamie,     Grobowiec Świetlików (jeśli anime się liczy) to Spirited Away,    Forrest Gump(moja ulubiona książka ; ) ),    Dziewiąta kompaniaZielona mila,    Lśnienie,    Północ, północny zachód,    Szeregowiec Ryan,    Blair Witch Project,    Edward Nożycoręki,    Wszystko o mojej matce, jak już walę z Almodowara to   Volver   i    Porozmawiaj z Nią... zdecydowanie ; ), Good Bye Lenin,   Niebo nad Berlinem,     28 dni później,    Gwiezdne Wojny,    Jestem Legendą,    taka bajka...   9  ma tytuł, o kurde... KRÓL LEW!!!! oglądałam 03.06 ^^ tydzień temu :P muszę minimum raz w roku : P, NIETYKALNI!!!! świetny film :P nie wybiorę najlepszego... to jest niemożliwe... a jak widzę niektórych strzały to mam ochotę Was pobić i zmusić do zamieszkania ze mną... Chormon Kocha,m Cię :X. Lot nad kukułczym gniazdem    i    Miłość blondynki,     Blaszany Bębenek,      Sekretarka   ale nie ten gówniany lovestory... o biednej dziewczynie i bogatym szefie... wielkiej miłości i innych pierdach... tylko ten o masochistce i sadyście... wielkiej miłości i innych pierdach... szkoda, że moje kochanie nie ma skłonności do przemocy : (, Efekt Motyla,   7,    Amelia,   Człowiek pogryzł psa,    Pusty Dom (nie polecam mężczyznom... chyba, że nie odstrasza Was 0 dialogów, wielka miłość i Korea a film ma chyba ponad 2 h), jak już nie mówią to oczywiście   Brzdąc.    Incepcja,    My dzieci z Dworca Zoo,     Zodiak,     Equalibrium,    Lektor (jeśli ciężko odszukać "The Reader"- świetny film...),   Ocean's 11! i 12 i 13    :P, Wszystkie Spajdermany... bo kocham spajdermany od dziecka:),   Iksmeny   też... teraz czas na Kłentina... naszego szalonego Kłentina...   Bękarty Wojny,   Pulp Fiction,    4 pokoje,   Django    i     Sin City... reszta nie przypadła mi do gustu... a widziałam raczej wszystkie... Aż poleje się krew,    Do utraty tchu,    GRAN TORINOOO! Niech ktoś powie, że to nie jest wspaniały film... dobrzy ludzie nazwą tego kto to zrobi głupim,     American Beauty,    I Twoją matkę też-raczej nie dla fanów takich przyziemnych bełtów jak ProjectX, przepraszam za to określenie... nie chciałam po prostu nazwać tego filmu i jemu pokrewnych gównem, bo "powiedzmy" szanuję każde zdanie... Nie, nie mogę Was oszukiwać. Ten film jest dla głupich ludzi. Jeśli go oglądacie i zaczyna Wam się w jakimś stopniu podobać, wyłączcie go(serio, szanujmy się ludzie), jeśli twierdzicie, że dacie radę go wciągnąć powtarzajcie sobie "Nie jestem kretynem", a potem powielajcie to jak go skomentowałam. Wrócę do komedii -> Żywot Briana... kocham Monty Pythona,   Gangi Nowego Yorku,    Synalek,    Nienawiść,    Łowca Jeleni,    American History X,    Romper Stomper,    Czekolada,    Przebudzenie,    Iluzjonista,  mam też ulubione romansidło  The Notebook   piękny film- zawsze strasznie płaczę i znam panów, którzy też przy nim ze mną płakali... albo było im mnie żal. Jest jeszcze jeden taki film... fajna d*pa tam gra... nie pamiętam tytułu ale po Jennifer może znajdę; ) yep znalazłam ^^ Jeśli tylko. faceci też mogą oglądać i tak zwykle nie zauważacie wątku miłosnego : ) To zabawne kobieta powie o filmie, że jest o miłości dwojga ludzi i blablabla-fabuła, natomiast facet, że film był o blablabla-fabuła. Powiem: przecież ten film był o miłości a On na to: taaa coś tam było. Takim właśnie filmem jest  Ciekawy przypadek Benjamina Buttona.

Dodam takie, przyjemne dla oka...     4 wesela i pogrzeb,   Requiem for a dream(ten tytuł wygląda lepiej niż Polski ; ) ), Tylko razem z córką,    Imię róży  i tysiące innych, o których zapomniałam... Oczywiście lubię też Transformersów,    Ridików,    Ajronmenów i inne... widziałam je dużo razy ale One po prostu są...  Co do Harrego Pottera mam mieszane uczucia pewnie jestem po prostu zawiedziona i pewnie muszę się godzić z ekranizacjami jak inni kochający książki.

Prawdziwe kino jest na górze : ).

(na dole też się znajdzie)

Nie mogę pominąć Polskich produkcji, żeby nie było...

z komedii: Chłopaki nie płaczą,    Rejs,    Poranek kojota,     Seksmisja,     Dzień Świra,     Wszyscy jesteśmy Chrystusami... dam Killera, bo lubię Kamilka i ten film:P

Z "nie komedii": PSY, wepchnę tu jeszcze Sara   i    Tato, potem zapomnę: P.    Pianista ,    Jestem (chyba to dla mnie najlepszy Polski film jaki powstał mało jest takich filmów),    Symetria,    Kanał,    Oszukana,    Popiół i diament,    Wszystko co kocham,    Człowiek z marmuru  to i   Człowiek z żelaza,    Salto,   Siekierezada... bo kocham Bieszczady i kocham tą knajpę : P, Pitbull,     33 sceny z życia,     Jak działa jamniczek - jeśli jesteście "normalni" nie oglądajcie   tej animacji : P

I duuuużo, naprawdę duuuuuużoooo seriali :)

Czytajcie książki.

Przepraszam tych, których uraziłam : ) to nie jest szczere ale magiczne słowo musi być: P wyjdę na ignorantkę w oczach jeszcze większych ignorantów : ) Mam nadzieję, że chociaż część z Was oglądała chociaż część z wypisanych filmów, jeśli nie to serdecznie polecam WSZYSTKIE :) (skreślić "prodżekt eks")

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi