Freesco 0 Napisano 26 Czerwiec 2011 Bardzo potrzebuje wiedzieć jak podłączyć wagony, mam lokomotywę, wagon ze skrzynią i zwykły. JAK je połączyć? :mellow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 kristofer32 0 Napisano 26 Czerwiec 2011 Wagonow nieda się połączyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Marval 0 Napisano 22 Lipiec 2011 A da się zrobić, żeby wagonik z piecem pchał inne wagoniki? Na filmikach widzialem takie coś ale u mnie wagonik z piecem zatrzymuje sie gdy napotyka inny wagonik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Dimashio 12 Napisano 23 Lipiec 2011 To dziwne... u mnie normalnie to działa... Może masz za duzo wagonów i lokomotywa nie daje rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Quacke 18 Napisano 23 Lipiec 2011 Edit:Znalazłem coś co może pomóc:,,Jedna z aktualizacji przyniosła możliwość łączenia wagonów w kolejki. Wystarczy postawić dwa wagoniki tuż obok siebie, tak, aby połączyły się w jeden pociąg. Można łączyć ze sobą wagoniki różnego typu, dzięki czemu np. kolejka może być napędzana jak i zarazem przewozić przedmioty. Napędzane Minecarty mogą pchać wagony tylko do przodu. Ustawione za wagonami będą pchały pociąg do przodu, tak samo, jak ustawione na początku."Tutaj teoretycznie jest napisane, że można połączyć wagony w kolejkę, ale z drugiej strony i tak jest potrzebny wagonik z piecykiem. rozwiązuje to więc tylko jeden problem. Zaraz tylko sprawdzę czy u mnie da się pchać wagonik wagonikiem z piecykiem i dopiszę w edicie.Źródło: Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Edit:Dziwne... faktycznie minecart z piecykiem zatrzymuje się przy innym minecarcie. Ale nie martw się, jest jeszcze jedna opcja. stwórz hodowlę slime'ów (temat slime na minepedii), wychoduj sobie kilka małych slime'ów, które będą za tobą chodzić, a jak wsiądziesz do wagonika to one będą cię popychać. He? Dobry pomysł? Tak sobie tylko żartuję. Ale z tego co czytałem to naprawdę działa! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bardzo potrzebuje wiedzieć jak podłączyć wagony, mam lokomotywę, wagon ze skrzynią i zwykły. JAK je połączyć? :mellow:
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi