Skocz do zawartości
Moderatorzy na forum poszukiwani! Dowiedz się więcej... ×

Pytanie

Javaxy    0

Witam 

Zwracam się z problemem dotyczącym wyłączeniu opcji Vsync w Minecrafcie do którego został zainstalowany mod Optifine. Kiedy jeszcze owego moda nie było, bez problemu można było wejść w opcję gry i ukazywala się opcja Vsync, jednak teraz kiedy Optifine został zainstalowany, ta opcja zniknęła. Co trzeba zrobić aby móc ją wyłączyć gdy ma się zainstalowanego Optifine'a?

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

  • 0
nicku1    46

Wut? Gdzieś pewnie w ustawieniach się ukryła :x Możesz wejść też w folder .minecraft i otworzyć sobie plik options.txt i zamienić enableVsync z true na false ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Javaxy    0

Zrobiłem tak jak mówiłeś, wszedłem w folder .minecraft , potem options i enableVsync był ustawiony na false. Grając bez optifinea fpsy dochodziły do 250, a z optifinem było jest tak jak w przypadku włączonego Vsynca  (czyli do 60-80fpsow), chociaż tak naprawdę jest wyłączony. Jest jeszcze jakas możliwość poprawiania tego, by móc grać z optifinem z bardzo dobra wydajnością? 

Teoretycznie 60-80 fpsow by wystarczyło jednak skoro laptop ma bardzo dobre parametry dlaczego nie moglbym mieć więcej. Dodatkowo zainstalowałem sobie shadery ale wtedy fpsy drastycznie spadły do 20, pomimo świetnej specyfikacji :/

Edytowane przez Javaxy

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
  • 0
VenomPCPL    17

Jak wejdziesz w  "Opcje" --> "Ustawienia graficzne" to tam jest suwak o nazwie "Maksymalne FPS" jak przesuniesz go maksymalnie w lewo to będzie napisane Vsync. Musisz sprawdzić czy nie jest to ustawione.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Javaxy    0

Nie było to ustawione, mam przesunięty na maksymalną ilość i wciąż zachowuje się jak jakby Vsync był włączony :/

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się tutaj

  • Podobna zawartość

    • Przez Zbieram 100 subskrybcji z kilkoma filmami
      Cześć mam pytanie ile będę miał FPS'ów w minecraft na komputerze i3 4005U,4gb ram, nVidia® GeForce 820M?
    • Przez Qba ツ
      Witam myślę że wybrałem dobrą kategorię otóż, mam problem z modem optifine na każdej wersji, ale zależy mi na tym by działał on prawidłowo na wersji 1.12.2 lub 1.12, chciałbym coś nagrać z minecrafta ale jak gadam z kolegą i na drugim monitorze mam program do nagrywania to minecraft sie lekko zacina, a jak wgrałem optifine [poprawnie] to wchodzę na serwer multiplayer i wywala mnie z gry [crash] to samo w przypadku trybu singleplayer. Daje logi w załączniku. Dzięki za pomoc i odpowiedźi, liczę na was  

      Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik.

      Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik.
    • Przez ISmellYu
      Procesor: i5 2400 Ilość ram: 8gb Karta graficzna: gtx 1050 Wersja sterowników karty graficznej: 385.69 Wersja Javy: Version 8 update 111 System operacyjny(np. Windows XP): Win 7 64-bit - - - Zainstalowane mody: BlazingPack 1.8.8 Posiadane łącze internetowe: Dobre, ale problem nie dotyczy tego. Opis błędu: Mam dosyć małe fps na takim komputerze(w lobby skywars na hypixel'u mam okolo 50 fps, a na tej mapie która jest w filmiku na yt na dole mam MAKS 90 FPS, bez shaderow powinienem mieć powyżej 350fps na tej mapie) Dodam jeszcze że przy innych gierkach są normalne fps jakie powinienem mieć. Będąc w lobby skywars procesor nie przekracza 30% użycia ,a karta graficzna 20%. Będąc w grze procesor nie przekracza 20%, a karta graficzna 17%. Wszystkie zaobserwowane z msi afterburner.  
    • Przez Sqvbi
      No czesc, mam taki problem z shaderami. Zainstalowalem optifine wrzóciłem normalnie shadery do folderu, odpalilem i dzieje sie to co widzicie na zdjęciu. Pomocy:|
      wersja mc 1.11
    • Przez Dizzyyy_
      Siemanko mam mały problem. Posiadam pelerynke optifine i gdy zmieniłem ją, nie moge zalogowac sie na premke. Jakies pomysły? Gdy chce zresetować hasło nie przychodzi na email. Email nie był zmieniany, bonic nie dostałem o zmianie emaila. Z góry dzieki za pomoc!
×