Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
PIRAT_PL960618

Can't Connect to minecraft.net

Pytanie

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Witam Forumowicze[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Mam od ponad 2 tygodni problem mianowicie minecraft nie chce mi się uruchomić gdy tylko próbuje go włączyć przez oryginalnego Lunchera to poczekam chwilę i zawsze wyskakuje to co w temacie tak jakbym internetu wcale nie posiadał a oto działania które wykonałem:[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]* próbowałem grać z zalogowanym kontem na minecraft.net[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]* minecraft działa mi na stronie minecraft.net[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]* dodałem minecraft i wszystkie programy obsługujące go do zapory systemu i wyjątków programu antywirusowego (avast)[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]* grałem w mc z wyłączonym antywirusem oraz wyłączoną zaporą systemu[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]* reinstal systemu też nic nie dał[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]* moje konto mc jest wciąż aktualne (na stronie minecraft.net pisze że moje konto jest premium)[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Już raz założyłem wątek i jedna osoba pisała mi że to może być przeciążenie serwerów o czym ja sobie oczywiście zdaję sprawę ale żeby już prawie przez 3 tygodnie nie dało rady minecrafta włączyć to chyba coś nie tak[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]W domu użytkuje internet radiowy niecałe 0,5 mb a tak na codzień dokładnie mam 0,450 mb ale mc nawet był w stanie przejść force update lub włączyć się online czyli nie (przez offine) przy prędkości internetu niecałych 0,25 mb a teraz przy ok 420 kb nie chce.[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Błagam o każdy możliwy wasz pomysł [/font][/color][img]http://[Ciach]/forum/public/style_emoticons/default/sad.png[/img][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif] [/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Dla rozwiania wątpliwości[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]1 zdjęcie problemu [/font][/color][img]http://[Ciach]/forum/public/style_emoticons/default/sad.png[/img]
[url="http://zapodaj.net/0a3bd254564a.png.html"]http://zapodaj.net/0...54564a.png.html[/url]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]2 potwierdzenie mojego oryginału [/font][/color][img]http://[Ciach]/forum/public/style_emoticons/default/smile.png[/img]
[url="http://zapodaj.net/76fcd6194967.png.html"]http://zapodaj.net/7...194967.png.html[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Mofixil    190
Radiówka, więc podpięcie bezpośrednio do internetu nie przejdzie.
Usuń obecny launcher i ściągnij ponownie z minecraft.net i uruchom go w trybie administratora.
Może twój dostawca też coś odwala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
[quote name='Mofixil' timestamp='1331375272' post='53117']
Radiówka, więc podpięcie bezpośrednio do internetu nie przejdzie.
Usuń obecny launcher i ściągnij ponownie z minecraft.net i uruchom go w trybie administratora.
Może twój dostawca też coś odwala.
[/quote]
A więc spróbowałem tego co radziłeś niestety bez skutku dalej pojawia się Can't Connect
aha a pro po to uruchomiłem mc u kolegi przez oryginalnego lunchera to i tak nic nie dało też się nie uruchomił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn
hmm... Miałem taki problem ale był on sporym "prymitywem" z mej strony mianowicie przestawiony zegar w pc o 1 dzień ;) Próbowałeś odpalić mc z przeglądarki? a poza tym usuń obecnego lauchera i folder .minecraft z %apdata% ściągnij jeszcze raz itd. wyskakiwać to może gdy wpiszesz źle nick czy hasło ale to już skrajność.

Więc polecam wyczyszczenie PC w całości z mc(%appdata%) i spróbować odpalić z przeglądarki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
[quote name='Mr_Korn' timestamp='1331382049' post='53138']
hmm... Miałem taki problem ale był on sporym "prymitywem" z mej strony mianowicie przestawiony zegar w pc o 1 dzień ;) Próbowałeś odpalić mc z przeglądarki? a poza tym usuń obecnego lauchera i folder .minecraft z %apdata% ściągnij jeszcze raz itd. wyskakiwać to może gdy wpiszesz źle nick czy hasło ale to już skrajność.

Więc polecam wyczyszczenie PC w całości z mc(%appdata%) i spróbować odpalić z przeglądarki ;)
[/quote]
Otóż datę już przerobiłem nie pomogło, Mc na przeglądarce odpala ale działa mi mało płynnie (słaby net) .minecraft folder usunąłem nie raz i bez skutku co do danych konta specjalnie pisałem w notatniku czy dobrze no a potem dokładnie wpisywałem do logowania więc raczej to nie jest problemem ale dziękuje za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
[quote name='Wintalan' timestamp='1331405623' post='53225']
Hmmm... Może łącze za bardzo obciążone?
[/quote]
No ja właśnie pomyślałem o tym że może minecraft ma przeciążone łącze i przez to może mc nie działać.
Często mi się to zdarzało po update mc nie działało ale po max 1 dniu mc działał spowrotem a teraz już nie działa już ponad 3 tygodnie i to mnie nurtuje dlaczego ?? A moi kumple też z oryginałami z tą samą prędkością łącza normalnie grają wydaje mi się że serv minecraft są przeciążone :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
koko11998    0
Wejdź w C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts i usuń linijke "99.198.121.104 minecraft.net". Maybe pomoże. Mnie uratowało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
[quote name='koko11998' timestamp='1331557548' post='53610']
Wejdź w C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts i usuń linijke "99.198.121.104 minecraft.net". Maybe pomoże. Mnie uratowało.
[/quote]
1 problem po otworzeniu tego za pomocą notatnika nie mam takiej kombinacji liczb mam coś takiego :)

[quote]# Copyright © 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost

[/quote]
Kolega wcześniej pytał o router więc podaję :)
[url="http://www.pcworld.pl/testy/opis/WIFI00017-Linksys_WRT320NEE.html"]http://www.pcworld.pl/testy/opis/WIFI00017-Linksys_WRT320NEE.html[/url] Edytowane przez PIRAT_PL960618

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
[color=#000000][size=4][font=arial,helvetica,sans-serif]Widzę że aktywność jest okropnie duża :)
ale do rzeczy
Więc wczoraj zapragnąłem uruchomić MC chociaż pirackiego ale wyobraźcie sobie że nawet piracki luncher nie działa wyskakuje[/font][/size][/color]
[left][color=#000000][size=4][font=arial,helvetica,sans-serif]Fatal error occured (4): s3.amazonaws.com[/font][/size][/color][/left]

[left][color=#000000][size=4][font=arial,helvetica,sans-serif]Folder .minecraft jak wiecie lub się domyślacie usunąłem więc powinno się uruchomić.[/font][/size][/color][/left]

[left][color=#000000][size=4][font=arial,helvetica,sans-serif]No ale nawet piracki mc bez force update nie odpali pomyślałem że to może pomóc w odszukaniu odpowiedzi na moją zagadkę :([/font][/size][/color][/left]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Needpvp    0
czasem też jest tak, że serwery minecraft.net są zawalone i nie idzie się połączyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
koko11998    0
Kod błędu 4 - błąd serwera s3.amazonaws.com. Teraz wszystko jasne - serwery mają coś do twojego kompa i nie chcą uwierzytelnić połączenia. Spróbuj może wysłać maila do suportu Mojang?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Dokładnie. Pewnie jakiś firewall lub złośliwe oprogramowanie ci blokuje. Dodaj do wyjątków Minecraft.exe jak masz Firewalla, a jak masz firewall z windowsa, to go wyłącz najlepiej bo to jest parodia zabezpieczeń ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
[quote name='DeX3r' timestamp='1331759112' post='54225']
Dokładnie. Pewnie jakiś firewall lub złośliwe oprogramowanie ci blokuje. Dodaj do wyjątków Minecraft.exe jak masz Firewalla, a jak masz firewall z windowsa, to go wyłącz najlepiej bo to jest parodia zabezpieczeń ;)
[/quote]
Co do firewalla właśnie o tym pomyślałem i wyłączyłem go całkowicie i dalej bez efektu no ja nie wiem co się z mc dzieje ale co do napisania do pomocy to odpada bo jak po ang się porozumiem ja tam dopiero ang w szkole od 4 lat się uczę i też naprawdę "dużo" z niego wiem wszystko z gier i filmów.
Nie władam biegle po ang prędzej po niemiecku a co do translatorów to nie warto w nich tłumaczyć bo oni i tak nie zrozumieją.
Chyba że ktoś włada na tyle ang że byłby w stanie pomocy technicznej przedstawić mój problem. Edytowane przez PIRAT_PL960618

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
koko11998    0
Heh, właśnie zauważyłem... Mojang ma tylko FAQ, żadnego supportu technicznego D: Jakby ktoś jednak znalazł, to podajcie mi, ja wyślem. (Certyfikaty Cambridge nie są rozdawane wszystkim)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Jedyny Support to Twitter. Możesz pisać coś takiego: [url="https://twitter.com/#!/Marc_IRL/status/177863686881427457"]https://twitter.com/#!/Marc_IRL/status/177863686881427457[/url]
Chociaż wątpię, że pomogą ci z tak dużą sprawą (trzeba zapewne posprawdzać wiele kombinacji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Witam
Po update 1.2.4 oczywiście którego zrobić nie mogę :) Dalej problem występuje.
Jedyna poprawa dotychczas że działa mi nieoryginalny luncher minecraft na mp i singlu :) zawsze coś ale chciałbym móc w końcu uruchomić mojego oryginała rodzice dali za niego tyle kasy i nie działa i po co?
Tak właściwie żebym wiedział że tak będzie to pewnie bym poprosił żeby te pieniądze dali mi i bym w kartę graficzną zainwestował bo moja już ma 2 lata pora wymienić :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
[quote name='Wintalan' timestamp='1332521902' post='56091']
A próbowałeś grać na starszych wersjach? Np. Alpha? Daj znać czy działa...
[/quote]
a tu mnie zablokowałeś nie nie próbowałem to ja spróbuje i napiszę czy pomogło tylko 1 pytanie skąd wziąć luncher 1.8 oryginalny ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Modem 'minecraft vrsion changer' możesz wybrać dowolną wersję od 0.30 do najnowszej. Tylko niech ktoś da link do tego moda na 1.2.4. Bo nigdzie nie ma, a mi też jest potrzebny xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Tu jest minecraft version challenger do 1.2.4
http://project.adshi.net/minecraft/versionchanger/

Ale i tak mi on nie pomógł a sprawdziłem na pirackim czy w ogóle działa no i w pirackim pokazało 1.0.0 tak jak zmieniłem.
Więc może jeszcze jakieś propozycje ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Hiro Jui    0
ok znalazłem rozwiązanie, najgłupsze z najgłupszych i jednak działa, trzeba mieć zainstalowane obie wersje JAVA tzn 32 bit i 64 bit i po problemie, wydaje mi się że można zamknąć temat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Blake96    6
Może warto zamknąć ten temat, bo minęło już kilka miesięcy. Zamykam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...