Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
TAJMON

lagi na multiplayer

Pytanie

TAJMON    0
[b]Premium:[url="http://www.minecraft.net/haspaid.jsp?user=Romuluss"]Romuluss[/url][/b]
[i][b]- - -[/b][/i]
[b]Specyfikacja komputera:[/b]
[b]Procesor :[/b] AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+

[b]Ilość ram :[/b] 2GB

[b]Karta graficzna :[/b]ASUS EAH4650

[b]Wersja sterowników karty graficznej :[/b] ati2dvag.dll

[b]Wersja Javy :[/b] Version 6 Update 31

[b]System operacyjny :[/b]Windows XP Black Edition v8

[i][b]- - -[/b][/i]
[b]Zainstalowane mody:[/b] brak

[b]Posiadane łącze internetowe:[/b] 6Mb MultiMedia

[b]Opis błędu:[/b] Gdy wbijam na jakiś server to najpierw spadam gdzieś w ciemność, potem gdy już się coś załaduje to tylko jeden chunk na któym nic nie mogę postawić, rozwalić ani otworzyć skrzyni, drzwi itp. Jak coś napiszę na czacie to widzę to dopiero po kilku minutach. Mam oryginalnego minecrafta i nigdy nie miałem takich problemów, a teraz od miesiąca nie mogę sobie z tym poradzić. Jeden z tych serverów jest skkf hardcore, a drugi jest mój na którym jestem adminem. I mój server jest czysty, nie ma żadnych pluginów, więc to napewno nie przez to. Single działa normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
Hmm, dziwne. Spróbuj wejść także na inny serwer i zobaczyć, czy tak samo, np. mcsv.pl (survival minecraft.pl).
Odinstaluj javę. Wgraj [url="http://www.dobreprogramy.pl/Java-SE,Program,Windows,13186.html"]tą[/url] wersję.

Podaj model karty graficznej, a wersję sterownika to nie plik .dll tylko ogólnie, np. za pomocą wykrywacza wersji sterownika na nvidia.pl czy jak ati, to gdzieś w jego panelu zarządzania, czy jak to się zwie.

Btw. najlepszy jest czysty XP z sp3, bez żadnych modyfikacji typu black edition.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
@up: black edition to nie modyfikacja tylko specjalna wersja limitowana systemu.
A co do problemu (jezu znowu rymuje) to próbowałeś na komputerze kolegi/kogoś z rodziny odpalić ze swojego konta? Może wina łącza inernetowego lub przepustowości internetu w komputerze... Napisz u jakiego dostawcy masz internety ('_") jaka szybkośc neta i przepustowość łącza twojego 'buldożera'... A i jak dawno go kupowałeś? Może wina starzejącego się ramu i wysiadającego już chłodzenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
TAJMON    0
Przecież napisałem jakiego mam neta
[quote name='TAJMON' timestamp='1331243674' post='52930']
[b]Posiadane łącze internetowe:[/b] 6Mb MultiMedia
[/quote]
Wersja sterownika 8.612.0.0
Tak próbowałem na innym kompie na te konto wejść na te same servery i nie było problemu.
Kupowałem jakiś rok temu kompa.
I teraz zaskoczę pewno wiele osób, ponieważ jak wgrałem tą javę co napisał Atexor to naprawił się jeden server. Hardcore skkf'a. A mój i ten mcsv.pl nie działają. Na mój serv oczywiście inni wchodzą bez problemu. Czekam dalej na propozycję co mogę zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Zrób test: [url="http://speedtest.net/"]http://speedtest.net/[/url] i wstaw wyniki tutaj.
Czy temu opóźnieniu towarzyszą także spadki fpsów? Do ilu? (klawisz F3).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
TAJMON    0
FPS mam ok 45-50

[img] http://www.speedtest.net/result/1823456402.png [/img]

Ping duży bo mam 3 metki odpalone :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
W takim razie nic już z tego nie rozumiem ;) Usuń folder .minecraft znajdujący się w %apptada% (Start -> uruchom) I odpal launcher.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
@up; nie zapomniałeś o ponownej instalacji i wcześniejszym pozostawieniu seve'ów.
@topic; wiem że nie na temat, ale czemu nie załatwiłeś nowszego systemu jak na roczny komputer? Leciwe okienka xp są z nami już prawie 11 lat. A kazdy system w dół jest mniej omtymalizowany. Zastanów się nad tym. A co do probleemu to może być przez maszyny serwerowe. Jak zauważyłem serwery minecraft.pl nie mają ich zbyt dobrych... Wejdź na jakiś popularny serwer, ok. 2 w nocy aby było mało ludzi i wtedzy zobacz jak działa... Twój serwer jest premium czy stoi na twoim piecu? Jak premium to w jakiej firmie hostingowej??? Wiem że skkf ma pożądną maszynę grubo za ponad tysiaka, mówił w jednym z odcinków hardcore multiplayer. Więc nie ma co się dziwić że działa : D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
TAJMON    0
Mój serv nie jest premium, ale jest na hoście ycraft.pl A co do innych serverów to wchodziłem na takowe i to samo jest. Sprawdziłem około 15 servów i dalej to samo ;( Więc dalej czekam na jakieś propozycje.

A co do usunięcia .minecraft to zrobiłem to jako pierwsze nim zaczęłem cokolwiek robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
[quote name='TAJMON' timestamp='1331325500' post='53056']
Mój serv nie jest premium.
[/quote]
Ty zły, niedobry D:<!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
TAJMON    0
Tak myślałem. Ja mam tego serva tylko dla grupki znajomych, a oni właśnie nie maja zakupionego premium ;/
To jak zna ktoś jakaś możliwość dla której mój minecraft by się tak dziwnie zachowywał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
jest na hoście ycraft.pl
[/quote]
moja krew :D

Mój serv nie jest premium
[/quote]
na tym forum lepiej tego nie ujawniaj bo mofixil cie z kałacha weźmie xd.

Sprawdzałeś jak działa minecraft in browser?

[color=green]Jest tyle ciekawych broni a ty każesz mi używać pospolitego kałasza :[ //Mof[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
TAJMON    0
A tamte servery to nigdy nie działają. A single to ja przecież mam dobrze, mnie tylko o multi chodzi.

PS. jeśli miałbym wybierać broń z której miałbym być zabity to wybrał bym chyba jeden strzał w serce z usp :lol: przynajmniej ciało nie będzie rozwalone xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Hmmm... Beznadziejna systuacja, miałem już proponować format kompa, ale jak single działa to nie ma co... Albo już coś kręcisz albo masz faktycznie wyjątkowy problem... Może router wymień...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn
Spadki w ciemność i opóźnienia w ładowaniu serwera itd. Wynikają tylko i wyłącznie z powolnego łącza! Może posiadasz internet bezprzewodowy czy radiowy równie dobrze jeśli korzystasz z wifi twój ruter może szwankować. Po prostu twój laucher zbiera bardzo wolno dane z serwera stąd tego typu "lagi".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Hmm ... masz może router?
Jaki antywirus?
Black Edition, chyba źle zapamiętałem i mysłałem, że to modyfikacja ... ale i tak to ona może być źródłem problemu. Najlepszy XP to xp sp3 bez żadnych "udziwnień" typu inne nakładki/edycje/patche itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
TAJMON    0
@Wintalan
ja kręcę? a po co niby? xd

Kiedyś zawsze normalnie mi działały servery na tym samym OS, więc to raczej nie przez to. Antywirus - Avast, neta mam 6MB kablowy więc też nie ma problemów z połączeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
Wywal Avasta i nawet Microsoft Essentials zainstaluj.
Od Avasta wszystko jest lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
TAJMON    0
NIEE! xd Zawsze miałem avasta i nigdy nie przeszkadzał xd Nawet go wyłączyłem, żeby sprawdzić czy to przez niego nie działa mc jak powinno i dalej to samo ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn
Ściągnij Spoutcrafta i wejdź na regnumcraft.pl (nie wiem czy na inne serwer także można) jeśli Ci się uda to błąd w .minecraft lub laucher.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...