Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
marmoladaman

Problem z PVP na serwerze

Pytanie

Mam serwer dedykowany w minecraftcie i jak włączam PVP ciągle ono nie działa. Dlatego, że jest to survival bez tego trochę to nie ma sensu. Proszę pomóżcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
True,

w pliku server.properties masz taki tekst "pvp=true"? Jak nie, to zmień na true.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
no właśnie próbuję i zrobiłem takie coś:

world_nether: {setTime: 100, timeFrozen: false, setWeather: SUN, type: NETHER, creatureLimit: 0,
allowWeatherChange: true, suppressHealthRegain: true, sticky: false, [color=#00ff00]allowPvP: true[/color],
allowMonsters: true, allowAnimals: true, name: world_nether, generator: DEFAULT,
border: 0}
world: {setTime: 100, timeFrozen: false, setWeather: SUN, type: NORMAL, creatureLimit: 0,
allowWeatherChange: true, suppressHealthRegain: true, sticky: false, [color=#00ff00]allowPvP: true[/color],
allowMonsters: true, allowAnimals: true, name: world, generator: DEFAULT, border: 0}
world_the_end: {setTime: 100, timeFrozen: false, setWeather: SUN, type: THE_END, creatureLimit: 0,
allowWeatherChange: true, suppressHealthRegain: true, sticky: false, allowPvP: true,
allowMonsters: true, allowAnimals: true, name: world_the_end, generator: DEFAULT,
border: 0}
surowce: {setTime: 100, timeFrozen: false, setWeather: SUN, type: NORMAL, creatureLimit: 0,
allowMonsters: true, allowAnimals: true, name: surowce, generator: DEFAULT, border: 0}

a PVP ciągle nie działa. w serwer.proporties oczywiście mam włączone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
Spróbuj wyciąc plugina, potem go wkleisz z powrotem i zobacz czy teraz działa. jeśli używasz bukkita pod 1.2.3 to jest mocno zbugowany, pvp też czasem ale nie zawsze blokuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Hmmm, a spróbuj tymczasowo wywalić ten plugin (czy to rzeczywiście on powoduje problemy, ofc. zrób kopię zapasową).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
uraaak    0
Witam mam pewien problem bardzo przeraszam że nie na temat ale nie wiem gdzie o tym spytać
Bo jest taka sprawa chiałem zrobić serv na multi i mam Hamachi, minecrafta i minecraft_server wrzucam to do forderu tak otwieram minecraft_server czekam aż będzie 100 % następnie zakładam nowe konto na Hamachi i potem jak są te w folderze żeczy jak server ops itp to trzeba najpierw server kliknąć notatnik i mam taką długą liste nie na dół lecz w bok ogólnie jakiś bełkot a powinna być lista np spawnerów graczy ile ma być a ja mam jakieś bzdury co mam zrobić by mi to działało?

Proszę o szybką odpowiedź. :)
[url="http://www.minecraft.net/haspaid.jsp?user=MINECRAVT"]http://www.minecraft...?user=MINECRAVT[/url]
[color=green]Nie doczekasz się //Mof[/color]

[color=green]* link nie działa :( :([/color] Edytowane przez uraaak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi