marmoladaman 9 Napisano 3 Marzec 2012 Mam serwer dedykowany w minecraftcie i jak włączam PVP ciągle ono nie działa. Dlatego, że jest to survival bez tego trochę to nie ma sensu. Proszę pomóżcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Kasel2000PL 11 Napisano 3 Marzec 2012 prosimy o nick w grze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 marmoladaman 9 Napisano 3 Marzec 2012 Marmoladaman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Atexor 424 Napisano 3 Marzec 2012 True, w pliku server.properties masz taki tekst "pvp=true"? Jak nie, to zmień na true. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 marmoladaman 9 Napisano 3 Marzec 2012 No właśnie chodzi o to że mam zmienione. Inaczej chyba bym tego nie pisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Kasel2000PL 11 Napisano 3 Marzec 2012 Masz xcraft gate? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 marmoladaman 9 Napisano 3 Marzec 2012 Tak mam a co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Kasel2000PL 11 Napisano 3 Marzec 2012 aha to już wszystko jasne trzeba skonfigurować go :-), bo morduje większość z serwer.properties i zastępuje własnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 marmoladaman 9 Napisano 3 Marzec 2012 no właśnie próbuję i zrobiłem takie coś: world_nether: {setTime: 100, timeFrozen: false, setWeather: SUN, type: NETHER, creatureLimit: 0, allowWeatherChange: true, suppressHealthRegain: true, sticky: false, [color=#00ff00]allowPvP: true[/color], allowMonsters: true, allowAnimals: true, name: world_nether, generator: DEFAULT, border: 0} world: {setTime: 100, timeFrozen: false, setWeather: SUN, type: NORMAL, creatureLimit: 0, allowWeatherChange: true, suppressHealthRegain: true, sticky: false, [color=#00ff00]allowPvP: true[/color], allowMonsters: true, allowAnimals: true, name: world, generator: DEFAULT, border: 0} world_the_end: {setTime: 100, timeFrozen: false, setWeather: SUN, type: THE_END, creatureLimit: 0, allowWeatherChange: true, suppressHealthRegain: true, sticky: false, allowPvP: true, allowMonsters: true, allowAnimals: true, name: world_the_end, generator: DEFAULT, border: 0} surowce: {setTime: 100, timeFrozen: false, setWeather: SUN, type: NORMAL, creatureLimit: 0, allowWeatherChange: true, suppressHealthRegain: true, sticky: false, [color=#00ff00]allowPvP: true[/color], allowMonsters: true, allowAnimals: true, name: surowce, generator: DEFAULT, border: 0} a PVP ciągle nie działa. w serwer.proporties oczywiście mam włączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Wintalan 75 Napisano 3 Marzec 2012 Spróbuj wyciąc plugina, potem go wkleisz z powrotem i zobacz czy teraz działa. jeśli używasz bukkita pod 1.2.3 to jest mocno zbugowany, pvp też czasem ale nie zawsze blokuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Atexor 424 Napisano 3 Marzec 2012 Hmmm, a spróbuj tymczasowo wywalić ten plugin (czy to rzeczywiście on powoduje problemy, ofc. zrób kopię zapasową). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 uraaak 0 Napisano 4 Marzec 2012 (edytowane) Witam mam pewien problem bardzo przeraszam że nie na temat ale nie wiem gdzie o tym spytać Bo jest taka sprawa chiałem zrobić serv na multi i mam Hamachi, minecrafta i minecraft_server wrzucam to do forderu tak otwieram minecraft_server czekam aż będzie 100 % następnie zakładam nowe konto na Hamachi i potem jak są te w folderze żeczy jak server ops itp to trzeba najpierw server kliknąć notatnik i mam taką długą liste nie na dół lecz w bok ogólnie jakiś bełkot a powinna być lista np spawnerów graczy ile ma być a ja mam jakieś bzdury co mam zrobić by mi to działało? Proszę o szybką odpowiedź. [url="http://www.minecraft.net/haspaid.jsp?user=MINECRAVT"]http://www.minecraft...?user=MINECRAVT[/url] [color=green]Nie doczekasz się //Mof[/color] [color=green]* link nie działa [/color] Edytowane 4 Marzec 2012 przez uraaak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi