Eryk Gębal 3 Napisano 25 Marzec 2012 jak mozna sie dostac na white lista ???? bardzo chcialbym pograc na tym setwerze ze wzgledu na atmoswere mój nick to erykoo2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej4172 1 Napisano 25 Marzec 2012 Na white-listę może się dostać na razie jedynie ekipa (serwer jest wyłączony, bo nie ma wszystkich pluginów) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matheuss 7 Napisano 25 Marzec 2012 [quote name='Eryk Gębal' timestamp='1332674125' post='56632'] jak mozna sie dostac na white lista ???? bardzo chcialbym pograc na tym setwerze ze wzgledu na atmoswere mój nick to erykoo2 [/quote] tak oto przykład nie czytania forum pojawia się jak na zawołanie. PS. "atmosferę" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pepemag 0 Napisano 26 Marzec 2012 Myślałem o zmiennych pytaniach dołączanych jako odpowiedź na posta, każdemu graczowi można odpowiedzieć zadając pytanie z regulaminu. Uczestniczyłem w czymś takim i sam byłem twórca podobnego systemu, będąc członkiem pewnej mikronacji. Osobiście mogę zająć się rozpatrywaniem podań. Rozmawiałem o czymś zbliżonym do gazetki informacyjnej z Morgarem, pomyśleliśmy że zastanowimy się nad tym jak serwer ruszy, bo teraz w zasadzie nie ma o czym pisać a wszystko co potrzebne znajduje się na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil Napisano 26 Marzec 2012 Taki system jest wykorzystywany na serwerze middle-earth, ale da się go czasem łatwo obejść wyszukując słowo klucz w regulaminie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 2 Kwiecień 2012 (edytowane) No to w sprawie spawu to ja się wypowiedziałem na HC w twoim temacie o fuzji camil. Aktualnie staram się zbudować centralny ratusz pełniący funkcje administracyjne, projekt co do którego perfidnie zerżnąłem a nie skopiowałem tylko dla tego ze za duży obiekt dla MC edit i dziury są, nie chciało mi się wybitnie tworzyć od podstaw, poza tym jest taaaak duuuzo projektów w necie że nie da isę coś nowego zrobić. Musze to przebudować żeby była częśc mieszkalna dla graczy którzy dopiero co weszli na serwa, czyli jakieś półtora budynku więcej. Nie przyjmiecie to nie, zaszlocham ale i tak zbuduje miasto na wodzie. Edytowane 2 Kwiecień 2012 przez krzycho001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil Napisano 2 Kwiecień 2012 heh tylko że.... system działek będzie polegał na towny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KubaCzarny123 47 Napisano 3 Kwiecień 2012 Czy mógłbym się wtrącić? Według mnie system Wiosek mógłby przysługiwać farmerom i drwalom, mieliby oni możliwość założenia swoich wiosek.System: 1-4 farmerów, górników i drwali, mogłoby założyć wioskę w wyznaczonym do tego miejscu, np. idąc ścieżką w lewo od Spawnu, oczywiście po drodze włączone PvP utrudniałoby założenie własnej wioski , ale czyż nie tak było w średniowieczu? Możliwość posiadania tytułu założyciela wioski byłaby oczywiście za drobną opłatą. Każdy nowy gracz mógłby do takiej wioski się udać i poprosić o tytuł Wieśniaka (czyt. Chłopa), miałby oczywiście mniejsze prawa niż obywatel miasta, ale czyż nie fajniej byłoby mieć szałas z drabinkami i Dom w lesie na początek niż mieszkać w zatłoczonym i śmierdzącym mieście? 2. Stolica oczywiście zostałaby. Schemat graczy mógłby wyglądać tak: wioska ---> Stolica ---> Miasto (do wyboru) ?---> własna wioska (A,z resztą sam nie wiem) krótki opis: Wioska- dołączenie do czyjeiś wioski, oczywiście za zgodą założyciela. Założenie własnej hodowli w wiosce lub korzystanie z pracy drwala, farmera i górnika, za drobną daniną. Stolica- założenie domu w Stolicy (200 kasy, cena do ustalenia). Korzystanie z targów/sklepów innych graczy. Miasto- Dołączenie do "Elitarnego miasta" za dopłatą w wysokości (1000?) i korzystanie z miejsc wyznaczonych do upraw lub korzystanie z targów/sklepów. 3. Można byłoby dodać nowe prace oprócz górnika, farmera i drwala np. rzeźnik czy pasterz. (jeśli zostało to dodane, przepraszam, za moją ignorancję) jeśli jeszcze na coś wpadnę to napiszę Głownie chodziło mi o rozwinięcie możliwości mieszkania. Pozdrawiam, KubaCzarny! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil Napisano 3 Kwiecień 2012 Zanim napiszesz przeczytaj działanie pluginu "Towny" bo on wszystko to co napisałeś właśnie zawiera w sobie, a nawet więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rohinen 1 Napisano 6 Kwiecień 2012 Towny czyli to co było na dawnej (nie pamiętam której) edycji ,że każdy kupuje sobie działkę od razu i się rozwija? I jak będą wyglądać te wojny między królestwami? Na zasadzie tych gąbek którymi się zajmowało terytorium czy jakiś nowy system? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil Napisano 6 Kwiecień 2012 w chwili obecnej jak sprawdzałem działa już wojna globalna w towny więc i bardziej urozmaicimy bitwy System działek będzie taki sam, zaś ich wykupywanie trochę utrudnione jak i będzie bardzo wysoki nacisk na questy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SebastisPL 0 Napisano 7 Kwiecień 2012 Ufam iż będzie super... tak jak zawsze na Role, i na Regnum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 7 Kwiecień 2012 (edytowane) Musi być. Edytowane 7 Kwiecień 2012 przez krzycho001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SebastisPL 0 Napisano 7 Kwiecień 2012 Camil mam pomysł na mini evencik podczas budowy!! Możecie zrobić turniej w stylu Igrzysk śmierci ( The Hunger Games) (Głodowe Igrzyska) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morgar 9 Napisano 7 Kwiecień 2012 Opisz pomysł? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SebastisPL 0 Napisano 7 Kwiecień 2012 (edytowane) Otóż, chodzi o to, że pewna ilość osób przystąpiłaby do ów igrzysk. Każdy z nich po śmierci zostałby wysłany do komory spawnowej, z której nie mógł by wyjść do końca igrzyska (aż wszyscy nie umrą). Na mapie byłyby rozstawione skrzynki, i nikt nie mógłby nic niszczyć (oprócz liści i grzybków) [Skrzynki mógłby otwierać]. Mapa byłaby ogrodzona szklaną kopułą. Masz tu link do mapy w stylu [color=#a52a2a][url="http://www.youtube.com/watch?v=OC7a2uk_4qY"]The Hunger Games[/url] <--- Link. [/color]Tak więc jest to mapa wykonana przez Veraid'a. Macie też link do filmiku przedstawiającego ową zabawę w wykonaniu [url="http://www.twitch.tv/inthelittlewood/b/314146745"]LittleWood[/url] [color=#b22222]<--- Link. [/color]Do tego, można by było, nagrać to w całości! [color=#008000]Super Sprawa! Mówię WAM [/color][color=#008000] [/color][color=#008000] [/color] Edytowane 8 Kwiecień 2012 przez SebastisPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 8 Kwiecień 2012 Fajne na event Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morgar 9 Napisano 8 Kwiecień 2012 Pomysł świetny. Coś z tym zrobimy na pewno ';P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SebastisPL 0 Napisano 8 Kwiecień 2012 Jeeej A mógłbym pomóc w organizacji? Jeśli ów event będzie? Proszę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morgar 9 Napisano 8 Kwiecień 2012 Nasza ekipa jest dostatecznie duża i da sobie radę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SebastisPL 0 Napisano 8 Kwiecień 2012 (edytowane) Oj ale jak będzie za mała? nigdy za nie jest za dużo rączek do pracy [i]/Patrz dół/ [/i]Niby tak, ale to ale to ja jestem pomysłodawcą, więc jeśli bym mógł to chciałbym pomóc Edytowane 8 Kwiecień 2012 przez SebastisPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 8 Kwiecień 2012 No czasem to przeszkadza bardziej niż pomaga i ekipy przeszkadzają sobie wzajemnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil Napisano 9 Kwiecień 2012 Mamy ekipę w miarę ogarniętą, która powinna sobie poradzić - będziemy prowadzić 2 serwery - Hardcore i RolePlay. Hardcore wkrótce otworzymy, a prace nad roleplay'em będą kontynuowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pepemag 0 Napisano 9 Kwiecień 2012 zamek wybudowany, jeszcze nie wiem w jakim celu go wykorzystamy, jakieś propozycje, może jakiś event na nim tak jak Morgar wspomniał. Zamek wymaga dokończenia wnętrz trzech zewnętrznych baszt na wzór jednej już skończonej, ma parter bardzo rozległy z pietrem i II piętrem tyle że piętra mają wspólny dach co znaczy że I piętro go nie posiada, nadając wnętrzu głębi, jest również wyjście na dach oraz zaczęta piwnica (zostawiam ja do dokończenia dla przyszłych właścicieli) screen --> [url="http://imageshack.us/photo/my-images/405/20120409112838.png/"][img]http://img405.imageshack.us/img405/618/20120409112838.png[/img][/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SebastisPL 0 Napisano 9 Kwiecień 2012 (edytowane) Mi się kolorystyka nie podoba :/ Dodałbym też inne cegły [Pokruszone i z mchem] Edytowane 9 Kwiecień 2012 przez SebastisPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach