Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Awesomamorek

Co sadzicie o takim komputerze

Rekomendowane odpowiedzi

[color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Procek - Intel Core i5 2450P (4 x 3.2 GHz) 6MB[/font][/color]
[color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]RAM - 8 GB 1333 MHZ - (DDR3)[/font][/color]
[color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Karta Graf. - NVIDIA GeForce GTX 550 Ti - 2 GB - (EVGA) (PCI-E)[/font][/color]
[color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]OS - Microsoft Windows 7 Home Premium 64[/font][/color]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][color=#000000]Pamięć[/color][/font][color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] - 1,5TB[/font][/color]
[color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Motherboard - [/font][/color][color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Gigabyte GA-Z68AP-D3[/font][/color]

[size=3][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][color=#000000]Zamierzam sobie zrobić komputer własnie z tymi elementami, i nie wiem czy wystarczy żeby pograć w gry które wyjdą w 2013-15 roku, a jako ze specem (na razie) od komputerów nie jestem, to się pytam was - forumowiczy.[/color][/font][/size]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][color=#000000][size=3]​ Mozę coś zmienić?[/size][/color][/font]

[font="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"][color="#000000"][size=3]Cały[/size][/color][/font][color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][size=3] komputer bedzie [/size][/font][/color][font="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"][color="#000000"][size=3]kosztował £1,000 - £1,400[/size][/color][/font]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
Komp świetny. Możesz jeszcze dodać jaki zasilacz/czytnik DVD/dysk twardy.
A co do Windosa na twoim miejscu przebolał bym jeszcze ze starym do wyjścia 8, jeśli nie chcesz tracić forsy.
PS. drogo...
PPS. ja swój kupiłem za 1500zł. wszystko oprócz systemu, dysków i czytników, a wszystko na nim pójdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@Up
[size=3]zasilacz - Corsair 700W Gaming PSU - Low Noise[/size]
[size=3][color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Czytnik DvD - [/font][/color][color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Samsung 22x[/font][/color][/size]

[color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][size=3]A windows 8 to ja dziekuje...[/size][/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Veslo    0
[quote name='Awesomamorek' timestamp='1330278784' post='50135']
@Up
[size=3]zasilacz - Corsair 700W Gaming PSU - Low Noise[/size]
[size=3][color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Czytnik DvD - [/font][/color][color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Samsung 22x[/font][/color][/size]

[color=#000000][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][size=3]A windows 8 to ja dziekuje...[/size][/font][/color]
[/quote]

Strata Pieniędzy , ja bym ci polecił takie cos :

i5 2500k
Scythe Ninja 3
Dysku bym narazie nie kupował bo ceny sa kosmiczne . ponad 200% wieksze niz pol roku temu. przełoz ten co masz i poczekaj az stanieje
jakas obudowa Cooler Mastera
jakies dvd-rw
zasilacz 600w absolutnie wystarczy np OCZ modXtream
plyta głowna Asrock p67 pro b3 ew extreme 4 jesli masz kaske.
8gb ramu obojetnie jakiego 1333-1600mHz
grafika Radeon 6950 2gb lub 6970 choc 6950 mozesz podkrecic na 6970 oszczedzajac kase lub GeForce 560Ti/570

grafika ktora ty podales ciagnie bfa3 tylko na medium/High bez scin takze nie ma mowy o pozniejszych grach w 20~~ roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Płyta główna OK, ale pomyśl też nad tą (uwaga, droga ale porządna) - GIGABYTE X79-UD3. Twoja podana i ta są pod sockety i7, to wybierz procka z tej serii zamiast i5.
Karta 550Ti średniawa, mimo że z wyższej półki. Obecnie najbardziej "ekonomicznym" modelem jest GTX 570 (np. Z Asusa, Zotaca).

Zasilacz to jakiś 750W (przy twoim obecnym sprzęcie jaki będziesz chciał 650W minimum). Polecam OCZ z serii Fatal1ty.

Nagrywarki z Samsunga/Lite-on są bardzo awaryjne. Najlepsze są LG.
8 GB RAM'u ... ale jaki model - to ile pamięci to nie jest najważniejsze. Liczą się taktowania #Cas, #Tras itp. (czyt. cykle pamięci).

Do tego wszystkiego dodałbym chłodzenie wodne (dość kosztowne, ale cichutkie, sprawne, chłodne + dłuższa żywotność sprzętu). Jak nie, to ew. zmienić oryginalne chłodzenie boxowe (jak masz możliwość przy zakupie) karty graficznej na np. Arctic Coling.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Needpvp    0
[b]jeśli chodzi o *ultra* komputer przyszłości to ja polecam kupić (o ile ma się kasy) płytę serwerową, 2 procki [b]Intel Core i7 6rdzeni po 3.33GHz z trybem xtreme (3.6GHz), 16GB RAM DDR3 +16mb, 2 karty graficzne po 2gb DDR5 (do wyboru do koloru) do tego dobry zasilacz a reszta jak wolisz :)[/b][/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...