Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Camil

Wersja 1.2 i nowa mapa!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Camil   
Gość Camil
Ze względu na to, że wielu graczy chce, aby na serwerze była nowa mapa (przeważnie ze względu na dżungle :D ) zakładam ankietę...

[b]Informacje ogólne związane z nową mapą :[/b][list]
[*]Zmiana funkcjonalności gildii (zostaną przeniesione na nową mapę, lecz mogą ulec zmianie ich wielkość),
[*]Dodam w pełni sprawną wioskę,
[*]Reset kasy i ekwipunków,
[*]Praktycznie nowy start.
[/list]

[color=#008000][u]Ankieta trwa do dnia wydania wersji 1.2 ![/u][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Devas    0
Najbardziej istotna kwestia to zabudowa wewnątrz cuboida gildijnego, czy zostanie ona skopiowana i wklejona gdzieś na nowo wygenerowanej mapie, czy tylko prawo do cuboida na nowej mapie ? Bo 1 punkt nie jest sprecyzowany, mimo że następne wskazują na grę od 0. W takiej sytuacji bardzo było by żal czasu spędzonego na budowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14
Ja jestem za zmiana ale takie samo zdanie jak koledzy powyzej moze nie mam wlasnej gildii ale ich doskonale rozumiem .
Zbyt duzo ludzi sie meczylo na udoskonalenie upiekrzenie swojej bazy i to wszystko pojdzie na marne tygodniami uprzekali swoje siedziby Wiec najlepszym sposobem bylby poprostu skopiowanie tych zabudowanych cuboidow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Generalnie to jestem za, o ile zostaną przekopiowane budynki w cuboidach. Ledwo kupiliśmy cuba, dopiero co się w nim osadziliśmy i zbudowaliśmy coś porządnego... Szkoda byłoby to stracić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Utrata prawdopodobnie dobytku gildii będzie trochę na prostowana stałej wielkości gildiami 100x100 (związane z poprawą systemu tak jak pisałem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chyba coś wypiłeś, bo 100x100 to troszkę przegięcie pałki, poza tym nie da się zrozumieć tego co napisałeś :D Rozwiń myśl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Devas    0
z całym szacunkiem ale nawet na trzeźwo bym chyba nie zrozumiał treści którą chciałeś przekazać w swoim poście :ermm:
"pacze" i nie ogarniam sensu, czyżby rekompensata straty dobytku w postaci cuboida 100x100, panie złoty po co nam 100na100 ? prywatnych lasów nam nie trzeba :P

badź tak miły i zaoferuj kopiowanie zawartości cuboidów, będzie chwila zabawy żeby gdzieś je mądrze wkleić w nową mape ale żeby dla dżungli w 1.2 wywalać cały dobytek servera to troche głupota :<

pozdro zboże ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Jestem ZA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Aczkolwiek mogę przystać za pozostawieniem ekwipunków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SebastisPL    0
To nie ma sensu... zrób już nawa mapę. Skoro ma być nowa mapa, to niech będzie nowa, ale jakbyś zostawił cuboidy i jakąś małą rekompensatę za stracony dobytek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Na chwilę obecną zostanie wygenerowana nowa mapa :). Jeśli macie jakieś pomysły dotyczące odświeżenia serwera w wersji 1.2 to piszcie w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Devas    0
Na nowo wygenerowanej mapie stwórz zamknięty magazyn, z którego nie da się wyjść na dalszą część mapy. Postaw w nim skrzynie i za pomocą lwc przypisz do każdego chętnego gracza skrzynie do której będzie mogł za pomocą portalu aktualna mapa - nowa mapa, przenieść itemy w eq ( skoro na to przystajesz). Bo po ruszeniu nowej mapy, bieganie z takim bogactwem w kieszeni w poszukiwaniu miejsca do osiedlenia było by nie lada kłopotem, więc przydałby się taki system.

p.s.Tłumaczyć od strony technicznej chyba nie muszę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
[center][size=8][color=#008000][b]Serwer już na wersji 1.2 !!![/b][/color][/size][/center]
[center][b][size="5"][color="#ff0000"]Chwilowo serwer będzie serwerem tylko survival ze względu na nie funkcjonalność większości pluginów pluginów![/color][/size][/b][/center]

[center][color=#ff8c00][u][size=6][b]Trwają prace budowlane spawnu ![/b][/size][/u][/color][/center]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Metagor    0
Niech zostanie tylko survival a nie hardcore tak będzie lepiej zdecydowanie , tylko pluginy jak lwc wgrac etc i bedzie git

W takim stanie bije rekordy popularnosci serwer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Bije tylko dlatego, że nie ma innych serwerów pod 1.2.3 jeszcze :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...