Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Torres70

Battlefield Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Torres70    76
Siemka, oprócz minecrafta grałem ostatnio chyba 1,5 roku w grę podaną w temacie ;) Dodatkowo dokupiłem dodatek "Vietnam". Niestety złożyło się tak, że nie mogę już grać w tą gierkę. Lecz, czy WY graliście w Bc2 ? Jeśli tak wypowiedzcie się o niej ;) Mi osobiście gra bardzo się podoba, fajne bronie, mapy, grafika też nie taka zła, jedyne czego mi brakuje to samolotów :D

Pozdrawiam, Torres70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheBoxWorld    2
Owszem grałem i to baaardzo długo. Ponad 350h - potem zwyczajnie gra się znudziła. Chociaż nie, przestałem grać, bo wszystkie osoby, które stanowiły esencję serwerów na których grałem, przeszły na BF3, albo przestały grać. Zamiast tego przyszła cała masa osób, których nie znam, gra stała się liniowa, monotoniczna i przede wszystkim nudna. Brakowało mi wyzwań, jakie narzucała obecność niektórych graczy. W momencie gdy doszło do rutyny, niewiele trzeba było aby grę wyrzucić na półkę. Prawdopodobnie tym bodźcem, był fakt iż dowiedziałem się, że wbrew temu co sądziłem, BF3 na moim starym piecu pójdzie przy stałej wartości fpsów, pozwalającej na normalną grę. Btw, kolejna odsłona zawiodła mnie i to nawet bardzo.
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pewoorasy    0
Bf Bc2 Jedyny fps który mnie tak wciągnął, przegrałem tam naprawdę dużo czasu, nie wiem czemu ale muszę powiedzieć, że bardziej mnie wciągnął
niż bf 3. Nie wiem ale według mnie mapy są o wiele ciekawsze w Bc 2 chociaż na multiplayrze już zbytnio nie pogram bo mało osób gra. ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Na Bc2 Vietnam, na 1000 ticketowym w Operacji Hastings zawsze po 30-32 osoby :D

Ja niestety teraz nie mogę grać w bc2 ze względu na sprawy z bratem i jego kompem. (zmienił hasło) i mogę zagrać z pół godziny tygodniowo jak mi się przyfarci : /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Segal    0
Rewelacji nie ma. Gra nudna, ale da się grać. ) Aktualnie gram w Call of Duty: World at War, które (według mnie), jest lepsze o wiele od Bad Company 2. :) CoD'y zawsze będą lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Segal' timestamp='1333042757' post='57644']
Rewelacji nie ma. Gra nudna, ale da się grać. ) Aktualnie gram w Call of Duty: World at War, które (według mnie), jest lepsze o wiele od Bad Company 2. :) CoD'y zawsze będą lepsze.
[/quote]

Cod zawsze będzie lepszy jak lubisz takie "Bum bum" bronia w grach.
Jednak ze Battlefield jest symulatorem, to nie jest taka gra ze się powinna znudzić po 32h jak cod (mi się po tylu znudziła). Battlefield ma odtworzyć prawdziwe pole bitwy, tak gdzie żołnierze używają rożnych pojazdów, a nie tylko na piechotę.
mam nadzieje ze to co napisałem ma sens :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43
Taa prawdziwe pole bitwy o taaak <Wracaj na pole bitwy zginiesz za....> (oh god why)

Cd BF3 vs MW3

(oceny od 1 do 6)

Kampania:
BF3: 3-
MW3: 6-

Multiplayer:
BF3: 6
MW3:4

Grywalność:
BF3: 5- (- za to walone przytrzymywanie klawiszy w podstawowym systemie sterowania)
MW3: 5

Grafika:
BF3: 5+
MW3: 4- (Jak dla mnie grafika na te czasy jeszcze dobra ale ten silnik nawet z tymi wielkimi poprawkami jest już po prostu za stary)

Łączna ocena

BF3: 4 z dużym +
MW3: 4 z dużym +

Czemu taka ocena końcowa?

Obydwie gry mają swoje wady BF3 np ma strasznie przeszkadzające w grze skrypty np. Stane sobie tu i go zabije.... i w tym momęcie wbiega w ciebie twój członek drużyny... prawie kazde dobre miejsce do ataku/obrony zabierane jest przez postacie zeskryptowane przez co single jest tak kiepski (nie licząc okropnej fabuły która z lekka nie ma sensu)

Cd Mw3 wada podobna jak w BF3 czyli skrypty ,,, lecz one nie są aż tak przeszkadzające lecz czasami aż chce się płakać jak widzimy swojego drogiego towarzysza czekającego na wroga który wychodząc zza rogu patrzy na osobę czyhającą na jego życie przez ok 5 sec i nie widząc go

Plusów jest wiele w obydwu grach np BF3 genialny multiplayer ale MW3 swoim MP tez z lekka powala + świetny singleplayer.

Najgorsze co zauważyłem u twórców BF.... To oni zaczynają wszystkie spory między liderami gier FPS.

Na przykład wpis opublikowany przez członka ekipy jakiś czas po pokazaniu trailera BO2

[url="http://desmond.imageshack.us/Himg254/scaled.php?server=254&filename=97871516.png&res=landing"]http://desmond.imageshack.us/Himg254/scaled.php?server=254&filename=97871516.png&res=landing[/url]

Jednak wielkim ciosem w plecy było odejście członków ekipy od MW co napewno spowoduje duży spadek w sprzedaży gry.

@Jeżeli uważacie to za odkop to spoko jak dla mnie data ostatniego postu jest dosyć nowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Napisano (edytowane)
Grałem dziś z 2 godzinki (brat oczyścił kompa z kurzu i działa z mini lagami :D) i nagrałem coś z kumplem z dodatku vietnam. Jak wrzuci na youtuba, dam linka na forum i będziecie mogli sobie obejrzeć. (Gameplay taki sobie, ale przynajmniej poznacie co nieco grę).
COD - jak dla mnie nawet spoko singiel, ale i tak wolę bf'a (ah te dialogi :D) Niby w codzie fajna sceneria i wgl, ale nie rajcuje mnie uciekanie furgonetką przez środek Paryża przed czołgiem. BF jest mini symulatorem bitwy, prawdziwym symulatorem są np. Arma lub mod Project Reality (do bf2). Bo kto widział lot samolotem, wyskoczenie z niego, strącenie przeciwnego samolotu i wrócenie do swojego ? : DD

Co do kolegi u góry, trochę się nie zgodzę. Singla z BF'a 3 trzeba po prostu zrozumieć :)

Wg. mnie:

Kampania:
BF3: 3+ BC2: 5- (w Bf 3 niezbyt ciekawy..)
MW3: 4 (wspomniałem u góry, za dużo fantazji..)

Multiplayer:
BF3: 5+
MW3: 5 (Multik akurat mi się podoba :D )

Grywalność:
BF4: 5
MW3: 5

Grafika:
BF3: 6 (w żadnej jeszcze grze nie było tak zajebistej grafiki)
MW3: 4 (grafika już przez 3 część taka sama, no ale nie jest zła)
Łączna ocena

BF3: 5-
MW3: 4+ Edytowane przez 07serrot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43
Napisano (edytowane)
Cd kampanii za mało ruchu .... i czy to ma sens że amerykański żołnierz wyskakuje zza murka i krzyczy "rozwale was wy wal.... skur....." no raczej nie bo w tym czasie by zginął.... patrz też na to ze Bf pokazuje życie zwykłego żołnierza U.S Army wysyłanego jak marionetka do walki a MW3 mówi o zupełnie czymś innym mówi o elitarnej grupie komandosów wyszkolonych jak maszyny do zabijania którzy mają do wyboru wielki arsenał np stroje juggernaut i zostali zdradzeni przez własny rząd co spowodowało 3 wojne światową a nie jakiś tam konflikcik w Iraku

[url="http://images.wikia.com/callofduty/images/3/38/Juggernaut_SpecOps.jpg"]http://images.wikia....aut_SpecOps.jpg[/url]

Poza tym wygląd broni w BF3 jest okropny ... albo detali jest tak mało że wygląda jak tanie podróbka za 100 zł do ASG albo ma tyle dodatków że zamiast jak broń wygląda jak przenośne wojsko i wkurzające podstawki do broni.

Owszem MW3 tez ma swoje minusy np Bronie nie mają pocisków w magazynku (nie widac przekładni).

Szczerze może BF3 jest tym 1% lepszy od MW3 ale poczekajmy tylko na nowszy silnik dla coda i będzie wiadomo kto walkę tą wygra Edytowane przez EniuuuPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='EniuuuPL' timestamp='1336243647' post='67451']
Grywalność:
BF3: 5- (- za to walone przytrzymywanie klawiszy w podstawowym systemie sterowania)
[/quote]
W opcjach przestaw.
I trzymajmy się tego że kampania w BF3 to syf, żart i niespodziewany nowotwór tej gry, BF3 równie dobrze sprzedałby się bez niej, ba, trening z botami byłby dużo lepszy, ale to by się równało z pisaniem porządnego AI i udostępnianiu serwerów prywatnych za darmo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Tak, kampania w bf3 jest do d*py, są może 2 fajne misje, ale na tym bym skończył. W MW3 za dużo fantazji co też mi się nie podoba. Jeśli chcecie porządną kampanię polecam grę z tytułu bo tu o niej powinna być mowa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='07serrot' timestamp='1336405031' post='67872']
Tak, kampania w bf3 jest do d*py, są może 2 fajne misje, ale na tym bym skończył. W MW3 za dużo fantazji co też mi się nie podoba. Jeśli chcecie porządną kampanię polecam grę z tytułu bo tu o niej powinna być mowa ;)
[/quote]
Najlepszą kampanię ze wszystkich gier DICE miał Mirror's Edge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Nie miałem przyjemności grać. No ale to jest jednak inny typ gry niż battlefield czy cod :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Shaditore   
Gość Shaditore
Ten Battlefield jest grą WYBITNĄ zarówno w sieci jak i w singlu. Polska wersja wcale nie jest schrzaniona i gra się bardzo przyjemnie. Do dzisiaj chętnie sobie odpale grę na "jedną rundkę" i zanuże się w tej mechanice gdzie narodził się Battlefield 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43
Napisano (edytowane)
I to sie nazywa fun boy.... uważa że coś z wieloma błędami jest lepsze od innych ... ludzie kochają te grę przez grafike i myślą coś w stylu "mam takiego kompa ze jak pokaże mi ta grę na ultra to mi będzie zazdrościł"... w grach chodzi o fabułe, grafika to czynnik poboczny.

Dodam że o dziwo fun boyowskich filmików pod tyt np. "MW3 Sucks" jest bardzo dużo i najczęściej są same łapy w górę natomiast filmików np "battlefield 3 sucks" jest mało i są minusowane... Edytowane przez EniuuuPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Bo może po prostu Battlefield jest lepszy, dlatego go nie minusują ? Gadasz głupoty, bo grafika jest bardzo ważna w grach ;) Chyba że obojętne Ci czy będziesz miał grafikę jak w Bfie czy Minecrafcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='07serrot' timestamp='1336488642' post='68127']
Gadasz głupoty, bo grafika jest bardzo ważna w grach ;)
[/quote]
Minecraft gdzie jedyną rzeczą z obecnej epoki jest SSAO.
Project Zomboid który mimo wszystkiego jest bardzo dobrą grą.
Jak gra nie ma nic innego do zaoferowania to ma grafikę, żeby można było poszpanować przy znajomych że chodzi na full w 2560x1600 (bo 1080p to przeżytek).
Gdy gra jest nowatorska, podchodzi do mechaniki gry w nowy sposób lub ma genialną fabułę, nie trzeba miliarda shaderów i tekstur 1GB każda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Ale bf poza grafiką ogólnie jest fajny. Fajne mapy, bronie ciekawe. No tylko ta fabuła :) Eniuu, a to że nie hejtują Bf'a znaczy że po prostu jest bardziej lubiany przez graczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43
Napisano (edytowane)
Torres oczywiste ze fani bfa nie bd go hejtowac mowie o hejtowaniu bf przez fanow mw... jest tego znacznie mniej co jednak pokazuje jacy ludzie grają w BF3.. podejscie DICE do serii Call of duty nie jest lepsze ... zaczynają wyzwiska i teksty typu tych co ostatnio poszly w strone BO2 jakby chcieli podsycic wojne miedzy seriami co im raczej wychodzi na -. (sory za orte pisze z fona)

Taki mały offtop

czy mi też się wydaje czy twórcy serii takich jak np CoD zaniedbują graczy wii... osobiście posiadam tą konsole i mw3 i Bo i ani razu nie zobaczyłem update oprócz tego wstępnego ani żadnej nowej mapy. Sama konsola jest idealna do FPS... Edytowane przez EniuuuPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
Wyście chyba forów Battleloga nie widzieli :D
Aż się palą od ilości mięsa rzucanego w DICE i EA, a to tylko angielski board!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość matejss   
Gość matejss
Ale łatwo to ocenić.
Fajne części Call of Duty:
1 + dodatek
2
Modern Warfare jakoś daje radę

Fajne części Battlefield:
Wszystkie (Żaden battlefield chyba nie był słaby, wszystkie były dobre :] )

Także typowym, że co Call of Duty widziałem to samo...2 części temu.
W Bfie widze co innego co część :] (fanboy yah)
Also. Szanuje serię Battlefield jak i (pół)serię Call of Duty (Call of Duty tylko DO "Call of Duty 4: Modern Warfare")

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
dobra dobra to ma byc temat o bc2 a nie bf3 i mw3 wiec pogadajmy o tym w innym temacie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...