Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
fabrykagolda

Wasze propozycje dot. nowych rzeczy w grze.

Rekomendowane odpowiedzi

Mofixil    190
[quote name='Kasel2000PL' timestamp='1330414270' post='50457']
I połowa komputerów na których minecraft chodzi już nie uciągnie.
Tego chcesz?
[/quote]
MC i tak ma wymagania z tyłka, gdyby przenieść go na C++ chociaż dla Windows to takie pierdółki byłyby na porządku dziennym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafal20302    0
Dlaczego nie, tak trudno wydać dwie wersje? :D
Dobra żartuje, ale jakieś odbicia przynajmiej na tej wodzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Rafal20302' timestamp='1330437590' post='50485']
Dlaczego nie, tak trudno wydać dwie wersje? :D
Dobra żartuje, ale jakieś odbicia przynajmiej na tej wodzie...
[/quote]
Pisz program jednocześnie w dwóch językach i staraj się by jedna wersja była całkowicie kompatybilna z drugą, gdyby mieli już wprowadzać to API, MC musiałby zyskać wsparcie dla zewnętrznego języka, nikomu nie widzi się pisanie czegoś na dwie różne platformy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafal20302    0
Mofixil, taa, ale po co? Wydaje mi się że taki Water Shader z samymi odbiciami (nawet bez AA) nie zabierałby dużo FPS :)
Ale to są tylko marzenia...
Te najnowsze wersję "ssą", MINECRAFT ALPHA FOREVER!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adam Obara    2
-więcej rud
-więcej ozdobników
-popieram Pogromcę odnośnie TNT

Pisałem dzisiaj w tej sprawie do Jeba. Zobaczymy, co on na to :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Były by 2 typy drewna. Naturalne- ulega grawitacji, drzewa by bardziej realistyczne. i zebrane- były by dropem z naturalnego, nie różniło by się nic od obecnego.
Dali by też możliwosc stawiania patyków. Występowały wy również naturalnie- na drzewach. A zamiast dodawać drzewa dżunglowe daliby najpierw kakaowce. Przydały by się też schodki z czystego stowna. Przydały by się też ptaki... Samoloty... a jak komuś nie podobają się nowości to nie musi ich używać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kuba606    4
[quote name='schmidtek' timestamp='1322914237' post='26764']
Ja mam kilka pomysłów mniej lub bardziej kontrowersyjnych:
1. Npc I Wioski
-Strażnik(uzbrojony w miecz, pilnuje porządku, gdy uderzymy jakiegoś npc, zniszczymy dom itd. będzie nas ścigać
-Kowal(sprzedaje sztabki żelaza, złota oraz diamenty, strzały, broń. Naprawia sprzęt z lepszym skutkiem, aniżeli sami byśmy to zrobili
-Kapłan(może nas uleczyć, sprzedaje mikstury, uczy magii o której zaraz)
-Farmer(Sprzedaje żywność i oswojone zwierzęta)
-Bandyci(dzielą sie na mieczników i łuczników, agresywni, występują na otwartym terenie i w własnych kopalniach
-Nekromanta( mieszka sam w swojej wieży, bardzo rzadki, uczy zakazanej magii)
-Wprowadzony handel przedmioty kupujemy za monety, które robimy ze sztabek żelaza oraz złota, lub znajdujemy w lochach itd.
-Zadania dzielą się na: Heroiczne, Niebezpieczne, oraz powszechne. Zlecają je Bibliotekarze, oraz tablice ogłoszeń.
-Powszechne zadania, będą polegały na przyniesieniu określonej liczby przedmiotów, pomocy w rozbudowie wioski itp. itd.
-Niebezpieczne zadania, będą polegały na zabiciu określonej grupy bandytów lub potworów, lub ściganie mordercy
-Heroiczne zadania zleca tylko bibliotekarz gdy zdobędziemy odpowiednią reputację polega np. na znalezieniu poteżnego artefakt
-Reputacja: zdobywamy ją m.in pomagając npc, tracimy kradnąc, zabijając i niszcząc własnośc npc i ich samych.

C.D.N
[/quote]

ja uważam że to dobry pomysł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ranma11    0
[quote name='Wintalan' timestamp='1330889145' post='51989']
Były by 2 typy drewna. Naturalne- ulega grawitacji, drzewa by bardziej realistyczne. i zebrane- były by dropem z naturalnego, nie różniło by się nic od obecnego.
Dali by też możliwosc stawiania patyków. Występowały wy również naturalnie- na drzewach. A zamiast dodawać drzewa dżunglowe daliby najpierw kakaowce. Przydały by się też schodki z czystego stowna. Przydały by się też ptaki... Samoloty... a jak komuś nie podobają się nowości to nie musi ich używać
[/quote]
z tym drewnem to w sumie git pomysł choć nie wiem czy jest sens silić się na jakiś wyszukany realizm przy takiej grze jak minecraft
patyki-gałęzie sam proponowałem wyżej...
co do kakaowców - jak to i jabłonie bo nie widzą mi się te jabłka na dębach...
ptaki tak... samoloty... wg. mnie trochę za dużo jak na minecrafta... ale lotnie i jakiś sposób na przedłużanie lotu(prądy wznoszące... ah marzy się...) były by na prawdę spoko...
[quote name='kuba606' timestamp='1331126552' post='52527']
ja uważam że to dobry pomysł
[/quote]
niby git ale ja bym trochę to uprościł... straznicy(uzbrojeni), kupcy, zwykli/inni mieszkańcy i ew. coś w rodzaju zleceniodawców i git... za to tak jak pisałem przemyślałbym lepiej ten system obrony wiosek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6
Mi jak zawsze brakuje większej ilości środków transportu, głównie samochodów. Wiem, że zepsuło by to klimat gry, ale mógłby powsztać tryb "modern", aby móc wyprodukować tego typu rzeczy. Jakieś ładne powinny być te pojazdy, a nie jakieś kloce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aszek    0
Ja bym chciał żeby dodali wybór: generatora mapy (z jakiej wersji, 1.2, 1.7 itp.) i wybór generowanych biomów, np.: mi nie podobają się dżungle i bagna i chciałbym żeby nie generowały się na moim świecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kamil8888    2
[list=1]
[*]Więcej rud i większe szansze na znalezienie czegoś rzadkiego
[*]MNIEJ LAVY I JASKIŃ (bo przez to nie można kopać)
[*]Można by było ulepszać do poziomu 100-go
[/list]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Mofixil, pozwól, że rozwinę xD
@up2:
1.rozgrywka by się za szybko znudziła
2.jedni lubią, jedni nie. Gdy generujesz świat wyłącz generowanie struktur...
3.idealny pomysł... Ale tylko dla cziterów jadących na /gamemode <player> 1... Aby ulepszyć wszystkie możliwe przedmioty musiałbyś 900, czy tam nawet 1000 lv...
Od siebie dodam jeszcze, lepszy generator. Lepszy od alfy, ale słabszy od moda 'extreme clifs'. No i lepszy system seedów, i łagodniejsze przejścia pomiędzi chunkami, jak np. Na serwerze zmieni się seed, lub po prostu launcher zresetuje na mapie na singlu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
Właśnie, o większą ilość rud niemal każdy stary wyjadacz MC się pruję, między innymi ja, bo ile można tych diamentów wykopać...
Żeby chociaż to były same warianty kolorystyczne lub stal i miedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monualen    108
Nie będę uczestniczył w rozmowie wyżej, bo się na komputerach średnio znam.
Powinni dodać półpłytki ustawione pionowo. Przydałby się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
@up: co w tym komputerowego? XD.
@up2: aaa... Zrozumiałem wcześniej, że chcecie częstszego występowania istniejących. Już rozumiem i teraz się zgadzam. A na miejscu mojangu nie dawałbym miedzi, czy stali, bo by było że MC zmienia się w terrarie 3d... Ale jakieś minerały typu... No nie przychodzi mi teraz nic na myśl ale coś by się znalazło xD. Jedyny problem z tymi rudami byłby taki - dalekie wędrówki dla tych co używają starszych save'ów... Tak jak było gdy dodali kolorową wełnę...
@edit: chodzi mi o lapis lazuli : p
a co do półpłytek zgadzam się też, myślę że je i tak dodadzą prędzej, czy później. Chociaż skośne też by się przydały... XD Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Daniel550    0
[quote name='fabrykagolda' timestamp='1322297779' post='25296']
wszystko fajnie tutaj dodaliście :) tylko szkoda że o takich rzeczach możemy tylko pomarzyć, bo raczej Notch tego nigdy nie doda do gry :(
[/quote] Dlaczego pomarzyć?:P Wszystko(no prawie) co tutaj jest wymienione możemy dograć sobie modami.Chyba że ktoś nie umie wgrywać lub nie chce .Co prawda Notch nigdy nie doda większości wymienionych rzeczy powyżej dlatego,jak już napisałem jedynym wyjściem są mody.Ja uważam że wszystko co tutaj jest napisane możemy mieć,tylko musimy odnaleźć odpowiednie mody.Myślę też że mody są lepszym rozwiązaniem niż czekanie 2 miesiące na kolejnego update który niewniesie tak dużo nowości ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hunted    0
1) Na pewno więcej biomów
2) podziemne miasta zamieszkane przez NPC'ów
3) możliwość wynajęcia lub wykupienia NPC do kopania budowania
4) Zwierzęta przyjazne oraz agresywne , np przyjazne papugi dżungla , agresywne rekiny morze oceany
5) dodanie nowych przedmiotów np kask z latarką jak moją górnicy
6) rozszerzenie plonów np kakao
7 ) więcej minerałów np metal szafir , topaz , rubin , szmaragd , bursztyn czy inne by umagiczniać przedmioty
8) więcej broni , siekiera, bronie miotane
9 ) Przy orginalnym Minecraft wgrane texturpacki przykładowo 10 innych najbardziej lubianych przez graczy
10) obowiązkowo water shader
11 ) GRASZ NA PRIV.. SERVIE ZNAJOMY IDZIE SPAĆ CHCESZ GRAĆ DALEJ ALE NIC Z TEGO ... TO JEST PRZYKRE .. POWINNY BYĆ SERVERY NP DO WYKUPIENIA ... CZEMU KTOŚ KTO MA ORGINAŁ MUSI TRZYMAĆ SERVER I GRAĆ PC .. TO BARDZO BOLI W PRZYPADKU [color=#303030][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=4][b]Cooler Master Zasilacz PC Silent Pro Gold 1200 W RACHUNEK ZA PRĄD SZKODA GADAĆ [/b][/size][/font][/color]

[color=#303030][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=4][b]ZAPRASZAM [/b][/size][/font][/color]
[b][color=#ff0000]{CIACH][/color][/b]
FAJNY PLUG I OCZYWIŚCIE MóJ FILMIK :)
Pozdrawiam Hunted

[color=#0000cd][font=tahoma,geneva,sans-serif][size=3]NIEZWYKLE NAM MIŁO, NIESTETY NIE JEST TO ODPOWIEDNIE MIEJSCE DO CHWALENIA SIĘ FILMIKAMI :/ //WOOZIE[/size][/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheVisas    0
[quote name='El_Hunted' timestamp='1334168378' post='61630']
1) Na pewno więcej biomów
2) podziemne miasta zamieszkane przez NPC'ów
3) możliwość wynajęcia lub wykupienia NPC do kopania budowania
4) Zwierzęta przyjazne oraz agresywne , np przyjazne papugi dżungla , agresywne rekiny morze oceany
5) dodanie nowych przedmiotów np kask z latarką jak moją górnicy
6) rozszerzenie plonów np kakao
7 ) więcej minerałów np metal szafir , topaz , rubin , szmaragd , bursztyn czy inne by umagiczniać przedmioty
8) więcej broni , siekiera, bronie miotane
9 ) Przy orginalnym Minecraft wgrane texturpacki przykładowo 10 innych najbardziej lubianych przez graczy
10) obowiązkowo water shader
11 ) GRASZ NA PRIV.. SERVIE ZNAJOMY IDZIE SPAĆ CHCESZ GRAĆ DALEJ ALE NIC Z TEGO ... TO JEST PRZYKRE .. POWINNY BYĆ SERVERY NP DO WYKUPIENIA ... CZEMU KTOŚ KTO MA ORGINAŁ MUSI TRZYMAĆ SERVER I GRAĆ PC .. TO BARDZO BOLI W PRZYPADKU [color=#303030][font=Arial, Helvetica, sans-serif][b]Cooler Master Zasilacz PC Silent Pro Gold 1200 W RACHUNEK ZA PRĄD SZKODA GADAĆ [/b][/font][/color]

[color=#303030][font=Arial, Helvetica, sans-serif][b]ZAPRASZAM [/b][/font][/color]
[b][color=#ff0000]{CIACH][/color][/b]
FAJNY PLUG I OCZYWIŚCIE MóJ FILMIK :)
Pozdrawiam Hunted

[color=#0000cd][font=tahoma,geneva,sans-serif][size=3]NIEZWYKLE NAM MIŁO, NIESTETY NIE JEST TO ODPOWIEDNIE MIEJSCE DO CHWALENIA SIĘ FILMIKAMI :/ //WOOZIE[/size][/font][/color]
[/quote]

Bardzo ciekawe przemyślenia :) Opublikuj je na oficjalnym forum minecraft'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
1. Approved
2. Approved
3. ---
4. ---
5. I tak oto właśnie MC przestanie się włączać na 90% komputerów bo przez dynamiczne oświetlenie wszystkie się spaliły.
6. ???
7. Częściowo approved.
8. Approved ALE masz przeca siekierke.
9. Nie.
10. To samo co w 5, na dodatek dynamiczne oświetlenie+shadery wody, MC już nigdzie się nie włączy tak długo jak będzie działać na Javie.
11. Nie, i póki nie masz super prądożernych podzespołów, 1200W to ogromny zapas, zwłaszcza że 90% dzisiejszego sprzętu spokojnie mieści się w 600W w pełnym stresie.

I przestań się reklamować wszędzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ranma11    0
[quote name='Mofixil' timestamp='1334769146' post='63376']
5. I tak oto właśnie MC przestanie się włączać na 90% komputerów bo przez dynamiczne oświetlenie wszystkie się spaliły.

[/quote]

no tak... dynamiczne oświetlenie to marzenie wielu graczy... ale jak tak ostatnio się zastanawiałem to można to do pewnego stopnia uprościć... nie wiem jak by się to praktyce sprawdzało no ale: postać gracza zajmuje dwa bloki i stoi w jakimś tam określonym miejscu -chodzi o to że głowa na której byłby rzeczony kask znajduje się +/- w jakimś konkretnym bloku, i ten blok mógłby świecić... gracz się przemieszcza - stary blok gaśnie, nowy się zapala... to i tak pobierałoby mnóstwo zasobów i kiepsko by wyglądało ze względu na "skoki oświetlenia" ale byłoby wykonalne... nazwijmy to dynamicznie zmieniającym się oświetleniem statycznym... Edytowane przez ranma11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...