Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Kuba Er

Najlepsze pluginy na serwer role-play

Rekomendowane odpowiedzi

Kuba Er    0
Witam, poszukuję pluginów przydatnych do gry Role-play lub po prostu normalnej gry w minecrafta, wydobywanie, budowanie itd.
Jakie pluginy mogły by jakoś podkolorować i polepszych grę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
szym785    0
[quote name='Kuba Er' timestamp='1328528654' post='44487']
Witam, poszukuję pluginów przydatnych do gry Role-play lub po prostu normalnej gry w minecrafta, wydobywanie, budowanie itd.
Jakie pluginy mogły by jakoś podkolorować i polepszych grę ?
[/quote]
Według mnie najlepszym i najważniejszym pluginem do serwera MC Bukkit to Worldedit.
innymi fajnymi pluginami do takiego serwera są BanHammer,TravelGates i MobControl.

Mam nadzieje że pomogłem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kuba Er    0
Był kiedyś taki mod ale bodajże na singla, polegał na tym iz mogło się mieć swojego NPC'eka który rąbał drzewo, zbierał kamień itd. i jeszcze jedno jest może plugin który dodawał by jakieś pojazdy do gry ? Najlepiej latające ? Jest może coś w tym stylu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kabauciak    0
O pluginie na bukkita z NPC z własną inteligencją nie słyszałem. Raczej nie ma... Co do pojazdów to możesz korzystać tylko z tego co jest w grze. Są pewne pseudo pojazdy, zbudowane z normalnych bloków dostępnych w grze i za pomocą plugina taki pojazd jest przesuwany. Ale zapomnij o płynności i wygodzie użytkowania. Dodatkowo mocno obciąża serwer. To działa tak jakbyś zaznaczył swój domek i przesuwał go w jakimś kierunku z prędkością jeden klocek na sekundę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kuba Er    0
Aha no ok, a te iconomy na czym to dokładnie polega ? Tych pluginów na stronie bukkita jest co niemiara i nie zabardzo widzi mi się czytać o każdym.
A i jeszcze jedno istnieje może jakiś nawigacyjny plugin ? Coś w rodzaju mapy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kabauciak    0
iConomy to plugin, który wprowadza walutę na Twój serwer. Gracze mogą sobie teraz płacić za wszystko kasą. Do tego plugin do sklepów (np. ChestShop) i masz prostą ekonomię na serwerze.

Mapa? Ale w grze czy jako mapa Twojego serwera dostępna gdzieś na jakieś www? Jak w grze to już kwestia pluginów, które masz dograne do swojego klienta. A jak mapa całego serwera to na bukkit.org wystarczy wpisać "map" i poczytać :) Najpopularniejsza chyba dynmap ale nie jestem w tej chwili na bieżąco :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kuba Er    0
O z tą walutą dobry pomysł, mógł byś mi podać namiar na jakieś pluginy do tego iconomy w stylu właśnie sklepów, chestshop odpada poszukuję raczej czegoś co samo będzie generowało przedmioty w sklepie które będzie można kupować tak samo ze sprzedażą coś w stylu przeciągnij upuść to tylko moja sugestia, znajdę coś w tym stylu ? I ostatnie pytanko, jak dokładnie działa ten plugin towny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PieCZu   
Gość PieCZu
Jeżeli chcecie sie "pobawić" i mieć dodatkowe bronie , Działka . Wioski"żywych " npc i wiele więcej.
Proponuję wgrać na serwer TechnicPack http://www.technicpack.net/tekkit/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość matiyarosz   
Gość matiyarosz
Serwer RPG?
A więc ja bym paczkę zbudował tak:
PermissionsEx - Uprawnienia dla graczy, rangi
Essentials - Podstawowe komendy jak zmiana czasu, pogody, spawnowanie itemów, krótsza komenda na Gamemode, warpy, teleportowanie się, home itd.
iConomy - Co to za serwer bez swojej ekonomii ;) Po prostu najbardziej znany plugin na pieniądze
ChestShop - Sklepy
ModTRS - Plugin na wołanie Moderatorów (np. działka, grief itd.)
BanHammer - Zaawansowany plugin na banowanie (wymagana baza MySql, jeżeli nie wiesz co to jest to użyj banów w Essentials)
WorldGuard - Cuboidy
WorldEdit - Łatwiejsze budowanie
Factions - Frakcje, które mogą ze sobą walczyć, mogą ze sobą współpracować itd.
MultiVerse - Kilka Światów
MultiVerse Portals - Portale między światami
Jobs - Prace na serwerze
NPC - Stojące Ludki, które mogą dawać questy lub sprzedawać rzeczy
LWC - Zabezpieczenie skrzynek i drzwi

Jestem dobrą osobą, ale nie mam czasu na zrobienie takiej paczki dlatego podaję tylko nazwy pluginów.
Jeżeli mi się jeszcze coś przypomni to dodam to do tej listy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...