Quinz 16 Napisano 6 Luty 2012 Znikąd coś mnie napadło na założenie takiego wątku ^^. Zapraszam więc do o dyskusji o teraźniejszych dziejach politycznych na świecie jak i w Polsce, do prezentowania swoich poglądów i rozmyślania w filozoficzno-ideologicznym kontekście, tak aby nie powstało za dużo flame'u . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ç�É�Ⅎ É�p ɥʇoɹÉ�ƃs∀ Napisano 6 Luty 2012 Polityka bez flame warz? Oj będzie ciężko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polshevik 4 Napisano 26 Luty 2012 WIdzę, że temat nie jest zbyt popularny, a szkoda bo ma potencjał. Jakie macie poglądy politycznie? Jeśli chodzi o mnie - komunizm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vipdude27 12 Napisano 26 Luty 2012 Ja kibicuje Panu Korwinowi-Mikke. Podobają mi się jego poglądy i smucę się, że wiele osób w Polsce głosuje na takie partie jak Ruch poparcia Palikota czy P.O. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flutter Shy 1 Napisano 27 Luty 2012 Korupcja jest była i będzie, no ale polityka jest potrzebna więc co tu poradzić. Całego rządu się nie zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarton 25 Napisano 27 Luty 2012 Panowie nie kłóćcie sie:) Co do ustrojów politycznych to każdy wie, że nigdy nie istniał czysty komunizm ani czysty liberalizm/kapitalizm. Może lepiej pomyślec jaki nowy system stworzyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rabus 3 Napisano 27 Luty 2012 [font="helvetica, arial, sans-serif"][color="#282828"]Wolność wolnością - regulamin regulaminem[/color][/font] [quote][b]2.5.1[/b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif] Treści o zabarwieniu skrajnie patriotycznym oraz gloryfikujących totalitarne systemy ideologiczne;[/font][/color][/quote] Jeśli jeszcze ktoś tutaj wypowie się na wiadomy temat w sposób pozytywny poleci ipban i permban na forum. To jest pierwsze i ostatnie ostrzeżenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Quinz 16 Napisano 27 Luty 2012 Otwieram na prośbę Rabusia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atexor 424 Napisano 28 Luty 2012 Dla mnie PO miało swoją szansę ... d*pa. To samo PiSiorki ... SLD nic nie zrobiło ... PSL się pcha do tyłka każdej rządzącej grupy politycznej. Jedynym sensem (prócz zalegalizowania homo) wydaje się właśnie Partia Palikota. Chociaż komuna podobno taka zła też nie była. Rodzice miło ją wspominają, jako że mimo że Gienek się zadłużył, to więcej sę wybodowało niż teraz, gdzie obecnie bardziej się zadłużamy ... praca była, brak patologii na ulicach itp. Nie to co teraz ostatnio jakiś pisior mówił, że za komuny było źle, bo tylko ocet w sklepie był - tak ... samym octem się żywili przez całą komunę ... Dla mnie dobry "wynalazek" komuny to system kartek i powinien wrócić, ale nie na żywność, tylko na alkohol i papierosy, bo jak jeden kupi sobie 4 flaszki na miesiąc to ok ... a inny 1 dziennie. I potem mamy kraj nierobów, żuli, meneli, patologicznego "kwiatu polskiej młodzieży" itp. Szkoda gadać. Może lepiej by było pod Niemcami jeśli wiecie co mam na myśli. Przegrali IIŚW, byli raptem o 1/2 bardziej zniszczeni od nas + liczne odszkodowania ... a dzisiaj to my jesteśmy pół wieku za nimi. Niezbyt to patriotyczne, ale taka prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach