Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• 0
G4lik

Błąd z cieniami od wersji 1.8

Pytanie

G4lik    0

Witam, od wersji 1.8 próbuje się uporać z pewnym błędem, szukałem pomocy na wielu polskich forach o Minecraft jednak nikt nie wiedział co jest :/ Pomyślałem więc że spróbuje tutaj a w ostateczności na forum minecrafta (w ostateczności bo nie znam angielskiego tak dobrze by przedstawić błąd D:) ale do rzeczy:

oto mój błąd:

08405d58a4.png

Jak widać Tabliczki,skrzynie jak i mój skin (na multiplayer też skiny innych gracz) są ciemne, (nie mylić z czarne! jak widać mojego skina jako-tako widać D:) Podejrzewam jedynie że to przez cienie, bo stało się tak od kiedy weszło 1.8 a z nim uwielbiane przez wszystkich światło pochodni... Wcześcniej przed tą pechową wersją tego błędu nie miałem, wszystko ładnie chodziło... Komputera może nie mam fenomenalnego bo dostałem go na komunie (jestem rocznik 96, nie pamiętam kiedy była komunia D:) ale oto jego statystyki:

Procesor: AMD Sempron 2400+

Karta Graficzna: Radeon 9250 - 128 MB

Ram: 768 mb. (chociaż mam włożone 1,5 GB D:)

Minecraft również próbowałem mocno zoptymalizować by móc grać na mym komputerze, moje ustawienia:

Graphics: Fast

Render Distance: Normal (czasami Small)

Smooth Lighting: Off

Perfomance: Balanced (czasami Max FPS)

Adv. OpenGL: Off

Brighness: Bright

Clouds: Off

Particles: All

Proszę o pomoc i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

lkuszal    76

Tak często jest. Minecraft=bugi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Nie dziwie się że na takim piecu sypie się oświetlenie.

Pierw zacznij od wymuszenia aktualizacji oświetlenia bloku (postaw jakiś obok ciemnych przedmiotów), włącz też Smooth Lighting.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
G4lik    0

Pierw zacznij od wymuszenia aktualizacji oświetlenia bloku (postaw jakiś obok ciemnych przedmiotów), włącz też Smooth Lighting.

Próbowałem wymusić pochodniami i dirtem (tylko tyle mam na tej nowej mapce ;p) i nic to nie dało, smooth. też nic nie dało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Więc komputer nie daje rady z obliczaniem oświetlenia, nic z tym nie zrobisz.

Chociaż.

Spróbuj wgrać OptiFine lub używać SpoutCraft.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Becik    11

O mam ten sam problem od 1.8 od razu dopisze że na spoutcie jest to samo, z optifinem też wyłącz ati calatyst control center (masz na pasku) czy jakoś tak, może pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Może to być wina texturepack, wgraj inny

Żeby MC vanilla z domyślnym texturepackiem powodował problemy, tego jeszcze nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...