Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• 0
darvd29

Stacja kolejek

Pytanie

darvd29    1

Siema,

Mam w planach zrobić mini stację kolejek, jednak nie wychodzi mi zwrotnica :/ Tory wyglądają tak:

DOMEK

I

NETHER ----I

I

WYJAZD

W największym uproszczeniu :) Chcę zrobić tak żeby tory normalnie były WYJAZD - NETHER (i tak jest) a po przełączeniu dźwigni jechało się po trasie WYJAZD - DOMEK. Niestety, po przełączeniu okazuje się że trasa prowadzi NETHER - DOMEK. Jak to naprawić? Próbowałem już dawać sygnał z różnych stron bo oglądałem różne poradniki i ktoś mówił że to ważne, ale niestety nic to nie dało.

I drugie pytanie - chcę zrobić tory na przycisk, wiadomo, klika się przycisk i zapala się napędzany tor. Problem mam taki - tor się zapala i powinien działać, jednak wagonik stoi w miejscu. Nie ważne czy w nim siedzę czy nie - i tak nie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

TLP    3

Odpowiem na pól problemu jeśli chcesz żeby wagonik ruszał musisz postawić trzy tory napędzające a miejscu na końcu trasy ustawić jakiś blok najlepiej dwa na sobie i na tym wyższym od strony wagonika ustaw przycisk, wtedy tory się aktywują Na pierwszą część nie odpowiem, bo nie rozumiem, o co Ci chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
darvd29    1

OK, wrzucam screeny. Kolejka bez przełączenia dźwigni wygląda tak:

20120205120519.png

A po przełączeniu tak:

20120205120533.png

A ja chcę żeby po przełączeniu tory prowadziły prosto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Achmedzik    1

Z tego co widziałem na filmikach na YT to nie było nigdy takiej zwrotnicy żeby tory były prosto (wizualnie). Ale w tej sytuacji drugiej to jadąc od dołu (patrząc na obrazku) wagonik powinien jechać prosto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Prosto się nie da a mimo tego będą jechać prosto, przyzwyczaj się do umowności MC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
darvd29    1

To nie wiedziałem, dzięki :) A z torami na przycisk problem był w tym że przycisk był obok, a nie za torami :)

EDIT.

Tak nie działa :/ Bo rzeczywiście, kiedy przełączam dźwignię jadę prosto, ale jak wracam to jadę do netheru a chcę z powrotem na stację :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Bo jak wracasz w to musi być to ustawione w drugą stronę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
darvd29    1

Wiem że musi być ustawione w drugą stronę, ale nie mam jak to zrobić bo dźwignia jest na stacji... Jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76

poprowadź do drugiej stacji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
darvd29    1

Pokombinuję ale wątpię żebym dał radę bo dopiero się uczę obsługiwać redstone :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...