okonmateo 0 Napisano 4 Luty 2012 Czy Nether Wart rośnie tylko w netherze ? Czy jak go posadzimy na soul sandzie w normalnym świecie to też urośnie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mofixil 190 Napisano 4 Luty 2012 Takie pytanie, skoro już wszystko masz pod ręką to kto Ci broni sprawdzić? Cytat z wiki którego znalezienie zajęło mi 20 sekund [quote]In the [url="http://www.minecraftwiki.net/wiki/Overworld"]Overworld[/url], Nether Wart will uproot if it isn't in light level 8+, or a place that receives level 8+ sunlight during the day, just like most other plants.[/quote] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atexor 424 Napisano 4 Luty 2012 Mofi, ja za to czytałem i jak sam widziałem, Warty można posadzić w normalnym, ale rosnąć będą [b]TYLKO[/b] w Netherze. Zaś cytat co podałeś dotyczy tego, że warty się odczepią jeśli będzie za mało światła (jeśli sam dobrze zrozumiałem) na normalnym świecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MrKamilusss Napisano 4 Luty 2012 Zgadzam się z Atexorem, Warty rosną tylko w netherze, ale można nawet posadzić w normalnym świecie jako ozdobę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TLP 3 Napisano 4 Luty 2012 Może jeszcze wspomnę, że rosną [b]tylko[/b] kiedy my jesteśmy w Netherze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mofixil 190 Napisano 4 Luty 2012 [quote name='TLP' timestamp='1328375400' post='43570'] Może jeszcze wspomnę, że rosną [b]tylko[/b] kiedy my jesteśmy w Netherze [/quote] To się tyczy wszystkiego, opiera się to na zasadzie strefy aktywnej, gdy jesteśmy poza nią, wszystko w tej zewnętrznej strefie ustaje. To samo tyczy się innych światów, nie są renderowane a zapisane na HDD i odczytywane gdy znajdujemy się w odpowiedniej strefie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lefondesin 27 Napisano 21 Luty 2012 Popieram- nether wart można tylko posadzić -tak sobie- ale urośnie wyłącznie w netherze. Polecam zrobienie schronu w netherze. Wtedy możesz tam przychodzić, czekać, ewentualnie pobawić się z pigmenkami zombie i zebrać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chormon 136 Napisano 21 Luty 2012 Chyba potwierdzasz. Temat wyczerpany, więc zamykam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach