Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Morgar

Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Dziękuje za odpowiedź.
A status serwa otwarty, info na głównej jest a WL On.

Edit: Racja, znalazłem w komendach o Spoucie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marek Olek    0
[quote name='Lissotti' timestamp='1327943362' post='42058']
Najważniejsze budowle już stoją, są wprowadzane teraz kosmetyczne zmiany. Swoją energię i talent będziecie mogli wykorzystać w budowaniu swoich klimatycznych domów.
[/quote]
Również jest przewidziany system prac odnośnie budowy, królowie ( przynajmniej ja) będę starał się robić przetargi na ciekawe klimatyczne budowle które pozwolą się miastu rozwijać.
Oczywiście najciekawsze projekty będziemy jakoś nagradzać ale to już leży w kwestii królów

[quote name='krzycho001' timestamp='1327943594' post='42059']
Na pierwszych stronach pytano o spoutcrafta. Nowy nie jestem, grałem wcześniej na Rolecrafcie od pierwszych map ale z tym się jeszcze nie spotkałem, może dlatego że nie siedzę w mofach. Co to jest(2-3 słowa), czy jest to wymagane i czy wpływa to na konto?
[/quote]
Nie Spoutcraft nie jest wymagana lecz jest pomocny i przez nas polecany nie zmienia nic w kliencie ponieważ ściągasz osobny do spouta. Jest legalny gdyż łączy się z grą przez stronę główną minecrafta. Dzięki temy laucherowi masz dodatkowe opcje graficzne, będą oferowane nowe klimatyczne skiny i pelerynki oraz nad nickami graczy będzie widnieć do jakiego miasta/gildii należy co pomoże w odróżnieniu swój/wróg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Spout zainstalowany. Widzę że stawiacie na rozgrywkę możliwie zbliżoną do realiów RP i staracie się nie upraszczać. Grałem wcześniej na RoleCrafcie i nie miałem nic do zarzucenia. Brakuje serwerów true Role Play. Szkoda tylko że sukces tych serwerów zależy w głównej mierze w ilości graczy online a nie w ogóle. Przykładem może być Hardcore który jest świetny ale co z tego skoro onl9ine jest tak z 4-5 graczy średnio. Podnosi trochę na duchu wiek adminów, moderatorów i królów, przynajmniej będzie to wszystko rozsądnie ogarnięte chociarz wiek nie jets niczego wyznacznikiem. A co z czasem akcji serwa? Zakładam że średniowiecze? Może system warstw społecznych?(chociarz to może na propozycje a nie tutaj)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lissotti    1
Wszystko jest w konwencji średniowiecznej. Aby coś osiągnąć będzie trzeba wbijać lvl'e, pracujemy jeszcze nad pluginem hero który wprowadza urozmaicenie do rozgrywki i wprowadza klasy postaci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
No na rolecraft były klasy : wojownik, drwal, rolnik i górnik. Działało to tak że miało się ograniczenie korzystania z itemów i było dobre tyle że nie były klasy zbilansowane. Tzn. wojownik musiał sobie kupićzbroje, broń i żywność i walczył z mobami. Było to bardzo kosztowne i mało zyskowne. Najlepiej miał drwal, sadził drzewa na swojej działce i zarabiał krocie, mało kto chce mieć dom z coobla.
Klasy postaci i warstwy społeczne były by dobre. Planowano wprowadzić księdza czy biskupa ale nikt nie miał pomysłu czym by się zajmował ani czego używał. A co z NPC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Był'y pomysły, lecz niestety, ale to były początki serwera w sieci, oraz odszedł jeden z jego współtwórców.
Z tym balansowaniem to też fakt. Były jednak ciekawe :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Jasne że były ciekawe. Serwer był super tylko szkoda że się rozpadł. Graczy full, administracja świetna choćby dlatego że królami byli admini i zawsze było co najmniej 2. No tego biskupa to ja bym nawet po swojemu zrobił ale trudno. W sumie nie wiem czemu serwer siadł, po jakimś czasie dałem sobie spokój z minecraftem aż do tego roku. Po prawdzie to rzygać mi sie chce od tych FB z tymi może i ciekawymi ale kiczowatymi projektami, kupiłem mine właśnie dla rolecrafta. Pierwsze Regnum było najlepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dawidek1987    1
Zapytuję was szlachetni panowie dnia którego serwer do życia powołany zostanie? Czy już działa wiedzieć nie jak, bom dopiero jutro otrzymam pełną wersję. (dbam stylizację języka na średniowieczny, zależy mi na stylizowanym serwerze jakim ma być regnumcraft serwerze, ale nie jestem polonistą z góry przepraszam za ortografie.)

*przepraszam was panowie za głupie pytanie już wiem kiedy, bo napisane przecież było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kubacalik    0
[quote name='krzycho001' timestamp='1327945648' post='42075']
No na rolecraft były klasy : wojownik, drwal, rolnik i górnik. Działało to tak że miało się ograniczenie korzystania z itemów i było dobre tyle że nie były klasy zbilansowane. Tzn. wojownik musiał sobie kupićzbroje, broń i żywność i walczył z mobami. Było to bardzo kosztowne i mało zyskowne. Najlepiej miał drwal, sadził drzewa na swojej działce i zarabiał krocie, mało kto chce mieć dom z coobla.
Klasy postaci i warstwy społeczne były by dobre. Planowano wprowadzić księdza czy biskupa ale nikt nie miał pomysłu czym by się zajmował ani czego używał. A co z NPC?
[/quote]

Jeśli chodzi o NPC to są wgrane i będą pełnić dość ważną funkcje, ale więcej nie zdradzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
oj tam oj tam aleś tajemniczy.
A co może NPC? Naprawiać, handlować z graczem, hmmm stać i ładnie wyglądać, to umieją najlepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Crimshaw    4
Czyżby NPC miały w zanadrzu dla nas zadań parę? Hmm... Nie mogę się doczekać... Także mam nadzieję na klimatyczne imiona wielmożnych panów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
A co do Spoutcrafta, to o ile wydaje mi się jest on na 1.0.0 tylko. Może to być uciążliwe dla tych którzy chcą grać na innych serwerach, a nie chcą przełaczać się między wersjami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Od razu mogę napisać, że robienie traderów z NPC'ów jest właściwie gwoździem do trumny. Starałem się je na HC jakoś utrzymać, ale za łatwo się okazało, że da się zbugować (kiedyś było trudniej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Nooo ja nie mogę na spoucie grać na innych serwach ale zawsze możesz włączyć normalnego klienta i grać sobie na innych serwach. Osobiście gram tylko na jednym i nie widzę powodu gry na większej ilości serwerów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
a nie mam pojęcia:D Jak zaktualizował się Spout to nie moge wchodzić poprzez niego na serwa HC i inne.
Nie odpowiadaj proszę na temat spouta, mi to nie przeszkadza a ja wole rozmaić o serwie.
Co myślicie o miastach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
W jakim mieście najchętniej byście zamieszkali? Ja zastanawiam się nad tym nad morzem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marek Olek    0
[quote name='krzycho001' timestamp='1327956722' post='42151']
W jakim mieście najchętniej byście zamieszkali? Ja zastanawiam się nad tym nad morzem.
[/quote]
Każde miasto jest niepowtarzalne! Różnią się zarówno ekonomią jak i sposobem prowadzenia (wojny sojusze, przyjaźnie itp.) oraz dobrami jakimi dysponują więc dla każdego powinno się coś znaleźć i nie da się określić które jest najlepsze to już będzie kwestia gustu i jak chce prowadzić swoją postać! Warto zapoznać się z tym co będą oferować miasta. Więc pilnujcie tematu miast ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
W historii pisze że jedno z miast było dawną kopalnią. Wiem że to oklepany temat ale czy przypomina ono teraz krasnoludzkie stolice? Wiesz takie jak z Hobbita czy tam, niech będzie, WOW-a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
Osiedle górnicze było na powierzchni wiec jeżeli ono się rozrosło to znaczy, że miasto nie jest podziemiom ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sihil    1
Tak jak [color=#ff0000]Lissotti[/color] już powiedział, swój talent i zapał możecie zaprezentować dopiero po otwarciu serwera. Wiemy, że jesteście napaleni :)

[size="4"]Bądźcie[/size][size=5] cierpliwi [/size][size=5] [/size][size=5] :lol:[/size]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xDestiXx   
Gość xDestiXx
Wiecie nie jestem pewny dlatego zadam to pytanie :P. Czyli SpoutCraft działa na osobnych plikach a oryginalny minecraft na innych tak ? Nie będzie tak, że jak zaktualizuje SC to MC też mi się zaktualizuje tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marek Olek    0
Nie spout nie ingeruje w pliki minecrafta, więc jak masz w.minecraft jakieś mody, tekstury nie musisz się martwić o nie bo nie ma to wplywu na spoutcraft i spout nie ma wplywu na minecrafta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...