Gość Mr_Korn Napisano 29 Styczeń 2012 Na pewno do "tajnych obrad" wykorzystywać będzie się ts3 ale jeśli chodzi o czaty fajnie gdyby podzielone były na każde miasto + strefę poza miastem czyli jesteś w mieście rozmawiasz z mieszkańcami jesteś poza miastem widzisz wiadomości ludzi znajdujących się tylko poza miastem itd bo plugin o którym mówisz jest na HC i nie spisuje się tak jak moim zdaniem powinien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heliot 11 Napisano 29 Styczeń 2012 Ludzie, ludzie. Jakbyście wiedzieli jak wygląda plugin z frakcjami, to problem jest rozwiązany. Każda frakcja ma dostęp do 3 czatów, ogólny (wszyscy widzą), "sojuszniczy" (Widzi frakcja i sojusznicy frakcji) i prywatny (tylko pomiędzy członkami frakcji). Czaty zmienia się komendą /f c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubacalik 0 Napisano 29 Styczeń 2012 Dokładnie plugin Factions pozwala na chatowanie pomiędzy członkami miasta a także pomiędzy miastami z sojuszu więc nie będzie problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heliot 11 Napisano 29 Styczeń 2012 O, to ja mam pytanie. Możliwe jest, żebyście Wy (administracja) wpuściła kilka osób na serwer przed otwarciem ? Tylko do zwiedzenia. Sam chciałbym się przekonać jak to wszystko wygląda ze SpoutCraftem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubacalik 0 Napisano 29 Styczeń 2012 Raczej wątpie, wpuszczani są tylko członkowie Administracji [color=#008000]Minecraft.pl i [/color]Budowniczy. Trzeba by porozmawiać z Morgarem na ten temat ale raczej wątpie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
themaxpol 16 Napisano 29 Styczeń 2012 A może zrobicie taki dzień lub kilka dni otwartych ze można będzie tylko zwiedzać i tyle a wy będziecie sobie tam testować :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morgar 9 Napisano 29 Styczeń 2012 Wybaczcie ale oficjalny start serwera jest w sobotę. Wpuszczone przed premierą będą osoby wybrane namodów oraz królowie miast. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xDestiXx Napisano 29 Styczeń 2012 Piszecie, że to będzie serwer full RP, można wiedzieć w jakim to będzie klimacie ? Czy to będzie coś podobnego do (pozwolę sobie przytoczyć przykłady serwerów, które już nie istnieją) tego systemu RP, który był na voxelu czy bardziej na seggelinie ? A może coś całkiem innego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morgar 9 Napisano 29 Styczeń 2012 Destixie jak wiesz grałem na wielu serwerach RP. Nie kopiuje żadnego z nich. Jest to całkiem nowy serwer RP, który mam nadzieję wyznaczy nowy poziom gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adeo 34 Napisano 29 Styczeń 2012 Królu sparty powodzenia z serwerem Jesli wszystko bedzie takie jak sparta, to serwer bedzie dobry ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morgar 9 Napisano 29 Styczeń 2012 No no ^^ Stary znajomy ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adeo 34 Napisano 29 Styczeń 2012 Wpuscisz po znajomosci na serwer, nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heliot 11 Napisano 29 Styczeń 2012 Oj, nie za bardzo tak można ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adeo 34 Napisano 29 Styczeń 2012 Cichaj tam heliot ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morgar 9 Napisano 29 Styczeń 2012 Spoko. Wejdz na TS:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xDestiXx Napisano 30 Styczeń 2012 Jeżeli faktycznie tak będzie to wydaje mi się, że moje poszukiwania dobrego serwera RP nareszcie się zakończą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
myko981 1 Napisano 30 Styczeń 2012 ja szukam dobrego RP od kiedy zaczołem grać (był wtedy minecraft 1.3) jeszcze nie znalazłem ale może ten będzie taki. Morgan mam podobnego skina do ciebie. serwer będzie 04.02.2011? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heliot 11 Napisano 30 Styczeń 2012 @UP W sobotę, czyli chyba tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crimshaw 4 Napisano 30 Styczeń 2012 Może będę miał czyszczenie kompa przed sobotą Ale się nakręciłem Moje pytanie: czy w tych królestwach (miastach) będą stopnie wojskowe i takie specjalizacje jak zwiadowca (mam dobry skin)? A jeśli tak to czy można będzie mieć jeszcze jakiś inny zawód? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morgar 9 Napisano 30 Styczeń 2012 Co do zawodów to odpowiedz brzmi tak. Jest wgrany plugin jobs. Co do stopni wojskowych to zależy już od władcy jaka jest administracja miasta i stopnie w nim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crimshaw 4 Napisano 30 Styczeń 2012 Morgar, już cię lubię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lkuszal 76 Napisano 30 Styczeń 2012 Można wbić na serwer i pomagać w budowaniu? Tzn. dostać się na whitelistę, bo się nakręciłem i chcę zacząć grać w dowolny sposób na serwerze. P.S. Umiem ładnie budować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lissotti 1 Napisano 30 Styczeń 2012 Najważniejsze budowle już stoją, są wprowadzane teraz kosmetyczne zmiany. Swoją energię i talent będziecie mogli wykorzystać w budowaniu swoich klimatycznych domów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 30 Styczeń 2012 Na pierwszych stronach pytano o spoutcrafta. Nowy nie jestem, grałem wcześniej na Rolecrafcie od pierwszych map ale z tym się jeszcze nie spotkałem, może dlatego że nie siedzę w mofach. Co to jest(2-3 słowa), czy jest to wymagane i czy wpływa to na konto? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lissotti 1 Napisano 30 Styczeń 2012 Spoutcraft jest to osobny launcher do Minecraft'a dający wiele innych możliwości wcześniej już gdzieś z resztą wymienionych. Nie jest wymagany ale zalecany do grania na naszym serwerze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach