Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Morgar

Propozycje

Rekomendowane odpowiedzi

Morgar    9
W tym temacie składacie wasze propozycje zmian oraz zgłaszacie błędy jakie znaleźliście. Za działania na rzecz serwera są nagrody!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Crimshaw    4
Wiem, iż jest Timber! modem zwany, lecz także w formie pluginu istnieje na wersję MC 1.1. Wiem to, gdyż gram na innym serwerze, na którym on jest.
To jest moja propozycja.

Edit: Proponawałbym założenie dwóch osobnych tematów: skargi i prośby o unbana, łatwiej będzie ogarnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn
Timber to ten plugin dzięki któremu drzewa spadają niczym piasek? Gdzie tu realizm? Co do "Edit" to już takowe tematy są ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karkoon    36
Wolę normalne ścianie, z timber modem jest tak jakbyś miał cały czas diaxową siekierę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
heliot    11
Ja bym na serwer dał plugin "Factions", raczej większość zna ten plugin, dodaje on na serwer frakcje, dzięki którym można tworzyć zamki itd. (można samemu robić cuboida, claimujesz sobie po chunku). Trochę podobne do iConomy bodajże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Crimshaw    4
Korn... napisałem OSOBNYCH...

Nie... Timber to nie jest mod, dzięki któremu drzewa spadają jak piasek, tylko jeśli zniszczysz (siekierką) najniższy blok drewna, to całe drzewo się niszczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Nie wiem, czy macie już mapę, ale jeśli chcecie to mogę coś ładnego zbudować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sihil    1
Elros mapę mamy gotową, a ludzi do pracy już nam nie potrzeba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
michboss    2
[size=3][b]Pomysły:[/b]

1. [b]S[/b]zyby kopalniane
W miastach lub w terenach podmiejskich (także okoliczne lasy) mogłyby zaistnieć miejsca takie jak kopalnie w których można dostać kilof i drążyć. Mogłaby ona być już w jakimś stopniu rozbudowana żeby nie było chaosu (dajmy na to drabina i do jakiś czas szyb w jedną z trzech stron). I takich kopalni mógłby pilnować NPC skupujący minerały (kto chce nosić 3+ stacki Kamienia?) za dość niską cenę. No, ja uważam że takie coś mogłoby się sprawdzić. A jeśli już jest to przepraszam :).

2. [b]F[/b]army NPC
Tu tak samo. Farmerzy sobie pracują i można sprzedawać zboże stojącemu niedaleko NPC też za niską cenę, bo taka farma byłaby b.duża[/size].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Crimshaw    4
Morgar, mówiłeś, że o ile ci wiadomo, na Spoucie da się mody wgrać. Mógłbyś zrobić poradnik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18
Propozycja:

Zrobienie radiusa na czacie. Gdy są 3 osoby na serwerze, czat na cały serwer jest spoko. Ale jak jest 20+, to się robi już lekki "sklep gdzie panie negocjowanego afektu sprzedają swoje wdzięki". Dlatego proponuje radius do 50 kratek. Przy takim rozwiązaniu Adamlat14 nie będzie mógł piszczeć do Tomkalat13, ale będzie trochę mniej zaspamowany chat. A i łatwiej będzie można znaleźć potem rzeczy które nas interesują (na Spoutcraftcie jest ta fajna opcja z przewijanym czatem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lakozi    3
[quote name='Y4nuszek' timestamp='1328553686' post='44757']
Propozycja:

Zrobienie radiusa na czacie. Gdy są 3 osoby na serwerze, czat na cały serwer jest spoko. Ale jak jest 20+, to się robi już lekki "sklep gdzie panie negocjowanego afektu sprzedają swoje wdzięki". Dlatego proponuje radius do 50 kratek. Przy takim rozwiązaniu Adamlat14 nie będzie mógł piszczeć do Tomkalat13, ale będzie trochę mniej zaspamowany chat. A i łatwiej będzie można znaleźć potem rzeczy które nas interesują (na Spoutcraftcie jest ta fajna opcja z przewijanym czatem).
[/quote]
Dobry pomysł + dla Ciebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
N3q    19
Popieram, radius na chat to podstawa na serwerze Roleplay. Przynajmniej takie moje zdanie. Sugerowałbym nawet radius zmniejszyć do 30-20 kratek. Pięćdziesiąt to i tak zdecydowanie zbyt dużo. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trias    1
[quote name='Y4nuszek' timestamp='1328553686' post='44757']
Propozycja:

[/quote]

Też popieram. Tyle niepotrzebnego tekstu na czacie że ciężko znaleść to co się chce.

@Edit: @Crims: To samo co znaleźć, tylko z błędem. Wiem że ciężko skojarzyć, więc Ci wybaczam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jano1221    0
Tyle ze na razie i tak wszyscy są w stolicy wiec to sensu nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Crimshaw    4
Także popieram to co wyżej wyczytałem. Poza tym jest Team Speak 3. Czekoladaaa :rolleyes: ...

[b]@Trias[/b]

Co to znaczy "znaleść"? Takowego słowa nie znam :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18
[quote name='jano1221' timestamp='1328558985' post='44806']
Tyle ze na razie i tak wszyscy są w stolicy wiec to sensu nie ma.
[/quote]

Jest sens. Będąc w kopalni nie mam ochoty wiedzieć, że Marcin99 wszedł na posesje Olka2000, i ten drugi wezwie admina. I tak już tekst, że zdobywam X expa spamuje nieźle chat. A co dopiero teksty rondomów z 2 końca mapy które mnie fallus obchodzą... Wystarczy mi gdy będę wiedział co do mnie pisze sąsiad za płotu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dkaomb    0
[left]Moje propozycje:[/left]

[center][b]1: Wyłączenie spawnowania potworów w kopalni. Kopalnia jest cała zgrefowana i łatwo można wpaść w jakaś dziurę i zostać zabitym przez creepera.[/b][/center]

[center][b]2: Możliwie jak najczęstsze restarty terenu kopalni. Dzis przez 15 minut chodziłem po kopani i nie udało mi się wykopać nawet jednej sztuki węgla.[/b][/center]

[center][b]3: AdminShop z podstawowymi przedmiotami takimi jak: nasiona, jedzenie, drzewo, węgiel.[/b][/center]

[center][b]4: Stawianie tablic z data na swojej posesji. Na pewno jakaś część graczy kupi działkę i przestanie grać, a miejsce sie będzie marnowało. Myślę ze po 14 dniach od nieobecności właściciela działka powinna byc wystawiona na sprzedasz.[/b][/center]

[center][b]5: Jaksa większa reklama serwera, zbieranie pieniędzy zeby na następny miesiąc postawić serwer na mocniejszej maszynie (min. 100 slotów).[/b][/center]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jano1221    0
@dkaomb
1. O to nam chodzilo. W kopalni nie ma byc bezpiecznie. Musisz miec oczy dookola glowy.
2.narazie kopalnia jest mala. Jesli Ci czegos braknie, zapytaj sie, moze ktos ma wiecej i Ci sprzeda;) oczywiscie na mapie regeny beda
3. Nasiona zrob sobie sam. Bone meal na trawe i zetnij ta trawe co wyrosnie. Napewno z ktoregos cos wyskoczy. Jedzenie bedzie do kupienia w karczmie, a co do reszty nie mam pojecia.
4. Wg. Mnie nie ma sensu ustawiania takich tabliczek. I tak wiekrzosc graczy tuz po osiagnieciu 50lvla przeniesie sie do innego krolestwa, a wyprowadzajac sie ze stolicy wystawia dzialke na sprzedaz. Ofc jesli jakas dzialka bedzie kupiona, a nic nie bedzie sie na niej znajdowalo, to zostanie ona ponownie wystawiona na sprzedaz.
5. Co do tego sie z toba zgodze. Reklama byla by przydatna.

I na koniec dodam ze pisalem to z telefonu wiec przepraszam za ew. Bledy;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
heliot    11
Radius to w miarę dobry pomysł, ale moim zdaniem niektórym by bardzo przeszkadzał/nie pasował. Dużo serwerów RP posiada takowy, ale ja jestem za tym, by na naszym serwerze tego nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18
[quote name='heliot' timestamp='1328566724' post='44887']
Radius to w miarę dobry pomysł, ale moim zdaniem niektórym by bardzo przeszkadzał/nie pasował. Dużo serwerów RP posiada takowy, ale ja jestem za tym, by na naszym serwerze tego nie było.
[/quote]
To w końcu to dobry pomysł, ale jesteś na nie?

"Niektórym" znaczy Tobie i? Do tego podaj jakieś argumenty przeciw moim? Rozumiem, że jesteś tą jedną osobą która jest 90% czatu. Ale to właśnie z Twojego powodu (i kilku innych), poruszyłem (jak dla mnie) ten problem. Jeśli chcecie sobie pogadać to macie ts/vt/muble/skype/Xfire/steamy/priv etc. Ja nie mam ochoty dopatrywać się między literkami, czy to na pewno węgiel czy może głowa creepera.

Inaczej bym na to patrzył jak by się dało zminimalizować chat, albo ustalić jakie informacje chce ustawiać (np:systemowe/graczy/handel). Ale to minecraft.

No i właśnie co to za serwer RP(G?) gdzie będąc głęboko w kopalni słyszę co ludzie mówią hen, hen daleko w mieście?

@down Nie, bo to nie zmniejszy spamu na czacie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...