Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Camil

Projekt RP

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Camil   
Gość Camil
[left][b][size=5][color=#0000ff]"Projekt RP" - [/color][/size][size=4][color=#000000]projekt zmienił się w ostatnim czasie i ma na celu stworzenie 4 głównych map.[/color][/size][/b][/left]
[left][color=#000000][b]Świat gry [/b]będzie zbudowana z Uniwersów : Greekis, Deserto, Domum i Spawn. [/color][color=#000000]System będzie zorganizowany na zasadzie systemu Towny (miasta, nacje). [/color][color=#000000]Gracze będą podzieleni na 2 frakcje/teamy. Jeden z teamów będzie rozpoczynał rozgrywkę na mapie Egipskiej, a drugi na mapie Greckiej. Trzecia mapa będzie ogólno dostępna dla obydwóch teamów. Miasta będą zakładane na zasadzie podań, a ich rozwijanie i powiększanie jest już decyzją właścicieli miast/wiosek.[/color][/left]

[left][color=#000000][size=8][u][b]Status map :[/b][/u][/size][/color]
[b][b][b][b][b][size=5][b][color=#800080]Greekis[/color] : [color=#008000]50%[/color][/b][/size][/b][/b][/b][/b][/b][/left]
[left][b][b][b][b][b][size=5][b][color=#008000]-[/color][/b][/size]
[size=5][b][color=#ff8c00]Desertis[/color] : [color=#008000]80%[/color][/b][/size][/b][/b][/b][/b][/b][/left]
[left][b][b][b][b][b][size=5][b][color=#008000]-[/color][/b][/size][/b][/b][/b][/b][/b][/left]
[left][b][b][b][b][b][b][size=6]Domum[/size] : [size=6][color=#ff0000]0%[/color][/size][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/left]
[left][b][b][b][b][b][b][size=6][color=#ff0000]-[/color][/size][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/left]
[left][color=#000000][b][b][b][b][b][b][size=6]MapaSpawn : [/size][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/color][color=#008000][b][b][b][b][b][b][size=8]100%[/size][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/color][/left]
[img]http://img839.imageshack.us/img839/9784/mapaspawn.png[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kmitas    0
[b]Witam[/b],
Chętnie przyłączyłbym się do owego projektu, jednak musiałbym znać szczegóły. Mam pare pytań, bez których trudno jest mi "ofiarować" swoją pomoc. Jednak chciałbym ci je przedstawić na drodze prywatnej (najlepiej [u]TeamSpeak[/u] lub Ventrillo, GG), nie wiem dlaczego ale nie mogę wysłać tobie PW-a

[b]Pozdrawiam[/b]
[i]... i czekam na odpowiedź[/i]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PieCZu   
Gość PieCZu
Ja zglaszam do pomocy siebie jak i Wszystkich budowniczych z tej mapy co wam pokazywalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Rozważę wasze podania, ale w chwili obecnej przenoszę mapkę na trochę inny "generator" jak to zrobię to dam wam znać :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niciel    5
proponuje ręcznie po dodawać niektóre elementy krajobrazu np doliny w których będą wioski wielkie góry oddzielające krainy dungeony w których są mob spawnery wielkie lasy z ogromnymi drzewami aż do chmur, oczywiście questy i wspaniale miasta tworzone przez graczy "worldedit /brushes"

[quote][size=4][b]Rzym : 0%[/b]
[b]Grecja : 0%[/b]
[b]Egipt : 5% +[/b]
[b]Kreta : 0%[/b][/size][/quote]
Ee mam nadzieje ze to nie będą nacje/królestwa bo po prostu nie będzie akcji

ja bym to widział raczej tak Polis Sparta i Polis Ateny wojna o ziemie jedyna droga miedzy tymi Polis prowadzi przez Termopile Gracze mogą wykupić działki pod "Farmy" które znajdują się poza stolicami (i tak samo z sadami)
albo działkę w mieście

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Ja używam bardziej zaawansowanego pluginu do takich rzeczy -> Voxel Sniper :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niciel    5
czy ja wiem czy bardziej zaawansowany ma po prostu więcej opcji :P i bez macro keybind troszke jest ciężko

czy ta liczba miast to nie będzie przesada np wejdzie 40 osób na server i dzieląc ich na 4 map wyjdzie po 10 osób na mape ( kolejny problem to liczba obywateli bo na pewno w każdej nacji nie będzie ich po równo) jedynym wielkim plusem jest wybór ale czy spotkasz kogoś w wielkim Rzymie gdy server będzie pełen??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5
Niciel Kreta nie jest nacją nie można należeć do Krety, poza tym pewne rzeczy zmuszają aby w każdej nacji ktoś był(poza tym urok miast też może kogoś skusić).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niciel    5
ok mój błąd co do krety ale co do tego zmuszania to cie nie rozumie jak gracz ma wybór to nie licz na równomierną liczbe graczy w każdym z miast na pewno jedno będzie wręcz oblegane a inne będzie "miastem widmo" [i]urok ma to do siebie ze jak zostawisz na stole zloty zegarek .[/i][i]zegarek[/i][i] made in china i budzik z donaldem ->i pozwolisz komuś wybrać co chce to większość wybierze zloty zegarek[/i]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Mapy (bo nie mówię o profesjach) będą zbalansowane tak, aby opłacalne było należeć do każdej z ras/nacji. Np. mapa Egipska będzie jako jedyna posiadała możliwość hodowli trzciny itp...
Na razie tyle szczegółów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil
Mapa Spawn-owa ukończona ! :)
Wkrótce więcej info na temat systemu rozgrywki jaki będzie obowiązywał na serwerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...