Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Steve

[Minecraft.PL] Powiedz NIE dla ACTA!

Rekomendowane odpowiedzi

Steve    41

To ostatnie chwile żeby zaprotestować. Nie siedź z założonymi rękoma – powiedz wszystkim o tym, co się stanie po wprowadzeniu acta – rodzicom, znajomym. Mamy czas do 26 stycznia aby pokazać naszym politykom, że NIE chcemy ACTA w Polsce. W tej chwilii wszyscy jesteśmy solidarni – zarówno z portalem craftsite jak i mycraft.

Jeśli stykasz się z tematem po raz pierwszy – zapraszam do filmu poniżej. 

W rozwinięciu opis ACTA, wypowiedzi popularniejszych ludzi na YT nt. ACTA oraz propozycje działań przeciwko tej tragicznej ustawie.

Czym jest ACTA?

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement)- Porozumienie międzynarodowe, które w założeniu ma za zadanie walkę z podrobionymi towarami oraz piractwem. Pod pretekstem tej walki po cichu wprowadza się przymus kontrolowania każdego Twojego ruchu przez dostawcę usług internetowych oraz karania w przypadku nawet nieświadomego złamania praw autorskich odcięciem do internetu i zgłoszeniem do odpowiednich organów ściagania.

Poza tym dostawca internetu będzie musiał wyłączyć każdą stronę która narusza to święte prawo autorskie – jeśli ACTA przejdzie, zapomnij o YouTube, Facebooku, Kwejku, Demotach. Nie wiemy nawet, czy portale poświęcone Minecraftowi nie zostaną uznane jako te, które naruszają prawo autorskie Mojangu. Zapomij o tworzeniu puszek lecha, butelek frugo – chyba, że chcesz płacić ogromne odszkodowania i zostać bez internetu.

Nie słyszałeś o ACTA w mediach przed całą tą zawieruchą? Nie martw się, o tym, że została podpisana dowiedzieliśmy się dopiero z ostatniej strony raportu ds. rolnictwa i rybołówstwa (!). Teraz od Ciebie zależy, czy Polska przyłoży do tego swoją rękę.

CTSG o ACTA

KRZYSZTOF GONCIARZ o ACTA

Baśka o ACTA

[url=http://minecraft.pl/powiedz-nie-dla-acta/]Wyświetl pełny artykuł[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quacke    18
[center]Cześć wszystkim. Po dłuższej nieobecności na naszym forum powróciłem, aby wygłosić moją opinię na temat ACTA. Moja opinia jest prosta. [b]NIE ZGADZAM SIĘ!!! [/b]chcą zniszczyć to co nazywamy internetem! Chcą ograniczyć naszą wolność, nasze prawa dla zniszczenia piractwa??? My się nie damy!!! Ja manifestuję na skalę taką, jaka jest tylko możliwa, walczę z tym z oraz trzymam kciuki aby ACTA nie zostało wprowadzone w życie.[/center]

[center][size=7][b]Be on people's side. Say[color=#ff0000] NO[/color] to ACTA!!![/b][/size][/center]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...