Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• 0
servior

Lagi już w menu ? ;O

Pytanie

servior    0

Mam poważny problem z "lagami" chociaż nie całkiem mozna tak to nazwać więc przejde do setna sprawy.

Stało się to po aktualizacji 1.1. (wcześniej było ok) Gdy wchodzę do Minecrafta zaczynają się ****** lagi które pojawiają się już w menu . Co gorsza jedyne co mogę zrobić to przejść do kolejnego menu np. wyboru mapki a mapki już nie mogę wbrać . Najade kursorem na dany świat po 10 sek. dokonany wybór zostaje podświetlony ale niestety nic się nie dzieje po kliknięciu. Dodam, że sprzęt (laptop) na którym gram jest troszke lepszy niż norma. I odpowiadając na niektóre pomysły z rozwiązywaniem tego problemu to napisze to co już było robione aby pozbyć się problemu:

- ponowne ściąganie Minecrafta

- reinstalacja Minecraft

- ponowny update

- jest ustawione na niezintegrowaną karte graficzną tak samo Java jak i Laucher

- odpalane jako Administrator

- zaktualizowane wszystkie sterowniki

- ponownie uruchamiany komputer

Zależy mi na wersji 1.1 więc nie chce "zmniejszać" aktualizacji na 1.0. Za każdą pomoc serdecznie dziękuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Mofixil    190

Nick do kontroli, jutro otworzę temat ze względu na strajk Mojangu i zamknięcie minecraft.net.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kasel2000PL    11

Specyfikacja pieca

i system operacyjny

PS:nie próbowałeś przypisać więcej ramu

----------------------------------------------------

czy jakieś programy oprócz minecraft masz włączone np. GG skype przeglądarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
servior    0

nie. wszystko jest off: Steam, Skype, GG itp.

Zwiększałem proces i przydzielenie RAM (mam 4GB na komputerze). CCleaner również został użyty.

Piszę ponownie ponieważ przez pewien czas działał normalnie niestety problem znów powrócił a przyczyna dalej jest mi nie znana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
servior    0

Karta graficzna: GeForce 540 M

Procesor: Intel Core i7 8 rdzeniowy 3,1 Ghz

RAM: 4Gb DDR 3

System operacyjny: WIN 7 Premium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143

Procesor: Intel Core i7 8 rdzeniowy 3,1 Ghz

Nie ma 8-rdzeniowych i7... Podaj dokładny model, bo widać że sam nie wiesz co masz.

Wejdź w Nvidia control panel i w zarządzaniu ustawieniami 3D przełącz preferowany procesor graficzny na Procesor Nvidia o dużej wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Ma 4 jajowy z 2 wątkami na rdzeń ale w sklepie wmówili mu że ma 8 rdzeni BO GIGAHERCE!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
servior    0

Dziękuję za sprostowanie Hejter. Konkretny model to: Intel Core i7 - 2670QM 2,2/3,1 Ghz

To też zrobiłem dexer. Sorry ,że nie wspomniałem wcześniej .

Dodam też, że posiadam dodatkową kartę graficzną jednak Minecraft korzysta z Gf 540 M

(tej lepszej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
servior    0

Dziękuję :-) . Gram bez modów . Tak wszystkie możliwe ustawienia są na "low" ale dalej nic to nie zmienia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75

Hmmmm... Spróbuj odpalić przez minecraftSP. Oczywiście w celu testów (tak mówie, gdyby jakiś mod się czepiał xD) i daj znać czy też tak jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143

Pozostaje chyba tylko format kompa... Mam nadzieje że delikatny pomoże... Bez wywalania systemu, a jak nie to format z systemem...

Format kompa dysku bez wywalania systemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75

@up: tak - wchodzisz w 'komputer' (dla XP'owiczów - 'mój komputer') i prawym przyciskiem na jakiś dysk i formatuj. Przynajmniej z automatu idzie, a nie wszystko ręcznie xD (przyznam, że dopiero ostatnio to zauważyłem, zawsze waliłem pełnego, ręcznego formata) o ile pamiętam system jest zabezpieczony i go nie sformatuje, ale na wszelki wypadek po prostu zrobić oddzielną partycje na dysk i ją ominąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dex3r    143

O.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.oO.o

To na **** robić formata skoro zostaje system? Żeby spadła żywotność i pojemność dysku? Takie coś przydaje się tylko w awariach partycji etc. ale robienie "formata" poprzez formatowanie

jakiś dysk i formatuj.

jest co najmniej głupie i bezcelowe.

Coraz więcej twoich "dziwnych" postów widzę na forum i coraz mniej je ogarniam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...