Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
- 0
Czy się da i jak generować świat bez eksplorowania?
Pytanie zadane przez
Kloze
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
Od kiedy pamiętam, najbardziej drażniącą dla mnie częścią każdego update'u były zmiany w generatorze światów. Więc odczekałem do wersji 1.0 naiwnie myśląc, że teraz generator się nie będzie zmieniał. I co? I wraz z 1.1 został poprawiony. To dobrze, że jest lepszy. Nie w tym rzecz. Drażni mnie tylko, że po każdej takiej aktualizacji pojawiają się gdzieś w świecie przekwity (szkoda, że Notch z Jebem nie wpadli na pomysł, by przejścia pomiędzy chunkami wygenerowanymi w innej wersji do nowych były bardziej płynne...).
Pomyślałem więc, by na 1.0 na świecie na którym gram wygenerować sobie jakiś większy obszar, który nieprędko obejdę, bym mógł bez przekwitów czerpać radość z nowych aktualizacji
Słyszałem, że jest wtyczka do Bukkita umożliwiająca takie cudo - ktoś się orientuje jak to działa? A może jest jakaś inna metoda?
Z całą pewnością nie zamierzam w tym celu biegać po całym świecie, chociaż to mogłoby mieć sens - wygenerowałbym sobie tylko jeden kontynent. Tylko ile by to trwało...
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi