Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. 3 x 2 klocki (po prawej kopiemy do bedrocka) a 2 x 2 po lewej stawiam jak na zdj. Gdy juz wykopiemy dół na dole tworzymy cos takiego, żeby woda ne..."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. 3 x 2 klocki (po prawej kopiemy do bedrocka) a 2 x 2 po lewej stawiam jak na zdj. Gdy juz wykopiemy dół na dole tworzymy cos takiego, żeby woda ne..."> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
traner

Wodna winda

Rekomendowane odpowiedzi

traner    4

Witam, chcę wam pokazać szybki sposób jak wydostac sie z kopalni.

Najpierw kopiemy dół 5 x 2 na 1 głębokości.

screan:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

3 x 2 klocki (po prawej kopiemy do bedrocka) a 2 x 2 po lewej stawiam jak na zdj.

Gdy juz wykopiemy dół na dole tworzymy cos takiego, żeby woda ne wylewała sie na boki:

Potem wylewamy 2 wiadra wody jak poniżej.

Teraz stawiamy łódź jak na zdj. szybko wsiadamy i spadamy na dół. W drugą strone jest tak samo tylko że muisz najechać łódką na strumień wody. Wtedy woda Cię szybko wyniesie w góre!

Mam nadzieje, że ten poradnik wam pomoże! Życzę miłej gry!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
atheistpl    2

chciałem coś takiego spróbować, zrobić ale do tej pory mi się nie chce zabrać za to :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rutut    1

CTSG miał łatwiejszy sposób bez łódki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
borsuk    80

Z tymi łódkami to za dużo zabawy. Rozwalają się. Trzeba robić nowe. Wsiadać, wysiadać. Dopłynąć tu i tam.

Jak dla mnie lepiej jest albo drabinka i woda obok, albo jeszcze inaczej, że po przekątnej po całej długości puszczamy wodę i nawet drabinek nie potrzebujemy.

Po pierwsze - estetyczniej, a po drugie - wygodniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...