Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Camil

Gildie - informacje

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Camil   
Gość Camil

Gildie może założyć każdy gracz, który posiada wystarczający majątek.

Gildię może prowadzić jedna osoba jak i całe ugrupowanie graczy.

W podaniu o gildię prosimy wpisywać wnioski w takim schemacie :

Tytuł tematu : nazwa gildii

Nazwa Gildii : nazwa

Założyciel : nick założyciela

Poziom gildii : poziom 1-5 (poziom jaki chcesz założyć na samym początku, zawsze możesz gildie potem powiększyć.)

Opis : coś tam wpisać :)

Pakty :

Sojusznicy : lista gildii sojuszniczych

Wrogowie : lista gildii wrogich

Przykład :

Tytuł tematu : Alpha

Nazwa Gildii : Alpha

Założyciel : camil92 PL

Poziom gildii : Poziom 1

Opis : jest to gildia bandytów, która zarabia na utrzymanie rabując co popadnie.

Pakty :

Sojusznicy : Bravo

Wrogowie : Delta,Gamma

Ja podaje po złożeniu wniosku cenę końcową (+ VAT :lol: ) i w moim przypadku wynosi to 50,000 srebra, które muszę wpłacić adminowi lub moderatorowi (kidmod się nie wlicza), a on zakłada cuboid w wybranym przez was miejscu na mapie.*

* Zakładanie gildii na terenach "zamkniętych" czyli spawn, wiskka, strefy bezpieczeństwa zabronione. Zakładanie gildii nie bliżej niż 50 kratek od takowych obszarów.

Cennik gildii :

1 poziom (10x10) : 25,000

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

(w tym cena założenia)

2 poziom (15x15) : 5,000

3 poziom (20x20) : 10,000

4 poziom (25x25) : 20,000

5 poziom (30x30) : 30,000

* Na terenach gildii jest włączone pvp, jak i nie chronią przed atakami mobów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil

Bo kidMod nie zajmuje się cuboidami. Może banować, jailować, kickować, unbanować, itp itd - może normalnie grać jak inni

Mod zajmuje się cuboidami jak i większymi problemami graczy, może używać to samo co kidMod + tp, wszystkie komendy WG, administracyjne iconomy.

Admin zajmuje się stroną techniczną serwera jak i kontrolą Graczy jak i Modów i kidModów. Czuwa, aby serwer nie padł, oraz może zajmować się (w naszym przypadku zajmuje się) funkcjami Moderatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Żeby ktoś założył gildie skrytobójców:D Co prawda będzie panowąło bezprawie, wszyscy będą się zabijać ale możę z czasem zasady same się wytworzą. Będzie ciekawie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil

Wszystko dozwolone :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

A masz jakiś pomysł czym będzie się zajmować?

Bo moim zdaniem gildie powinny z czasem wyprzeć handlarzy taka żeby stali się nieopłacalni, ale ich obecność będzie taką górną granicą która będzie przeciwdziałać monopolom handlowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheKoros47    13

No to tak:Ta gildia bedzie pracowala na zlecenia.Czyli jesli napiszesz do mnie na Pw ze chcesz zlozyc zlecenie na konkretnego gracza lub grupe to ja i moi "asasyni lub skrytobojcy" wyruszymy na misje aby zlikwidowac cele :DDDOczywiscie baza wypadowa bedzie ukryta:DNoi oczywiscie po udanej misji nalezy nam sie zaplata:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Fajnie ale bazę proponuje nie tylko jawną ale nawet ostentacyjnie w centrum z szyldem wielkim:D Skoro prawo nie obowiązuje dlaczego niby macie się ukrywać? Poza tym jesteście poważną gildią, każdy zawód wymaga związków zawodowych. Nawet żebrak. Dodam jeszcze że powinniście umożliwić innym graczom wpłacanie jakiejś kwoty na siebie jako ubezpieczenie od zlecenia na siebie samego. Nie wiem ile masz lat ale ja teraz czytam Pratchetta i tam jest naprawdę fajnie przedstawiona gildia skrytobójców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheKoros47    13

Może i mam 14 lat ale trochę się na tym znam,grałem w bardzo dużo gier typu assasin creed i tam również jest to bardzo dobrze przedstawione.W sumie to rzeczywiscie masz dobry pomysł z tym ubezpieczeniem ale jesli ktoś zapłaci więcej wtedy niestety musimy cie

zlikwidowac,a bazę można by bylo zrobic wlasnie w forcie czy gdzie blisko spawna aby kazdy mial łatwy sposób na znalezienie nas :DDD

a ile będzie kosztowało założenie gildii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Nie no o wiek mi nie chodziło ale w sumie to w AC też fajnie. Cenę to camil pisał że indywidualnie, zapewne chodzi o powierzchnie i lokalizacje. Jak się dorobię to założę gildie najemników i będę bronił ludzi przed tobą:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Ciekawe czy będą gildie rzemieślników? No bo wiesz, mi się wydaje że z czasem gildia takich np. budowniczych powinna sprzedawać materiały taniej od npc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil

Pamiętajcie o tym że crafting jest zablokowany i moglibyście sprzedawać tylko zrabowane produkty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Szlak zapomniałem. Ależ to wkurza. Moglibyście udostępnić kraft choćby tych nieistotnych rzeczy jak biblioteka czy tłoki albo dźwignie. Żeby można bylo robić rzeczy nie konieczne ale ładne i dodatkowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheKoros47    13

Ehhh ale zawsze mozna zarobic i kupic produkty:D

Camil a moze zrobisz nam prezent i zdejmiesz wl i wpuscisz juz graczy na serwer dzisiaj o 20??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Trzeba czekać, poza tym serwer nie ma global cuba i jak znam życie znalazło by się paru debili co by spróbowali "Ciekawe czy da to się rozwalić?"

Wejdziemy na serwa to na pewno będzie w 100% przetestowany i gotowy, spoko też nie moge się doczekać.

-----------------------------------------------

Edytowane przez krzycho001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos zna ktoś nazwe tego serwa roleplay co ma nasz zastąpić?

Ja chyba wiem... ale nie jestem pewien :P

wole nie mówić, bo być może będzie jak podam adres będzie reklamą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil

Żadnej nazwy jeszcze nie ma bo nie istniał jeszcze nigdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

No, ale przecież jesteśmy wiernymi fanami rolecrafta i dokładnie wiemy jakiemu serwerowi poświęcić naszą jakby nie patrzeć cenną uwagę. Oczywiście tak długo jak serwer jest przyjazny dla gracza. Ponieważ serwer to nie mapa, questy czy rozbudowana mechanika, a gracze którzy to wszystko wypełnią i wprawią w ruch. Swoje pytanie wycofuje i edytuje żeby tematu nie zaczynać od nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

łuuu łuuu co tak cicho?

czytaliście tą informacje na głównej że był włam na FB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
heliot    11

Może by tak plugin "Factions" ? Byłoby nieźle :)

Frakcje, sojusze, byłaby mniejsza szansa na zabicie swojego z frakcji (nie da się po prostu). Moim zdaniem ten plugin to genialne rozwiązanie na takowy serwer hc. Mógłbym trochę przy nim pomóc jakbyście się zgodzili, miło by było :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil   
Gość Camil

Serwer ma być trudny, dlatego też i zabijanie swoich do tego się wlicza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
heliot    11

Heh, to musi być niezły, pro maderfakerski hc ._. Genialne to będzie, jakbym mógł jakoś wesprzeć do środy to pisz :) Aha ! Serwer będzie pod 1.0, tak ?

Może taki dostępik na WL bym mógł ? ;D Pomógł bym przy czymś :P (Powtarzam się :O)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...