Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• 0
Jonat96

Jak kupić Minecrafta?

Pytanie

Jonat96    0

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem Minecrafta ale mam tylko konto w PKO SA jak mogę kupić Minecrafta i po jakim czasie od wpłaty dostanę konto premium.

Pozdrawiam

Jonat96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Semirpoznan    2

Na dodatek po konsultacji z głównym administratorem portalu (Rabus) postanowiliśmy karać za namawianie ludzi na kupno z niepewnych źródeł. Więc Panie Semirpoznan, ostatnia szansa.

Dla mnie źródło jest pewne, ale jak jesteście komercyjni to prosze bardzo. FORUM NIE POLECAM. Chyba że chcecie żeby wam wciskali kity, Dziękuje za tą mało inteligętną i sprzeczną z wszystkimi normami społeczeństwa dyskusję ze strony Mofixila i Rabusa. Pokazujecie tylko inteligencje przeciętnego polskiego użytkownika internetu. Niby co złego zrobiły wam kontagier? A może po prostu jesteśćie tzw. samolubami? Muszą kupować od was a konkurencję trzeba ośmieszyć. Taka jest prawda. Widze że administracja tego forum jest jedną wielką komercyjną ekipą. A może byście przestali kłamać uczciwych użytkowników? Przecież wiecie jak jest z internetem, czasem coś może nie działać, a wy już robicie z tego aferę iż nie są zaufanym źródłem? A może to Użytkownik zawinił że kod nie działał?

Semi, wysyłałem maila do UOKiK, żeby cokolwiek zdziałać musiałbym przeciwko każdemu sprzedawcy wystosować pozew cywilny, co tak średnio mi sie kalkuluje czasowo...

Kiedy? Dopiero po moim wystąpieniu? Bo zgaduje że wcześniej miałeś to gdzieś. A tak wogóle, pisz do mnie pełnym nickiem. Nie życzę sobie aby osoby nieposiadające mojej zgody, zdrabniały mój nick.

Kodów sprzedałem od startu serwisu poniżej 100. Gownokontagier sprzedaje tyle pewnie tygodniowo ;)

Widocznie ludzie przejrzyli na oczy.

Nie napisałem ,że strona producenta ma niepewne kody, a strony je sprzedające. Jeśli dogadałeś się z adminem rabus'a to to wnosi tylko to ,że chcecie wywalić konkurencję z rynku warnując i banując użytkowników ,którzy ją polecają. Przez to sami ustanowiliście sobie ten mur. To co robicie jest niezgodne z ogólnym regulaminem for społecznościowych.

W pełni się zgodzę. Komercja.

Tu nie chodzi o samą konkurencje tylko o te rodzynki które żerują na ludzkiej naiwności i szukaniu okazji, nie mam nic przeciwko stronom sprzedającym legalne kody (które można policzyć na palcach jednej ręki), chodzi właśnie o te masowo sprzedające kody strony które społeczność wykorzystują i okradają.

Mojego zdania na ten temat nie zmienisz.

To policz te strony? Nie wliczając was, bo komercji nie liczymy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rabus   
Gość Rabus

Nie do k**wy nędzy, kody sprzedawali po 30% taniej niż na oficjalnej stronie. Z UOKiK kontaktowalem sie jakoś w wakacje, wtedy tez ich cena wynosiła jakieś 40zl. Kody sam sprzedawalem żeby każdy mógł kupić LEGALNY kod. Przelicz sobie - z 99.99 ok 9-8 zł jest dla mnie. Odlicz podatek VAT 23% i koszty Allegro. Wyszedłem na plus 9zl :)

Ta aukcje wystawiał znajomy, stad 119... Poprosiłem żeby zostawił 109, no ale sie nie zrozumielismy.

Chcesz kopie maila od dyrektora UOKiK? Podaj maila, z chęcią sie podziele ;)

Myślicie ze kto wymusił na mojangu oficjalne oświadczenie w kwietniu? Kto wymusił niedawne oświadczenie o braku zniżek/resellerow i innych? Tak, MY, bo nie uważam ze zrobiłem to sam - w tym ostatnim pomogło mi całe minecraft.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Semirpoznan    2

Nie do k**wy nędzy, kody sprzedawali po 30% taniej niż na oficjalnej stronie. Z UOKiK kontaktowalem sie jakoś w wakacje, wtedy tez ich cena wynosiła jakieś 40zl. Kody sam sprzedawalem żeby każdy mógł kupić LEGALNY kod. Przelicz sobie - z 99.99 ok 9-8 zł jest dla mnie. Odlicz podatek VAT 23% i koszty Allegro. Wyszedłem na plus 9zl :)

Ta aukcje wystawiał znajomy, stad 119... Poprosiłem żeby zostawił 109, no ale sie nie zrozumielismy.

Chcesz kopie maila od dyrektora UOKiK? Podaj maila, z chęcią sie podziele ;)

Prosze bardzo, podaj kopię. Chętnie zerknę. mcserwersemir@gmail.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Dla mnie źródło jest pewne

Dla mnie ta mina to niewybuch, możesz spokojnie przejść.

Niby co złego zrobiły wam kontagier?

Nie są pewnym źródłem, okradają i oszukują ludzi, lista jest długa, sporo tematów o "niewiadomym zniknięciu" Premium z konta MC tyczy się właśnie gry kupionej na Kontagier.pl lub Allegro.

A może po prostu jesteśćie tzw. samolubami? Muszą kupować od was a konkurencję trzeba ośmieszyć. Taka jest prawda. Widze że administracja tego forum jest jedną wielką komercyjną ekipą. A może byście przestali kłamać uczciwych użytkowników? Przecież wiecie jak jest z internetem, czasem coś może nie działać,

Muszę, po prostu muszę.

Gówno pan wiesz o działaniu ekipy.

Gdybyśmy byli tak komercyjnymi pasożytami to nie namawialibyśmy tak na kupno z oryginalnej strony gry.

Nikt tutaj nie powiedział "NIE KUPUJ NA XXX! MARSZ NA NASZĄ AUKCJĘ ALLEGRO!", wszystko sprowadzało się do "Kup z minecraft.net".

a wy już robicie z tego aferę iż nie są zaufanym źródłem? A może to Użytkownik zawinił że kod nie działał

Wycinki z regulaminu (dwa najciekawsze i najważniejsze)

3. Zwrot jest możliwy tylko wówczas gdy, produkt nie był używany, aktywowany, przesyłany osobom trzecim. Zwracane produkty muszą być kompletne. Decyzję o ewentualnym zwrocie podejmuje sklep KontaGier po zapoznaniu się ze stanem zwracanego towaru.

7. KontaGier ponosi odpowiedzialność przez 3 miesiące od daty zakupu w przypadku niezgodności towaru z umową.

Pomijając to że spory zastaw ich wirtualnych półek do kody wirtualnej dystrybucji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal nie rozumiesz nie potrzebuje maila i nie chodzi mi tutaj teraz o autentyczność waszych czy cudzych kodów i to nie sklep na k miał obniżkę tylko mojang taką zrobił z okazji premiery, ale mniejsza...

Chodzi mi o zmianę waszego zachowania dotyczącego innych użytkowników ,którzy podają np. inną stronę. Nie można od razu grozić permem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

to nie sklep na k miał obniżkę tylko mojang taką zrobił z okazji premiery, ale mniejsza...

Indev, Infdev, Alpha, część bety-9.99€

Reszta bety-14.99€

Premiera gry-19.99€

Gdzie ta obniżka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Jak pieprzycie głupoty to można.

Tapnięte z Galaktycznego Asa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rabus   
Gość Rabus

Prosze bardzo, podaj kopię. Chętnie zerknę. mcserwersemir@gmail.com

Poszło. Mam nadzieje ze po lekturze zrewidujesz swoje stanowisko nt. Mojego monopolu ;)

Nadal nie rozumiesz nie potrzebuje maila i nie chodzi mi tutaj teraz o autentyczność waszych czy cudzych kodów i to nie sklep na k miał obniżkę tylko mojang taką zrobił z okazji premiery, ale mniejsza...

Chodzi mi o zmianę waszego zachowania dotyczącego innych użytkowników ,którzy podają np. inną stronę. Nie można od razu grozić permem.

Za to ze ktos mi nie przypasowal dostał ipbana - krótko mówiąc nie moze nawet wejść na minecraft.pl

Zacytuję sam siebie:

Moje podwórko, moje zasady.

Poprawiłem szefa, hehe :D //Mof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rabus   
Gość Rabus
Napisano · Ukryte przez Mofixil, 6 Styczeń 2012 - DP.
Ukryte przez Mofixil, 6 Styczeń 2012 - DP.

Za to ze ktos mi nie przypasowal dostał ipbana - krótko mówiąc nie moze nawet wejść na minecraft.pl

Zacytuję sam siebie:

Moje podwórko, moje zasady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boże widzisz i nie grzmisz...

Mofixil masz niepełne informacje, bo beta miała obniżkę 25% na początku kosztowała 15,99 $ potem jak miała być premiera 1.0.0 zmalała na krótki okres do 12, 99$ i wychodziło na nasze ok.50pln.

Co do twojego forum moja oferta nadal jest aktualna. Potrzebujesz grafy to wystarczy napisać na maila.(jeśli jej nie widziałeś to spójrz na zedytowany post wcześniej na tej stronie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rabus   
Gość Rabus

Wolf, mylisz $ z € a to ogromna różnica.

Pytałem mojang w sprawie tej promocji - NIE BYŁO dwóch kodów w cenie jednego - było konto + kod gratis, a to OGROMNA różnica. A gownokontagier nigdy nie oferowało sprzedaży premium prosto na konto - zawsze same gifty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie pisałem o kontach ,ani o dwóch w cenie jednego. Czytaj ze zrozumieniem.

Mofixil masz niepełne informacje, bo beta miała obniżkę 25% na początku kosztowała 15,99 E potem jak miała być premiera 1.0.0 zmalała na krótki okres do 12, 99E i wychodziło na nasze ok.50pln.

Poza tym nie moja wina ,że teraz euro poszedł w górę.

P.S.

To z późnej godziny, pomyliły mi się znaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Semirpoznan    2

Poszło. Mam nadzieje ze po lekturze zrewidujesz swoje stanowisko nt. Mojego monopolu ;)

Widac że też nic nie wykryli (chociaż znając polskie urzędy) a może tak konferencja? Po nie mam sensu się udzielać w zlym temacie. Moj skype: semirpoznan1 o ile jesteś chętny (pisemna konferencja)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rabus   
Gość Rabus

Nic nie pisałem o kontach ,ani o dwóch w cenie jednego. Czytaj ze zrozumieniem.

Podaj mi źródło informacji. Bo z newsami dt. mc jestem bardziej na bierzaco od Was a takiej promocji ne pamietam :)

Cenowo to zawsze wyglądało tak:

-9,99€

-14,95€

-promocja kod+konto za 14,95€

-19,95€

Jak widać najtaniej można było kupić po 40zl rok temu. Ale jest mały szkopuł - KG sprzedawalo kody beta, czyli te po 65~zł (kurs euro był wyższy). A ich cena była nawet niższa niż te 65 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6

Paradox w tym temacie to administracja i użytkownicy. Niech gostek sobie kupi gdzie chce, wrazie czego zostanie oszukany. Nie kłóćcie się, bo i tak ich nie namówicie. Admini mają swoje zdanie, a użytkownicy swoje.

które można policzyć na palcach jednej ręki

Zresztą na pewno jest więcej firm sprzedających legalne kody, gdyż nie da się tego policzyć na jednej ręce, lecz na paru. Takie jest moje zdanie w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rabus przykro mi ,ale kiedy kupowałem po obniżce płaciłem tylko 45pln + 2pln za żabkę. A było za czasów bety. Moim zdaniem gościu powinien wybrać sobie odpowiedni dla niego sposób zakupu minecrafta. Niech se weźmie i sprawdzi na różnych stronach.

Mam pytanie ,bo pisaliście o tym ,że na forach pojawiały się tematy dotyczące oszustw. Moglibyście podesłać linka? Zawsze lubie aferowe lektury xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rabus   
Gość Rabus

Rabus przykro mi ,ale kiedy kupowałem po obniżce płaciłem tylko 45pln + 2pln za żabkę. A było za czasów bety. Moim zdaniem gościu powinien wybrać sobie odpowiedni dla niego sposób zakupu minecrafta. Niech se weźmie i sprawdzi na różnych stronach.

Mam pytanie ,bo pisaliście o tym ,że na forach pojawiały się tematy dotyczące oszustw. Moglibyście podesłać linka? Zawsze lubie aferowe lektury xD

Gdzie kod kupowales? Na Allegro czy minecraft.net? :)

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie na "k" ale płaciłem i tak ok.50 pln wtedy na stronie minecraft.net na samej górze widniał napis -25% za KOD (nie myl z kontem ;]) z kolei potem przez ten sklep ponieważ tam mogłem zapłacic od razu a mój kolega juz korzystał z przelewu i czekał na mail z kodem ponad 2 tygodnie. Wtedy widniała cena 12,99E i na nasze (według tamtajszego kursu bodajże 4,53...nie chwytaj mnie za słowo bo nie pamietam ale wtedyeuro było tańsze niż teraz ) wychodziło 47 pln

+ Dodatek

Rabus ,a zauważyłeś ,że Ci uzytkownicy korzystali z Allegro?

Mogły byc dwa bądź więcej scenariuszy, ale najprawdopodobniej , po otrzymaniu kasy sprzedawca sam wykorzystał kod nie informując o tym odbiorcy. Co do tego przypadku o długim okresie nie grania to sam nie wiem mógł to byc błąd/bug minecrafta bądź strony minecraft.net ,bo zawsze gra łączy sie z internetem i w ten sposób loguje się do gry. Użytkownik wtedy musi napisac najlepiej do Mojang ( po angielsku rzecz jasna) aby to wyjaśnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RedoxPL    5

To już się robi wojna.. administracja kontra normalny użytkownik.

Można to wytłumaczyć na 1000 słów żeby kupować z minecraft.net ale po co?

Chce mieć bana po 2 miesiącach z umiejętności brak używania google?

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Proszę dołącz do i płacz że miałeś zamiar kupić z alegro, jedynie OFICJALNE źródło do MineCraft.net, potem powstała banda oszukańców i kupowali z kradzionych kart kredytowych, następnie mają zysk bo nie mogli zabierać kasy z karty kredytowej, ale mogli za to ją używać to kupowania w internecie.

To jest dosyć mądre słowa nawet:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Zamykam, bo się spam robi. Otworzę, jak będzie taka potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...