Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Bartios

Bug z creativem

Rekomendowane odpowiedzi

Bartios    20

Aktualnie, bug ten już nie występuje bo na FB wyłączono creativ. Ale nadal są osoby które są że tak powiem ustawione na kilka a nawet kilkanaście miesięcy! Podam tutaj przykłady i osoby które należy zbanować.

KCR_ - były Gold, gdy go kiedyś zabiłem na wojnie i pozbierałem jego itemy, po chwili poprosił mnie na czacie bym mu je oddał. Poszedłem na spawn i mu oddałem wszystko. Nagle zauważyłem że miał przy sobie blok trawy

! kuba606 - gościu sprzedaje diaxy po 2 złote (!) zbija na nich majątek, sprzedaje ich naprawdę mnóstwo bo widzę na czacie że ciągle je sprzedaje. Sam ich na pewno nie uzbierał.

chris07z - XANDERMB już o nim pisał, on także sprzedaje mnóstwo diaxów i po bardzo okazyjnej cenie (3zł). W tydzień zarobił około 900 złotych.

Gdy włączono na FB creativ, na wojnie o wiele więcej osób zaczęło nosić diamentowe zbroje i nosić diaxowe miecze. Raz, gdy byłem na wojnie i było 6 osób, każdy miał na sobie diamentową zbroję! Kopara mi opadła i poszedłem poszukać innego zajęcia. Wiele osób w krótkim czasie dorobiło się ładnej sumy. Nie jestem w stanie wymienić wszystkich nicków, dlatego podałem tylko 3, czyli te które pamiętam. Ale kilka dni temu z ciekawości sprawdzałem majątek losowych graczy, i spora część z nich miała po kilkaset złotych. A z miesiąc temu chyba tylko Zwiecho i XANDERMB mieli powyżej 1000 złotych! Napisałem to w dziale 'Dyskusja' dlatego, że nie dysponuję żadnymi screenami czy innymi dowodami więc nie jest to żadne oskarżenie. No właściwie jest, ale bezpodstawne choć ja w duchu wiem że prawdziwe. Jeśli ktoś był lub jest świadkiem takiego czegoś to niech napisze komentarz ;) Polecam administracji obejrzenie chociaż części domów, bo naprawdę dużo osób skorzystało z tego buga :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vipdude27    12

A masz jakieś dowody na to, że KCR miał block trawy? Ja też mogę powiedzieć, że widziałem jak Bartios trzymał,np block lodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
XANDER    2

piszesz to żeby ciebie nie złapali

Zastanów się chłopcze co ty piszesz. Osobiście cię popieram Bartios, wielu graczy oferowało mi sprzedaż kilku kilkunastu stackow bloków diaxow za bardzo niskie sumy zawszę odmawiałem ale ci gracze otwierali własne sklepy w mikei i sprzedawali po 1000 diaxów dziennie, a nikt na to nie zwracał uwagi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chris07z    0

Po pierwsze wzmianka o graczu _KCR_ jest bezsensowna, chyba nie było cię na serwerze kiedy odbywał się event w którym administracja tzn to chyba było jak był św.Mikołaj rudolf itp. to rzucali oni takimi blokami jak grass block. Wiem o tym bo tam byłem i nawet ja sam złapałem jeden grass block i mam go w skrzyni u siebie w domku. Co do wzmianki Xander'a o mnie pisaliśmy na PW i właśnie dzisiaj miał mi wysłać screen'a w którym to się podobno przyznaje do creative...

Po za tym kolego jest też takie ulepszenie ''Silk touch" , które powoduje, że zbierasz takie bloki jak grass block, diamond ore, clear stone etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
okreop    0

Bronie gracza _KCR_ . Będąc goldem mogł teleportować się kompasem. Sam mówił mi kiedyś, że w jednej budowli jest tak ciemno, że są tam potwory. Mógł tam bez problemu nabić level i zakląć kilof. Przypominam, że silk touchem można wydobywać grassblocki, stone zamiast cobblestone itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20

Po pierwsze wzmianka o graczu _KCR_ jest bezsensowna, chyba nie było cię na serwerze kiedy odbywał się event w którym administracja tzn to chyba było jak był św.Mikołaj rudolf itp. to rzucali oni takimi blokami jak grass block. Wiem o tym bo tam byłem i nawet ja sam złapałem jeden grass block i mam go w skrzyni u siebie w domku. Co do wzmianki Xander'a o mnie pisaliśmy na PW i właśnie dzisiaj miał mi wysłać screen'a w którym to się podobno przyznaje do creative...

Po za tym kolego jest też takie ulepszenie ''Silk touch" , które powoduje, że zbierasz takie bloki jak grass block, diamond ore, clear stone etc.

To bylo przed tym eventem. Poza tym jak go o to pytalem z 3 razy to mnie ignorowal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20

A poza tym Chris skad w tak krotkim czasie zdobyles tyle diaxow???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chris07z    0

Wejdź do mikei to się dowiesz mam sklep wystawiony gdzie jest Tabliczka Buy: 3 0.5 :Sell. Nie wiem skąd oni mają te wszystkie diaxy. Ja je po prostu skupuje i sprzedaje 6 razy droższe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20

Wejdź do mikei to się dowiesz mam sklep wystawiony gdzie jest Tabliczka Buy: 3 0.5 :Sell. Nie wiem skąd oni mają te wszystkie diaxy. Ja je po prostu skupuje i sprzedaje 6 razy droższe.

Tak, tak, kto by chcial dawac diaxy za pol zlotego?! He?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20

I poszli z tym akurat do ciebie... ;) I to do tego by dostac marne pol zlotego... Nie klam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chris07z    0

Jak masz lepszą ofertę od mojej to mi pokaż... przynajmniej jak byłem ostatnio na serwerze to nie widziałem.

Kerorro a co chciałbyś ? ;) Nie mam pojęcia zapytaj się tych, którzy mieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chris07z    0

aktualnie nie dostaje dostaw albo komuś się diaxy skończyły albo nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20

''Dostaw''?! Dostawa to nie jest dobrowolne danie tylko zamówienie u kogoś czegoś co ci potem daje (i zapłacenie mu). I nie gadaj że nie ma lepszej ofery ni 0,5 zł. Drożej to ja chleb sprzedaje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
vipdude27    12

Nikt oprócz chrisa nie skupuje diamentów. Poza tym powiedzmy że dzięki temu bugowi ktoś zyskał 30k diaxów, sprzedając po 0.5zł może zyskać 15000zł. Dobry interes co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20

Ale wszyscy sprzedawali na wlasna reke! Czasem czat zalewaly propozycje kupna diaxow po bardzo taniej cenie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...