Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Vanderpool

Duży problem z Pluginami

Pytanie

Vanderpool    0

Witam

Mam problem z pluginami na serwerze ponieważ nie do końca znam się na konfigurowaniu ich. Proszę o pomoc z pluginem permissions oraz LWC. Mianowicie:

1) Jak skonfigurować permissions aby każdy gracz mógł korzystać z warpow, spawn i paru innych pluginów?

2) Jak skonfigurować LWC aby działało(nie do końca wiem czy to wina LWC) . Wyskakuje po wpisaniu /cprivate lub innej komendy(nie licząć /lwc i /lwc admin) An internal error occurred while attempting to perform this command

Bardzo proszę o pomoc!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Lesqx    7

Hmmm...

Do 2)

Resetujemy serwer

I mamy do dostępu komendy :

* /lwc -c

o /lwc -c public Publiczna skrzynia

o /lwc -c password <password> Założenie passów

o /lwc -c private Prywatna skrzynia

* /lwc -m Modyfikacja aktualnej ochrony

* /lwc -u <password> Odblokowanie przedmiotu zablokowanego passami

* /lwc -i Wyświetlenie informacji na temat aktualnego stanu ochrony

* /lwc -p Włącz tą funkcję jeżeli nie jesteś na czarnej liście

* /lwc -r <protection|modes> Usunięcie aktualnej ochrony

* /lwc -a Komenda Admina ograniczenia , funkcje itp

Do 1) się zastanawiam.

Pzdr, Lesqx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Vanderpool    0

A do pluginów - Jakie chcesz wgrać ??

Są już wgrane ponieważ serwer działa już 3 dni a ja się nim zajmuje od wczoraj. Oto pluginy (wiekszość ma problemy z działaniem) :

iConomy, AdminChat, AdminCmd, AuthMe, ColorMe, CommandBook, CraftBook, CuboidPlugin, FalseBook, Help, iChat, Jobs, iConomy ChestShop, LWC, Magic Carpet, (nie wiem co to) MACOSX, MCTelent, MobArena, Permissions, Stargate, (nie wiem co to) UC, Warpz0r, WorldEdit, WorldGuard, xAuth

Nie wiem do czego służy połowa (jak nie więcej) pluginów :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Woozie    258

Musisz opanować podstawy Permissions, wszystko znajdziesz szukając na bukkit.org. Poszukaj sobie w Search Plugins do czego służy każdy plugin. Nie jesteśmy od wykonywania podstaw za Ciebie, tylko od pomocy. Podpowiem: każdy plugin ma permission nodes. Każdy node służy do jakiejść fiunkcji pluginu. Żeby nadać uprawnienia grupom graczy (lub pojedynczym graczom), musisz podać Permission Nodes w pliku permissions.yml przy wybranej grupie. Permission Nodes są zawsze podane w dokumentacji pluginu. Nie martw się, jak ja zaczynałem z Bukkitem (przedtem panował hey0mod, który był znacznie prostszy) to nie rozumiałem wszystkiego, a Bukkit to istotnie pogmatwany system.

2) Bez zapisu błędu z konsoli trudno będzie powiedzieć cokolwiek. Kolega Lesqx oczywiście myli się, mówiąc że komenda /cprivate jest komendą nieprawidłową. Jest ona całkowicie prawidłowa. Dlatego wstrzymam się z opiniowaniem do czasu wstawienia przez Ciebie loga z konsoli po wpisaniu komendy /cprivate.

Pozdrawiam,

Woozie

EDIT: Zaktualizuj wszystkie pluginy, pobierając najnowsze wersje z bukkit.org i zastępując nimi pliki .jar na serwerze. Nawet idiota da radę, więc zrobisz to szybko, a jest to ważne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Woozie    258

Miło by było, gdybyś powiedział, co zrobiłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Vanderpool    0

Wgrałem od nowa wszystkie pluginy i skonfigurowałem permissions tak jak trzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...