Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Becik

Problem. Minecraft has run out of memory

Pytanie

Becik    11

Witam, minecraft po formacie wyświetla mi takie komunikaty po już zaledwie 2 minutach gry:

errorminecraft.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
A ze skryptem? Masz jakieś txt packi, mody wgrane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Kerorro    13
Po co się pytasz. Tu znajdziesz odpowiedź.
[url="http://forum.minecraft.pl/topic/9792-tutorial-by-kerorro-lagi/"]http://forum.minecraft.pl/topic/9792-tutorial-by-kerorro-lagi/[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
Ze skryptem to samo. Txt podstawowe lub 16x. Mody to optifine
Kerorro już robiłem podobne rzeczy. Ale spróbuję z CCleaner

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
To tu już chyba niestety nie pomożemy. Limit komputera ... za słaby.
Jedyne co to jak temperatury niskie np. przy graniu w MC po 10 minutach temp GPU i procka 45C to można go podkręcić.
Inaczej chyba nic z tego nie wyciągniemy więcej.

Mam nadzieję, że coś jednak pomogliśmy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Skoro wszystkie możliwości wyczerpane, pamiętam z czasów zamierzchłych bety 1.0 gdy Minecraft to był jeden, wielki wyciek pamięci, stosowano zabieg
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][CODE] -Xmx384m -Xms384m[/CODE][/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]lub[/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][CODE] -Xmx512m -Xms512m[/CODE][/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Co zmuszało Javę do częstszego uruchamiania Garbarge collector. W tych warunkach jednak zawsze graj na normal.[/font][/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]2. Skoro instalowanie Javy 7 x86 nie pomoga, może zainstaluj 6 x86 (oczywiście, uprzednio odinstalowując stare i uruchamiając to co podał ci Atexor + EasyCleaner (rejestr) lub CCleaner.[/font][/color]

Podpowiem, że [CODE]EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xc0000005) at pc=0x690ddd34, pid=2180, tid=24[/CODE]
To to samo co Out of memory, tylko sterta zapętla się do stosu.

3. PRAWDOPODOBNIE rozwiązywanie dla problemu:
Masz tutaj stronkę do sterowników, z bogatą historią i starymi wersjami. Instaluj od najnowszej w dół (tylko dla WIN XP oczywiście) i za każdym razem reboot.
[url="http://www.oldapps.com/ati.php"]http://www.oldapps.com/ati.php[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
koko11998    0
A może byście pomyśleli o stanie hardware? :) Weź przedmuchaj kompa z kurzu i sprawdź chłodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
[quote name='koko11998' timestamp='1331556526' post='53607']
A może byście pomyśleli o stanie hardware? :) Weź przedmuchaj kompa z kurzu i sprawdź chłodzenie.
[/quote]
Komp był niedawno przedmuchany i rozebrany na części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Zrobiłeś to co ci napisałem w 3. punkcie?

BTW.
[quote name='Becik' timestamp='1331567789' post='53663']
Komp był niedawno przedmuchany i rozebrany na części.
[/quote]

Wbrew temu co niektórzy myślą, zbyt czeste "przedmuchiwanie" kompa a tymabrdziej rozbieranie go na części bardziej szkodzi niż pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
Będzie z tym roboty, ale najpierw sprawdzę swoją wersję sterowników a potem zacznę ściągać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Może napisz rozwiązanie, jakby ktoś miał podobny problem, to aby mógł googlując go rozwiązać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
[quote]Do zamknięcia problem rozwiązał się sam. [/quote]
@Atexor chyba chodzi mu o to, że błędy przestały się pojawiać, mimo tego że nic nie zmieniał. Częsta rzecz w informatyce swoją drogą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
No niby częsta, ale są wyjątki ... a że to MC i java ... to tutaj już wszystkiego mogę się spodziewać, a na forach często autorzy tematów piszą, że "problem rozwiązany" nie mówiąc jak do tego doszli ... sam tak znalazłem kilka rzeczy, do których szukałem odpowiedzi.

Poza tym może był jednak jakiś czynnik co "popchnął" to do przodu. Czyszczenie rejestru, instalacja programu, przetarcie kompa, walnięcie w kompa czy nie wiem co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Michaell    24
Zamykam.

Hm, albo nie, skoro dyskusja nadal trwa. Jeżeli autor nie odezwie się do jutra to zamknę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
Rozwiązania podaliście różne i wszystkie były dobre dla konkretnego problemu proponuje je spisać. Okazało się że to był problem ze sterownikami do karty graficznej. Mam karte Ati a sterowniki pobierałem programem do automatycznego wykrywania sterowników Nividii i zadziałało. Sterowniki były poprostu stare, a gdy chciałem pobrać nowe to system w 8 bitach. Dzięki wam za wszystko nie wiecie jak pomogliście. Edytowane przez Becik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
[quote name='Becik' timestamp='1333547553' post='59249']
Mam karte [color=#ff0000][size=5]Ati[/size][/color] a sterowniki pobierałem programem do automatycznego wykrywania sterowników [color=#ff0000][size=5][b]Nividii[/b][/size][/color] i zadziałało.
[/quote]

Hę?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Becik    11
Kurf nie nvidia tylko Asus myli mi się cholera. Zawsze tylko tych 2 producentów ze sobą.
[img]http://www.mediafire.com/convkey/8f80/o2ypxxayt720g195g.jpg[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Tak się składa, że masz kartę z układami Ati, tylko produkcją zajmował się Asus.

[quote]Mam karte Ati a sterowniki pobierałem programem do automatycznego wykrywania sterowników Nividii i zadziałało.[/quote]
Chcesz powiedzieć, że zaktualizowałeś sterowniki do ATI za pomocą programu Nvidi? O.O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...