Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Grubszy

Skarga na Zniesmaka i ekipe

Rekomendowane odpowiedzi

Grubszy    3

Tak więc do rzeczy.

Gadałem na ts z funLixem, unkiem potem jeszcze był zniesmak, coś tam szepnąłem o tym że zabiłem Architekta jak był event "Odegraj się na Modach" (nie pamiętam jak to było dokładnie).

Po chwili zauważyłem ja zaczęli wbijać na moją chatę i zarbali itemy co zabiłem wtedy Elrosa warz z tomczakiem rozumniem mogli je zabrać choć ja powinienem to zgłosić.

Ale to już była przesada fun i unk pija wodę z butelek okey to mozna wytłumaczyć przyszli chciało im się pić :)

Ale to już byla przesada Zniesmak wbił i zaczą niszczyć międzyinnymi piece, Stól do ulepszania, kocioł itp.

Potem jeszcze fun (albo unk ale chyba fun) zaczął niszczyć mi trzcine na farmie.

Proszę o upomnienie i przywołanie Administracji do porządku

Pamiętam dokładnie, że na starym dobrym FB było zdecydowanie więcej ludu teraz jest ponad 20 osob mniej w godzinach szczytu

Czy to nie jest za sprawa jak, że miłej administracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros

Zebrałeś itemy, których nie powinienem mieć przy sobie (mój błąd). Zapomniałem, że mam w ekwipunku płyty. Zabrano ci je, gdyż nie wolno ich posiadać.

Mój nick pisze się: Elros

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grubszy    3

No tak rozumniem itemki mogą zabrać mi nic nie mówie rozumniem kazdemu się zdarza

Ale niszyczyc caly dom i trzcine to co tez przypadke myszka im sie zaciełą czy jak:)

Oczekuję na wyjaśnienie z jakiego powodu został zniszczony mój dom

Edit @1

Chyba jak był by powód to by mnie poinformowali skoro siedzieli ze mną na ts.

I chyba by nie wbili ot tak i na moich oczach niszczyli tego.

Co może że posadziłem trzcinę czy co może źle piece stały tak???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zniesmak    15

Grubszy ;) Pisz skargę na odpowiednie osoby a nie na ekipę, ktoś może być urażony :X

Okej, ahh Grubszy twoje zachowanie jest nijakie do tego jak się zachowujesz na co dzień .

Pozwól że powiem twoje zachowanie jakie działo się przez ostatnie 2 miesiące na serwie i temaspek3;)

Byłeś bezczelny, klołeś , zachowałeś się jak dziecko, przeszkadzałeś administracji, nie szanowałeś naszej pracy . Nękałeś innych graczy;)

Administracja skarży się na ciebie, gracze a szczególnie ja :) Pełno razy ci odpuszczałem ponieważ byłeś uczniem .

W sobotę rozstrzygniemy twoje zachowanie na zebraniu;)Nagrodą będzie co będzie.

Okej teraz skarga, funlix i unknown, te dwie osoby mówiły ci że JKM zespanwoał itemki, ty go zabiłeś i zabrałeś .Mówiły oddaj ;) A ty nie, śmiałeś się bezczelnie na teamspeak3 :Xg

W takim razie ja w kroczyłem, nie chciałeś oddać, więc zniszczyłem ci 1 skrzynie z 5 butelkami, 5 piecy i ten stojak magiczny . + miałeś oddać itemki . To byla twoja kara, a tak powinieneś dostać Perma :O

Jesteś osobą która nie potrafi docenić niektórzych rzeczy, a szczególnie pracy jaką wkładają moderatorzy . Przez takie osoby jak ty , ekonomia serwera się psuje :(

Sorry za błędy, 23.30 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grubszy    3

Dobra tak wiec po pierwsze

Wtedy nie było cie na serwie .

Po drugi na ts byłem z tomczakiem i sie nie smiałem

Po trzecie zanim ty wbiłeś na serwa to już itemy zabrał mi funLix ( nie było cie na ts ani w grze)

Po czwarte i chyba ostatnie Jak nie szanowałem waszej praczy jak mozna wiedzieć???

P.S. Ja wiem jaka ty wkładasz prace gdybys posłuchał co o tobie mówią o tobie Modzi i KidModzi to byś się zadziwił.

Przytoczę dzień 26 listopada:

Pamietam dokładnie jak zmieniałeś się w Notch i latałeś i kazałeś pisać innym Modom że Notch nas odwiedził. Byłem wtedy z nimi na ts poczym zamieniłeś się w Gahasta i latałeś a Modzi tylko zajmowali się działkami i nie wyrabiali. Dokładnie to pamiętam i nie zapomnę do puki gram w MineCrafta jak się zachowywałeś każdy tyrał i dawał działki nawet Krwawic dał kilka działek a ty? Powiem tak nic niem robiłeś tylko sie opierdzielałeś

Z góry przepraszam ale to napisałem tylko prawde i całą prawde

Aha i jeśli tak bardzo cię to uraduje możesz zbanować mnie permamentnie ale nie zapominaj o tym, że to iż jesteś Adminem to nie zwalnia cię z takich obowiązków jak np. Dawanie cuba itp.

Edit2

XANDER na starej mapie to owszem bo na starej dla mnie on był najlepszym Modem potem się stał jeszcze Administratorem to bardzo mnie to ucieszyło bo robił dużo dal serwa dawał cuby itp.

A na nowej mapie to się bardzo to zmieniło ni widziłem ani razu jak zniesmak daje cuba wiem jakieś tam sprawy rozwiazuje np. portale do piekła ale cuby to odposic sobie teraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
XANDER    2

ooo ciekawe, bardzo ciekawe nie powiem wiem że zniesmak woli przebywac z graczami, niż latac na każde zawołanie. Ale ja nie powiem że nie wywiązuję się z obowiązków na starej mapie to on mi dawał wszystkie cuby zarówno domy jak i na sklepy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zniesmak    15

A więc jest już popołudnie, wyspałem się więc pozwólcie że wypowiem się po raz drugi na temat skargi i zarzutów jakie przypadają mi jak i moim Moderatorom .Kilka rzeczy powtórzę, w tym to że masz pisać zarzuty do konkretnych osób a nie do całej ekipy . Osoby z ekipy mogą być urażone jak i zaskoczone gdy zobaczą skargę ,, na całą ekipę '' .

Mam tutaj trzy sprawy do opisania, skarga czyli jak wszystko przebiegało, kiedy, jak i gdzie . Drugą sprawą jest moja praca na serwerze i wszelkie wysiłki z mojej strony + zarzuty. Trzecią a najbardziej konkretną sprawą jest sam gracz, Grubszy .

Skarga, wszystko nastąpiło po tym jak Architekt JKM_Elros zespawnował item-ki a mianowicie płyty które można zdobyć tylko i jedynie w eventach.Poszedł z tym Eq na mapę wykopową po czym użytkownik Grubszy go zabił jak i zabrał wszystkie itemki których nie powinien mieć. Architekt przeprosił, jest porządną osobą do której mamy szacunek i wiemy że każdemu może się zdarzyć, chodź mamy nadzieję że to się już nie powtórzy ;) Moderatorzy, unknown_ i FunLix prosili ładnie Gurbszego aby oddał itemki które zostały zespanowane a nie powinny w trafić w jego ręce . To ja jestem za ekipę odpowiedzialny i to ja sprawdzam jak pracują . W tej sytuacji zachowali się bardzo dobrze zgodnie z procedurami jakie występują na naszym serwerze.Użytkownik nie chciał oddać itemków, wyśmiewał się z nich na teamspeak3 co robi prawie zawsze podczas rozmowy z nami ;) Wtedy wkroczyłem ja, zamiast kary postanowiłem zniszczyć mu 5 piecy, 1 zaczarowany stół , skrzynie z 5 fiolkami z wodą i zebrać zbiory farmy trzciny . Trzeba tutaj zauważyć że nie zniszczyliśmy farmy a jedynie zebraliśmy zbiory, po czym ta farma może znów rosnąć.Grubszy wreszcie oddał te itemki, ale za wykłócanie się z moderacją jak i dziecinne zachowanie + nie oddawanie itemków został w taki sposób ukarany .Oczywiście mógł dostać bana PERMA , potem napiszę oczywiście czemu ;) To tyle na temat tej sytuacji, moderatorzy zachowali się bardzo dobrze, nie mam do nich żadnych pretensji, a jedynie do Grubszego że nie umie uszanować ich pracy jak i czasu .

Druga sprawa, mówisz żebym posłuchał co mówią o mnie Modzi i KidModzi dlatego proszę aby każda osoba z ekipy wypowiedziała się obowiązkowo na mój temat w tym temacie . Zobaczymy co powiedzą a ja przyjmę to z wielką świadomością . Dzień otwarcia, ponad 90 graczy + ekipa, wielkie zamieszanie . Jako Administrator mam na głowie cały serwer nie zapominając mojego współpracownika Krwawica. Proszę powiedz mi, czy zmienienie się w inną postać wyklucza mnie że nic nie robiłem? Mój drogi, zapewniam cię że :

-Robienie nowych działek

-Zapewniane komunikacji na serwerze

-Ogarnięcie sklepów, ministerstwa i ministrów

-Codziennie sprawy jak ,, kto ma mieć Operatora a kto nie ''

-Dbanie o wesołe miasteczko i inne budowle

-Zapewnianie rozrywki czyli eventy typu wipeout

-Była rekrutacja dla moderatorów

-Naprawianie usterek dotyczących mapy czy też wątków werpów i pluginów

Nakłania mnie często abym zrobił coś ze sobą . Ponieważ to my siedzimy od 8 do 10 h dziennie by zapewnić wam rozrywkę i doskonała grę na serwerze . Nie ujmując tu tego że nadwyrężam mój czas który powinienem poświęcać nauce .Cuboidy umiem zakładać i zakładam je kiedy mam czas, bo powiem chaotycznie, u góry masz moje obowiązki, jest ich o 75 % więcej więc powiedz mi od czego są KIdModzi i Modzi?Moja praca opiera się na tym aby oni mogli mieć te działki czy też aby Modzi mogli zakładać Cuboidy . Naprawdę przykro mi się robi gdy przychodzi taka osoba jak ty i wmawia mi takie rzeczy jak teraz :(

Przejdźmy do kolejnej sprawy jaką jesteś ty . Pełno razy ci już wybaczałem, jednak gdy zbierając wszystko powinieneś mieć Perma, ale nie tylko na serwerze jak i na całej sieci. Czemu?Na teamspeak3 jesteś nieznośny, wyśmiewasz się z pracy Administracji i przeszkadzasz innym graczom .Na serwerze zachowujesz się tak samo, chodź dosyć często kantujesz, moderacja podejrzewa ciebie o haki, zajmujesz ich czas swoimi durnymi sprawami które nie powinny mieć miejsca na serwerze . Często były na ciebie skargi, a zbierając wszystkich świadków powinieneś mieć już solidnego bana. Wczoraj na serwerze mówiłeś mi że dostaniesz bana na tydzień i znów przyjdziesz .Ojj mój drogi nie, Nie pozwolę na to abyś znów robił to co robiłeś. Dlatego na sobotnim zebraniu Moderacji zastanowimy się jaką karę ci dać .

Na koniec przypomnę ;) Praca Administratora nie opiera się na dawaniu cuboidów ale prowadzi do tego aby gracze mogli mieć gdzie zamieszkać czy konkretnie grać na naszym serwerze . Jesteś zbyt mały by podskakiwać mi swoimi sugestiami.

Pozdrawiam i proszę wypowiedz wszystkich Moderatorów i Kidków .

Zniesmaczony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kenstin    1

Nasz drogi Grubszy... zastanów się co piszesz, bo z tego co widzę to podejmujesz pochopne decyzje i skarżysz się na wszystkich, bo zabrali Ci to czego nie powinieneś mieć. I tak już dawno powinieneś mieć bana.

A co do Zniesmaka, jeśli go nie znasz to nie komentuj. Przejdźmy może do początku - budowy nowej mapy.

W czasie, gdy ja z Krwawicem ogarnialiśmy pluginy i sprawy techniczne to ON musiał zająć się resztą. Jak widać poradził sobie, bo teraz możecie grać na pięknej nowej mapce dzięki ich i naszej pracy. To on wtedy nami kierował. Już nie mówiąc ile pomysłów i budowli od niego wpłynęło. Pomyśl, że już w dzień otwarcia nowej mapy było 100 slotów i nie dało się wejść, a ich było tylko dwóch. Oni musieli operować wszystkimi sprawami, tak samo jak późniejszą rekrutacją itp. My jesteśmy od tego żeby pomagać innym, a Admini żeby ogarniać wszystkich i wszystko (nie mówię, że Administratorzy znowu nie mogą pomagać, owszem - mogą i tu widzisz, że Zniesmak mimo obowiązków miał czas na to aby chociażby dać te działki). To, że zamienił się w kogoś innego - co w tym złego? Chciałbyś grać na innym serwerze bez żadnych eventów, zabawy? Ale on i tak nie siedział i mówił: "Do roboty" tylko sam nam pomagał i operował wszystkimi. Cuboidy - myślisz, ze jako Administrator masz tyle wolnego czasu co Mod, albo KidMod? To my jesteśmy od dawania działek, ale Zniesmak też to robił, kiedy tylko mógł. Porównaj sobie nasze (Modow) obowiązki i Administracji. Dopiero wtedy wypowiadaj się na jego temat. Co do historii - tak, był problem z itemkami, a on musiał to ogarnąć. My jako Modzi mogliśmy się tylko jego słuchać. Tak czy siak uważam, że Zniesmaczony to dobry Admin na którego zasłużył już od dawna...

Pozdrawiam, Kenstin :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
unknown_    0

W pierwszej kolejności chciałbym powiedzieć tylko że mimo częstego nieznośnego zachowania Grubszego, darze go sentymentem i podchodzę do niego z pewnym dystansem. Zachowuje się specyficznie, czasami potrafi pokazać że jest rozsądny jednak znacznie częściej góruje u niego zachowanie pokroju "troll internetowy". Wczoraj sam przyznałeś się siedząc na tsie, że masz całą kolekcję płyt (czy jak ty to tam ująłeś), więc poszliśmy z funLixem to sprawdzić. Potem już tylko czyste formalności- pozbieraliśmy wszystkie płyty (bo wiadomo skąd były), trochę się z Tobą podrażniliśmy (siedzieliśmy przecież na tsie i śmieliśmy się z tego razem z Tobą) i poszliśmy dalej pełnić swoje obowiązki. A skoro Zniesmak poniszczył wszystkie twoje rzeczy typu piece, stół do enchantu itp. to wyłącznie musiał mieć w tym również jakiś cel, nie mógł tego zrobić wyłącznie dla przyjemności- ranga zobowiązuje ^^. Nie pamiętam tylko jak było do końca z tą jakże cenną trzciną bo w tym samym momencie PbXtreme zawołał mnie do nielegalnego portalu, którego skasowałem ofc :D

Nie rozumiem zupełnie dlaczego napisałeś tą skargę, robiliśmy przecież tylko to co do nas należy, skoro płyty były z wiadomego źródła to nie mieliśmy innego wyboru jak tylko i wyłącznie zabranie ich z Twojego jakże bogatego asortymentu :).

Wszyscy wiedzą jaki jesteś Ty, oraz jakie jest Twoje zachowanie i myśle, że gdyby nie przychylność administracji już dawno nie mógłbyś wejść na fb.

Myślę, że o obowiązkach admina dużo nie muszę się rozpisywać bo już i tak Zniesmak rozwiał wszystkie wątpliwości i przede wszystkim napisał prawdę jakoby jego ranga miała zobowiązywać tylko i wyłącznie do rozdawania działek. Napewno ma na głowie o wiele więcej niż można by się spodziewać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kexan    9

Jak trzeba, to trzeba.

Tak więc, drogi Zniesmaku, wg. mnie dobrze spełniasz obowiązki Administratora naszego serwera, więc nie mam do Ciebie żadnych uwag.

Dzięki Tobie np. nie straciłem KidModa po tym, jak Krwawic się na mnie wściekł po moim byciu na serwerze w stanie złości (wolę do tego już lepiej nie wracać).

Zmieniłem do Ciebie zdanie w ostatnim czasie i wydajesz mi się już porządnym facetem :)

Co do powyższej sytuacji- ja akurat byłem przy rozrzuconych przedmiotach Elrosa (był diamentowy kilof, płyty i dużo innych rzeczy) i gdybym miał puste pola ekwipunku, to Grubszy by nie zdobył tych przedmiotów. Ale mówi się trudno. Na początku myślałem, że to twoje przedmioty i się dziwiłem: "skąd masz te płyty?", "po co ci one teraz?". Sam mam te płyty (kolekcjonuję :D). Ale cóż, to nie o tym.

Grubszy... Dzięki tobie poznałem overkillusa, ja z tobą pierwszym gadałem na Ts'ie, ale z czasem stawałeś się naprawdę nieznośny np. kiedy oprowadzałem (na starej mapie) overa po moim basenie.

Cóż, poznałem od tego czasu kolejnych ludzi, z kilkoma przestało mi się chcieć rozmawiać (m. in. z tobą). Wkurzałeś mnie- wkurzyłem się na ciebie. Do wszystkiego należy rozsądnie i spokojnie dojść, po to miałem teraz egzaminy próbne do egzaminów gimnazjalnych, które będę miał w kwietniu. Jestem teraz w lepszym nastroju, zwłaszcza po ang. i próbuję dojść do normy. Ty nie jesteś w normie. Sam choruję na pewną chorobę, która mi nie da normalnie żyć jak inni, ale staram się zachować spokój (chociaż częściej staram się innym w tym pomóc ;)).

Skarga bezsensowna- myślałeś, że nie ujdzie ci płazem takie coś? ;) Ech, Grubszy...

Od dłuższego czasu ciebie obserwuję i naprawdę z dnia na dzień jest coraz gorzej. Jak przeczytałeś, że miałeś szanse dostać PERMA, to staraj się teraz nie odgrywać z siebie takie kogoś, kogo pokazujesz nam teraz.

Dziękuję za uwagę,

Kexan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BadPet    0

Grubszy, po prostu Rzal, rzal i jeszcze raz rzal... (Wiem, że pisze się ŻAL) Nie spodziewałem się takiego zachowania po Tobie ;) Widzę jednak, że się myliłem. Ja za dużo nie mam do powiedzenia w tym temacie ale sądząc po przeczytanych postach pomyślałem sobie coś o Tobie .. Osobiście uważam, że ta skarga nie ma zbytnio sensu :) Wiesz dobrze, że Moderacja prosiła Cię o to żebyś oddał te płyty czy co to tam było. Nie oddałeś? Twoja sprawa. funLix, uknown_ zrobili to co musieli ;) A ty zamiast od razu pisać skargi mógłbyś z nimi porozmawiać lub coś w tym stylu.. Ja osobiście tą skargę uznaję za NIEPOTRZEBNĄ. To na tyle mojej krótkiej wypowiedzi.

Grubszy, a co do Ciebie... OGARNIJ SIĘ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
damq    86

Według mnie Grubszy, zostałeś w tej sprawie ulgowo potraktowany, mimo tego iż wyśmiewałeś się z pracy ekipy oraz przeszkadzałeś innym graczom, więc powinieneś uszanować łaskawość administracji, a nawet podziękować za to, że nie poczęstowali cie banem. Gdybym był na miejscu Zniesmaka już nigdy nie zagościłbyś na sieci minecraft.pl.

Zniesmaczony jest bardzo kompetentną osobą, który skrupulatnie wypełnia swoje obowiązki, a to, że zmienił się w ghosta lub coś/kogoś innego wcale nie znaczy nic nie robienia z Jego strony, w tym czasie zajmować się innymi sprawami związanymi z serwerem jak zmniejszenie lagów itp. Kara według mnie była uczciwie wymierzona oraz uważam, iż skarga nie powinna w ogóle ujrzeć światła dziennego, gdyż jest ona niesłuszna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość GreenBlind   
Gość GreenBlind

wujek green będzie teraz smutny.. ,że taki gracz robi takie błędy :( następnym razem zastanów się czy "będzie warto" nie słuchać się administracji..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lukiesz    0

Oj, oj, oj Grubszy.

Znam cię od niedawna.

Na początku, no po prostu nie będę oszukiwał.: Zachowywałeś się jak dziecko.

Krzyczałeś, nie pamiętam ale może i wyzywałeś, poprostu hejtowałeś.

Pisząc skargę, proszę pisz tylko o modach/kidmodach/administratorach/architektach.

Mi się coś zdaje, że mnie nie było wtedy, więc poczułem się urażony.

Czytając to, śmiałem się, uraziłem się, przebiegły po mnie różne emocje.

Moim zdaniem, kara będzie dożywotnia oraz zastanawiam się czy nie na całą sieć.

Pozdrawiam, lukiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
funLix    5

Witam ;)

Co mieliśmy wg. ciebie zrobić z Unknownem po usłyszeniu "Mam kolekcje płyt"?

Sprawdzić, a co.

Jak inne płyty (oprócz 2) da się zdobyć używając creativa, lub jak Zniesmak rozdawał, to skąd byś miał?

Powiedziałeś że od Elrosa, zabiłeś go.

Rozmowa była z Elrosem o tym i jako normalny człowiek - przyznał się do błędu, przeprosił.

Jak już wpadłeś w posiadanie NIELEGALNYCH płyt, zdobytych przez BŁĄD architekta, to musiałeś to zgłosić.

Nie zgłosiłeś, czyli że chciałeś to zatrzymać dla siebie.

Jeżeli ktoś coś ukrywa przed Administracją to znaczy że nie ma do nas szacunku, okłamuje nas.

Zabraliśmy za KARĘ te itemki, i zostały one umieszczone w skarbcu miasta, będą nagrodą za jakiś event ;)

Grubszy, nie lubię jak piszesz/mówisz coś zanim pomyślisz 100 razy.

Najpierw pomyśl następnym razem, bo jak widzisz sami GRACZE widzą co z tobą się dzieje, i mówią "Ogarnij"

Także dziękuję graczom za opinie, a Grubszego zapraszam do zastanowienia się nad swoim zachowaniem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kexan    9

A propos nowych płyt i Elrosa:

W którejś jaskini (to była chyba kopalnia affiba znalazłem jukeboxa z nowa płyta, a ów odtwarzacz muzyczny został postawiony przez... Elrosa.

Gdybym nie wszedł rano na serwer, to by affib mógł zabrać ową płytę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros

To w tej jaskini słuchałem płyt, które potem zostały w ekwipunku, a ja przez niedopatrzenie zapomniałem o nich :(

affib żadnej ode mnie nie dostał. Przeprosiłem za zaistniałą sytuację.

To był wielki błąd - nie powtórzy się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...