Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Mr_Korn

Brak zwierząt!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn

Witam,

Dziś około 12 godziny byłem na serwerze miałem małe lagi więc wskoczyłem do firmy mam tam spawn na komendę /home i nie korzystam z drzwi w firmie wszystko grało więc odszedłem z pc. Wchodzę na mc i na serwer patrze a w firmię nie ma ani jednego zwierzaka... Jeśli się tym nie zajmiecie możecie odrazy zabrać firmę i ją zamknąć.

W firmie było:

6* Krowa na pierwszym piętrze.

6* Owce na piętrze -1.

2* kurczaki na parterze z krowami.

proszę o zwrot zwierząt lub o zamknięcie firmy bo poświeciłem prawie cały tydzień tylko i wyłącznie by sprowadzić zwierzęta i nie mam zamiaru zwiedzać "kilometry mapy" i sprowadzać po 1-2h zwierzęta do firmy kolejny raz o ile w ogóle je znajdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn

Dodam że wszystko w firmie jest po blokowane komeda /cprivate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn

No tak ale widzę że ze strony administracji olewka z góry na dół. Pisałem na samym serwerze komendą /zawolaj i też żadnej odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mudys    2

Nie olewka tylko Ci odpisałem , raczyłeś mnie olać. Były lagi więc została użyta komenda butcher , która wybiła zwierzęta. Koniec tematu. Musisz znaleźć nowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
XANDER    2

Dziwne ze wybiła zwierzęta bo w firmie od wełny owce były. Ale nie będę się spierał i mój sąsiad cały czas ma w piwnicy farmę kurczaków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mudys    2

Najwyraźniej sobie nazbierał. Dyskusja nie ma sensu , komenda nie robi wyjątków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kexan    9

Lagi nie muszą być od dużej ilości zwierząt. Ile już razy były lagi tak nagle..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Gheez, ludzie, póki wszystkie serwery stoją na jednej maszynie a FB ma tylko 6gb ramu przydzielone będziemy musieli czyścić serwer z potworów i przedmiotów.

Tydzień i sytuacja się ustabilizuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn

To po co mam zbierać nowe? Zwierzęta są tak rzadkie i trudne do znalezienia a przede wszystkim krowy że skoro po znalezieniu mam szukać kolejnych po co? Byście kolejne zabrali? To teraz Mudys powiedz mi jak mam zrobić 15 ciast i zapłacić nimi miastu? I czy mam handlować by firma nie upadła skoro jedyne moje zajęcie skoncentruje się na szukaniu zwierząt? Nie mam 24h na mc mogę poświęcić 2-3 godziny nie więcej a to ledwo wystarcza na samo prowadzenie firmy (rozbudowa, handel) .

Więc jaka będzie odp ? Radź sobie sam a za miesiąc zabierzemy Ci firmę i zostawimy z 0$ bo tak.

@to po prostu psuję zabawę i zniechęca bo można było dać jakieś ogłoszenie czy coś w tym rodzaju by można było spokojnie poczekać do czasu aż się to ustabilizuje no ale po co to robić. Pozbierają sobie nowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SebaProx    4

No i właśnie dla tego nie radzę zakładać firm w których zwierzęta potrzebne.Po grudniu i w grudniu już może planuję założyć firmę alchemiczna i bez współfinansowania z tego co wiem to taka firma by mnie kosztowała 2000 Złotych,a w money trudno zbierać teraz kase i dla tego też firma alchemiczna nie jest też tak zaawansowana,czyli po prostu pracownia alchemi x2 po 4 stanowiska i 2 pokoje to ulepszania przedmiotów po 2 stanowiska + spółka właścicieli i tyle pasi miesięczne utrzymanie to jakieś 100-150 kasy lub więcej nie wiem i mi to pasuję.Jak by co podam ci 3 powody dlaczego : D

1.Nie znikają zwierzaki i nie dużo czasu zajmuje spełnienie 1 zamówienia.

2.Łatwe utrzymanie.

3.Dużo przyjęć na nowe stanowiska z czego na pewno z 25% dostanie się tylko 5% (wielkie wymagania).

I tyle,a co do tematu to nie jest to niesprawiedliwość to jest tak jak czyszczenie FreeBuild da się tego uniknąć...

Edytowane przez SebaProx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn

Ale nich mi powie Mundys skoroś taki mądry co mam zrobić by nie zbankrutować? Kiedy chyba w poniedziałek mam zanieś 15 ciast i co mam sobie ja na drutach zrobić? Gdyby to było tak że restartują całą mapę to ok bo wszyscy zaczynają od 0 ale ja jestem na minusie 3 dni i 1500$ ;) a inni już nie bardzo ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
XANDER    2

Ale to jak mudys powiedział zabił wszystkie zwierzęta w okolicy ale w firmię wełnianej wszystkie owce są i drugiej firmie z jedzeniem tez zwierzaki są a te 3 firmy stoją obok siebie? Wyjaśni mi to ktoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn

Już nie mówię o glowstone w jednej z firm a z tego co mi wiadomo glow można znaleźć w piekle a piekło jest niedostępne ;) A nawet za portal do piekła są bany po 155h kto mi to wytłumaczy?

Co do nazbierania zwierząt to byłem na poziomie -1 w firmie i o godzien 12:00 zwierzęta były u mnie i w firmie obok a o godzinie 14 juz nie było u mnie a w firmie obok były i dodam nie 1 czy 2 a około 10 +- skąd to wiem? mam spawn na tym poziomie w firmie jako ze czanki lądują mi się czasami wolniej a wtedy właśnie miałem spore lagi dlatego nie byłem przez te 2h online "widzę" przez ściany i widziałem co mieli sąsiedzi.

Który z moderatorów/adminów odp. mi co mam myśleć o tych absurdach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
funLix    5

Ale to jak mudys powiedział zabił wszystkie zwierzęta w okolicy ale w firmię wełnianej wszystkie owce są i drugiej firmie z jedzeniem tez zwierzaki są a te 3 firmy stoją obok siebie? Wyjaśni mi to ktoś?

/butcher działa na wszystkie zwierzęta + moby na mapie, więc nie możliwością jest to żeby zabić tylko u ciebie, a innych oszczędzić.

Tak jak napisał Rabus, poczekaj, sytuacja się ustabilizuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
funLix    5

Już nie mówię o glowstone w jednej z firm a z tego co mi wiadomo glow można znaleźć w piekle a piekło jest niedostępne ;) A nawet za portal do piekła są bany po 155h kto mi to wytłumaczy

Firma "Food" dostała takie dofinansowanie, o ile dobrze jestem poinformowany ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mr_Korn   
Gość Mr_Korn

No to chyba jesteś nie za dobrze poinformowany ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...