Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
fresh3

Problem z biomami

Pytanie

fresh3    0

Witam wszystkich, mam problem odnośnie dwóch biomów, są to: biom śnieżny i grzybowy w tym rzecz że za chiny nie mogę ich odnaleźć, robiłem renistall gry i usuwałem te pliki z appdata i robiłem nowy świat i w żadnym nie znalazłem tych biomów, czy da się jakoś to naprawić czy każdy tak ma? z góry dziękuję za pomoc udzieloną w tym temacie! ^_^ [ mam najnowszą wersje gry czyli 1.0.0]. PS. jeżeli byłby ktoś miły to jak ktoś ma seed'a do śniegu lub grzybowego biomu to bardzo byłbym wdzięczny o podanie go :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Rapikol    88

Co Ci da odinstalowywanie gry? Musisz poszukać, mapy MC są BARDZO duże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
fresh3    0

Witam ponownie, wiem że mapy są duże ale ile można chodzić w poszukiwaniu tych biomów?! ja już nachodziłem się ze 3h szukając tego a nadal nic. Renistall gry zrobiłem bo myślałem że mam jakiegoś bug'a a zresztą nie wiem czy nadal go mam, zresztą wcale mi nie pomogłeś, więc nie wiem czy tu nabijasz czy co? myślę że znajdzie się ktoś kto zna odpowiedź albo ma seed'a na śnieg lub grzybowy biom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
slime    2

zainstaluj cartographera(program który pozwala zobaczyć swój świat od góry) i przeszukaj swój świat. jeśli na cartographerze nie będzie widać tych biomów to pójdź tam gdzie się jeszcze nie wygenerowało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
fresh3    0

Witam ponownie, catrographer coś nie chce z renderować mojej mapki i jak klikam render [dałem wszystko co trzeba czyli: nazwe w custom mego save itp. i nic nie działa :/], jest jeszcze inny sposób albo coś źle robię? bo nigdy też go nie używałem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Karkoon    36

Czy mi się zdaję czy Cartographer nie jest już aktualizowany? Musisz poszukać innych programów.

Jak nie możesz znaleźć grzybowego, ani śnieżnego biomu to masz po prostu pecha, to nie jest żaden błąd. Poszukaj filmików na youtube od MinecraftPolska z tego co pamiętam to zrobił filmik o grzybowych biomach i chyba też dał seeda z koordynatami. Nie wiem jak można nie znaleźć śniegowego biomu, może po prostu nie wiesz jak wygląda? (podpowiedź : są tam sosny) W sumie w tym przypadku też masz pecha. Poszukaj po prostu trochę dokładniej, nie mówię o bezsensowym chodzeniu w kółko, ale żebyś zbadał część seedów.

@down Może sprawdź szybko, nawet na creativie tą radę z filmikiem MinecraftPoland

Sorka, pomyliłem nicki :I

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
fresh3    0

Witam znowu, @Karkoon chodziłem tam gdzie sosny ale zamiast śniegu później był [uWAGA!] piasek :/ i tak w kółko piasek>tundra i tam raz na jakiś czas górki i tyle.. już sam nie wiem co robić, tak trudno znaleźć te biomy że naprawdę mnie kiedyś coś strzeli, kiedyś łatwiej było odnaleźć ten śnieg a teraz to chyba będzie osiągniecie go wyszukać, myślę że ktoś zna tego seeda i będzie miły i go mi poda na pw.. z góry dzięki tutaj już za cząstkową pomoc..

EDIT: up@ o jaką radę do licha ci chodzi? minecraftpoland [co to w ogóle jest?] bo nie kumam ciebie zbytnio..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

MinecraftPolska to kanal na Youtube z poradnikami do Minecrafta. Poza tym na internecie jest duzo stron z lista seedow. Wiem napewno, ze seed " lost " spawnuje nas odrazu na grzybni, a seed " 8D " generuje swiat, gdzie niedaleko spawnu jest snieg. Co do tego drugiego nie jestem w 100% pewny bo kiedys uzywalem. Jezeli malo znasz j. angielski to uzyj translatora lub slownika do zrozumienia co dany seed generuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
fresh3    0

@up dzięki za pomoc, w końcu ktoś pomógł dokładnie a nie cząstkowo, myślę że temat może jeszcze zostać otwarty[zapewne ktoś podrzuci seed'a albo podobny problem to się dopisze], od siebie dodam seed'a który mi wczoraj kolega dał na którym jest śnieg na spawnie :) seed: 402516491839636897 miłej gry na tym seedzie ! :cool: [wiedziałem o tym kanale, tylko poprzednik napisał o jakimś minecraftpoland a takiego to już nie kojarzę..].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
slime    2

@up dzięki za pomoc, w końcu ktoś pomógł dokładnie a nie cząstkowo, myślę że temat może jeszcze zostać otwarty[zapewne ktoś podrzuci seed'a albo podobny problem to się dopisze], od siebie dodam seed'a który mi wczoraj kolega dał na którym jest śnieg na spawnie :) seed: 402516491839636897 miłej gry na tym seedzie ! :cool: [wiedziałem o tym kanale, tylko poprzednik napisał o jakimś minecraftpoland a takiego to już nie kojarzę..].

bardzo fajny seed :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

A ja szukam mapy zimowej, której jest las sosnowy. Za Chiny nie mogę takiej mapy znaleźć :( Zaraz też sprawdzę grzybnie, bo jej też za Chiny, a nawet Japonię nie mogę znaleźć :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Ozyr    0

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Oto save do mapki na twojej wersji. spawn na wyspie na oceanie. Gdy pójdziesz za stżałką dopłyniesz (lub dolecisz) do śnieżnego bomu. jest tam kilka drzew, dynie i opuszczona kopalnia. :lol: napewno się spodoba. (Sam ją wygenerowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...