Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Jasiek_One

Co lubicie a czego nie w Minecraft 1.0.0

Rekomendowane odpowiedzi

Jasiek_One    6

Tutaj możecie pisać co lubicie a czego nie lubicie w Minecraft 1.0.0 (pełna wersja). Zauważyłem,że tekstury niektórych bloków się zmieniły na lepsze. Mam jednak jeden problem, na wszystkich starych save'ach cała zgenerowana wcześniej woda zamarzła:( ISTNE ZLODOWACENIE!!! Alchemia i czary też mi się podobają. Odrazu ostrzegam, że nie grałem w pre-relase. Naprawiono wiele bugów. Najbardziej wkurzający był z cieniem przy schodach. Ostatnio pobrałem sobie też Too Many Items. Dodano opxje zmiany czasu i pogody. Da się też tam zmienić z trybu survival na creative.Hardcore mode jest także potrzebny. Ja ostatnio jak zginąłem to wykasowałem sobie ten sam profil. Gra będzie to robiła za mnie :)

.edit głos ginięcia zwalili. Jakieś pykanie i trzaskanie. Enderman jest z tymi nowymi dźwiękami o wiele straszniejszy. Wydaje mi się, że Endermani są teraz tylko w The End. Jeszcze na powieszchni ich nie spotkałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alcof3ver    19

Każda zmianę Minecrafta traktuje jako konieczność i dobro. Wraz z nowymi aktualizacjami nadchodzą nowe przedmioty i ich receptury, w których mechanike trzeba się zagłębic i dłużej przysiasc. Z jednej strony cudownie, ze swiat staje się bardziej rozbudowany ale tez dla mnie jako zoltodzioba także bardziej trudny do ogarniecia. Liczę ze nadejdzie taki moment dla mnie w mojej karierze Minecrafta, ze do wytworzenia repeatera nie będę odczuwał potrzeby, aby zajrzeć na stronę internetowa w celu zerkniecia na sciagawke ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
XanaPL123    0

Dla mnie minecraft 1.0.0 troche sie zmienił na lepsze a troche na gorsze. Na starych mapkach z minecrafta wszystkie rzeki zamarzają. Mojang usunął też deszcz i zamiast deszczu pada teraz śnieg czasem przydatne, a czasem nie. Fajnie zmienili wygląd itemów np. żelaza. Ale szczerze chyba wolałem 1.8.1 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6

Dla mnie minecraft 1.0.0 troche sie zmienił na lepsze a troche na gorsze. Na starych mapkach z minecrafta wszystkie rzeki zamarzają. Mojang usunął też deszcz i zamiast deszczu pada teraz śnieg czasem przydatne, a czasem nie. Fajnie zmienili wygląd itemów np. żelaza. Ale szczerze chyba wolałem 1.8.1 :(

Ja tez mam ten sam problem z lodem. Szkoda bo na starych mapkach nie da się grać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kokomandek    2

Minecraft 1.0.0 jest super, ale wymaga jeszcze poprawy, ponieważ jest jeszcze kilka błędów np. podwójnymi drzwiami. Ogólnie jest fajny, trochę dużo roboty z tymi miksturami, ale to lubię :) No i w końcu poprawi błąd z cieniowanie skrzyń, tabliczek oraz schodów z nowego klocka. Dobrze też że zmieniono prędkość rozwalania kuchenki oraz schodów. Wolałem jak schody zamieniały się w klocek, z którego zostały wykonane, a nie jak jest teraz w zwyczajne schody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Strachu    1

podwojne drzwi to nie błąd. dobrze to widać jak się chce zrobić mechanizm otwierający takie drzwi. na jedne trzeba wtedy podziałać negacją i wszystko działa.

generalnie 2 rzeczy rzuciły mi się w oczy w 1.0 nowy dźwięk obrażeń (te łamane kości) i prędkość kopania redstona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam problem z mikstórami ogólnie fajnie to zrobili ale jak robie butelki i napełniam je wodą to potem przy warzeniu mikstóry z jakiejkolwiek butelki wychodzi mikstóra, która nic nie robi jedynie jak na creativie wezme 1 butelke to się udaje a tak to cały dzień próbowalem i nic :/

sorki poprostu nierobiłem z podstawowych składników tylko z dodatkowych dlatego niechnialo wyjść ale teraz mi się to bardzo podoba zwłaszcza mikstórki do rzucanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kamau12    0

Napewno pierwsze co rzuca się w oczy, a raczej w uszy to dźwięki. Niektóre są zmienione na dużo lepsze tak jak enderman, a niektóre do bani. Oczywiście widać zmiany w texturach. Bardzo mi się podoba the end szkoda tylko że z jaja enderdragona nic się nie robi (licze że jajo będzie można zabrać i wychodować własnego smoka =D),ale po zabiciu smoka wypada punktów na ok 200 lv. Nawiązując do poziomów to kolejną fajną rzeczą jest ulepszanie przedmiotów w specjalnym stoliku za te oto lv które zdobywamy zabijając moby. Miksturami jak narazie bawiłem się tylko na creative a więc niepowiem o nich wiele ale jak narazie bardziej mi się podobał mod alchemy and magic niż ten system mikstur ale jakoś ujdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
michu626    5

Jajo smoka da się zabrać tylko trza użyć UMYSŁU. Wystarczy ruszyć go Pistonem i wylatuję jako przedmiot do zebrania.

Tylko jedno mnie ciekawi i prześladuje....

34t8qjb.png

Cóż to jest? Ukazało się to gdy pokonałem smoka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

trza użyć UMYSŁU. Wystarczy ruszyć go Pistonem

Drogi i mało efektywny sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak stoi na tej fontannie to klikasz go prawym, z racji że pochodzi on z enderu to się przeniesie w inne miejscie, potem go szukasz a jak leży na end stone to stajesz obok niego kopiesz 2 klocki w dol i 1 do przodu, pod klockiem na ktorym stoi jajo.

Dajesz tam pochodnie niszczysz klocek na którym stoi jajo i przez to że działa na nie grawitacja, opada i niszczy się na pochodni :)

//Edit a temat to se zostawiam w tyle co? :P

Ja tam bardzo się ciesze z tego że mamy 1.0.0 a ulepszanie kilofa np. jest superową opcją :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Jajo obecnie nie ma zastosowania, a wydobyć się je da zwykłym kilofem, trza tylko wiedzieć jak!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Przytrzymaj pierw celując w powietrze, najedź na jajko i pęknie.

Nagrywałem CamStudio, przyjmuję oferty zmiany programu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jasiek_One    6

Przytrzymaj pierw celując w powietrze, najedź na jajko i pęknie.

Nagrywałem CamStudio, przyjmuję oferty zmiany programu.

Dziękio trochę szkoda stracić pistona podczas walki z Ender Dragonem. To jajo działa na razie tylko jako trofeum. Mam nadzieję że Notch zrobi , żeby się coś z niego wykluwało.Fajnie by było mieć własnego smoka. Potem na nim latać. Życzę powodzenia w zabijaniu smoka!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...