- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Podobna zawartość
-
Przez dob
Witam. Szukam i szukam osłów i nic. Są oczywiście lamy w górach, ale na trawiastych równinach same konie w różnych maściach. Kiedyś odnalezienie osła było łatwiejsze... Czy coś się zmieniło? Czy szukać gdzieś indziej?
-
Przez RusheR608
Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
Poradnik pokazuje jak krok po kroku zbudować prosty mob grinder oparty na mob spawnerze.Nauczył mnie go budować znajomy LINK do jego kanału : Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
Link do poradnika CTSG : Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
. Link do mojej mapy pokazanej w filmie : Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
-
Przez Ymir
Witam.
Mój problem polega na następującej rzeczy: posiadam miasto, na którym założony jest cuboid. W mieście zbudowana jest tak jakby farma, na której chcę powiększać "rzeszę" moich zwierząt. Na cuboidzie w mieście ustawione są: mob-spawning deny, mob-damage deny, build deny, construct deny resp-delay 0; z kolei na cuboidzie farmy, która w całosci znajduje się w cuboidzie miasta są : mob-spawning allow, mob-damage deny; Jeżeli chcę spawnować zwierzęta z tych jakby "jajek" nic się nie pojawia. Gdy zezwolę na spawn mobów w całym mieście wtedy udaje się to, lecz spawnują się także szkielety itd. Stąd moje pytanie: Co trzeba zrobić, aby moby respiły się na "farmie", lecz aby nie miało to miejsca w mieście?
[right]Pozdrawiam[/right]
[right]Ymir[/right]
-
Przez Afir
Witam! Pisze ten temat nieco zirytowany, gdyż 3razy wpadlem juz do dziury z conajmniej 20lvl i cennymi itemami. Bardzo by mi zależało (jak i wiekszosci graczy) żeby odnowiono ./warp pvp ( Miejsce gdzie mozna expi'c) ponieważ, na surowocwej o kroc nabije sie 20lvl uciekajac przed mobem...idac dalej zawsze wpada sie w
dziury. Stad prosba o odnowieni starego miejsca, gdzie mozna podexpic albo, prosba o wynajem kogos kto zalepi wszystkie dziury na mapie surowcowej w okolicy spawnu.
Dziękuje, pozdrawiam.
-
Przez brodka000
[center]Witam![/center]
Jestem tutaj nowy, ale mam duże doświadczenie z minecraftem. Piszę w sprawie ciekawego błędu, który mi się pojawił na Creativ'ie (świat super płaski) zaraz po zrendenerowaniu mapy. Otóż to: zespawnowałem się w nocy będąc otoczonym całą armią potworów. Normalnie to nic niezwykłego, tyle że tym razem stały one ustawione w tym samym kierunku i się nie ruszały (tzn. lekko się poruszały np. zombie naśladując oddychanie).[attachment=1060:2012-08-07_12.32.43.png] Wiedząc, że na Creativie Creepery atakują dopiero wtedy, gdy ja je zaatakuję, podeszłem do jednego z nich i uderzyłem ręką - bez skutku. Żaden z mobów nawet się na mnie nie spojrzał! Nie dość tego część z nich spawnowała się... do połowy zakopana w ziemi. Jedynie tylko zwierzęta i osadnicy zachowywali się normalnie. Próbując dalej uwziołem się na jednego z setek pająków. Otoczyłem go więc masą TNT, po czym je zdetonowałem. Niestety TNT rozwaliło tylko kilka zwierząt, jednego osadnika i kawał ziemi. Moby potworów zachowały się jak niezniszczalne bloki piasku (lub jak smocze jaja) - po wybuchu zsunęły się one do warstwy skały macierzystej - nieuszkodzone! Grałem wtedy w wersję beta 1.3.1. Jeśli ktoś wie co mogłoby być przyczyną tego dziwnego błędu - proszę o odpowiedź.
-
Hej
gram w minecrafta od niedawna. Mam pytanie: ogrodziłam sobie wysokim murem z kamienia pewien teren, tak, ze nic nie jest w stanie mi tam przejść (oprócz pająków, ale to wiadomo), tyle tylko, ze właśnie pająki mi sie na nim spawnują. Nie przeszkadzaja mi specjalnie, ale mimo to chciałabym sie ich pozbyć, wiec czy jest jakis sposób, zeby one mi sie tam nie pojawiały? Z góry dzieki za pomoc 
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi