Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość camil92PL

Rasy - info

Rekomendowane odpowiedzi

Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Chyba z systemem klas itp wrócę do pierwotnej wersji RP :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rutirex123    0

Mi pasują elfy,krasnoludy i ludzie.

Chociaż to tak naprawdę odpowiedniki: elf-drwal,krasnolud-górnik,człowiek-rolnik.

Ale pomysł trzech miast, po 1 dla rasy jest chyba lepszy niż kilka miast dla wszystkich.

Dzięki temu będzie "klimat". Miasto górników-krasnoludów w skale, elfów-drwali w lesie, a ludzi na otwartym terenie nad jeziorem/morzem.

No i każdą rasę będzie można rozpoznać po skinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karkoon    36

... albo dać wymóg tego aby górnicy mieli hełmy, drwale byli, no nie wiem... zielonkawi(?), a farmerzy z jakąś torbą lub czymś... Chyba najwidoczniejsze byłyby hełmy z kolorowym paskiem.

PS. Da się zrobić tak aby kolor znajdował się nad graczem tzn. nick gracza w grze, a nie na chacie był kolorowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niciel    5

do odróżnienia gracza (gdy go widzimy) wystarczy skin a na chat"cie musi być info o graczu >min z jakiej rasy jest [o ile chat będzie globalny][można by bylo dodać nauke języków ale to już moja fantazja]

eh każdy powinien mieć możliwość posługiwania sie "magia" zaklinaniem przedmiotów no chyba ze wymyślicie jak przenieść EXP z gracza na gracza bez jego zabijania :) a co do alchemii to można podyskutować bo bądź co bądź to może być towar handlu ale co dać innym rasom aby wyrównać szanse ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Na serwerze jednak będzie rozbudowany system profesji/zawodów (w wielu aspektach będą się powtarzały, ale inne wymagania do awansu będą)

Chłopstwo -> Mieszczaństwo -> Szlachta -> Arystokracja -> Władza.

Oczywiście będzie jeszcze takie urozmaicenie, że im lepsza raza nie znaczy więcej możliwości, gdyż np Mieszczaństwo jako jedyne możliwe, że będzie mogło wytwarzać narzędzia, a szlachta i wyżej nie.

Oczywiście w ten schemat "ewolucji" uwzględniłem administrację serwera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
robetjak    21

No camil widze że twoja kreatywność kończy się na 3 klasach: drwalu,rolniku,górniku

Zmieniłeś tylko KLASY na RASY i NAZWY.

Pozdrawia serdecznie ~robetjak a przeczytałeś post wyżej ?, czy twoja wiedza na temat tego co się dzieje kończy się na pierwszym poście? Pozdrawia Camil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
themaxpol    16

Robetjak jeżeli krytykujesz camila to znaczy ze masz lepszy pomysł to rozpisz go nam ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
themaxpol    16

Tak wiec niech ci wszyscy co krytykują niech podadzą lepsze rozwiązania ;x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dyak    0

TheMaxPol, Krytyka (łac. criticus - osądzający) – analiza i ocena dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych wartości.

Tak więc każdy, kto wypowiedział się na ten temat dokonał swoistej krytyki. To, że krytyka roberta nie jest konstruktywna - to nie należy jej ignorować. Jest to wyrażenie jego własnej opinii.

btw. Zostałem wybrany przez Kamila do pomocy w tworzeniu fabuły i questów. Postaram się z wami dzielić moimi wypocinami i liczę na konstruktywną krytykę która pozwoli mi na nieść korekty na dotychczasową pracę ; ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

No to prace nad fabuła niebawem ruszą:), a w chwili obecnej nasza mapka robi się coraz piękniejsza i zacząłem wrzucać pierwsze pluginy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KMartin    0

Wg. mnie majlepiej by było gdy by były klasy: farmer, górnik, drwal, mag i rasy: elf, człowiek, krasnolud

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Chłopstwo :

-Rolnik

-Górnik

-Drwal

-Rybak

-Łowca

-Hodowca

Mieszczaństwo :

-Kowal

-Płatnerz

-Zbrojmistrz

-Kamieniarz

-Stolarz

-Bibliotekarz

-Artysta

-Piekarz

-Wojownik

Szlachta :

-Kartograf

-Alchemik

-Sztygar

-Leśniczy

-Wasal

-Rycerz

Arystokracja :

-Geodeta

-Strateg

-Mag

-Ekonom

-Architekt

-Sędzia

Władza :

-Król

-Książe

Będzie coś takiego, ale jeszcze może coś się zmienić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niciel    5

hm mam pytanie odnośnie tych klas "postaci" to będzie wyglądało na zasadzie ewolucji postaci to znaczy ..zaczynasz jako chlop i możesz rozwijać

-Rolnik

-Górnik

-Drwal

-Rybak

-Łowca

-Hodowca

wszystkie po kolei czy wybierasz np -rybak i nie możesz tego zmienić ?? (nie przesadzajcie z ilością profesji bo dojdzie do tego ze aby zrobić drewniany kilof będzie potrzeba 10 osób no chyba ze do tego dążycie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

wszystkie po kolei czy wybierasz np -rybak i nie możesz tego zmienić ??

Co ci się nie podoba? Będziesz mógł wybrać jedną klasę jako chłop, jedną jako mieszczanin, jedną jako szlachcic itd.

nie przesadzajcie z ilością profesji bo dojdzie do tego ze aby zrobić drewniany kilof będzie potrzeba 10 osób no chyba ze do tego dążycie

Jakie dziesięć osób, rozumiem że Kamil tego nie wyjaśnił, ale trzeba tylko drwala od którego drewno się dostanie i mieszczanina który to wykona, dlatego zacznij myśleć trochę bardziej logicznie, bo inaczej zrobi się nam tu bałagan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88

Na takim serwerze jest potrzebnych więcej graczy, bo często się zdarza, że potrzebujesz akurat czegoś co może zrobić jedynie inna profesja której np. aktualnie nie ma na serwerze.

Duże uzależnienie od innych osób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niciel    5
Jakie dziesięć osób, rozumiem że Kamil tego nie wyjaśnił, ale trzeba tylko drwala od którego drewno się dostanie i mieszczanina który to wykona, dlatego zacznij myśleć trochę bardziej logicznie, bo inaczej zrobi się nam tu bałagan.

eh jak nie rozumiesz sensu mojej wypowiedzi to moge to zrozumieć:P ---> nie wszystko co pisze jest w 100%dosłowne ....a logika jest ZŁEM

chodziło mi bardziej o to aby prostych rzeczy takich jak narzędzia nie musiało robić wielu ludzi (innymi słowami 10) Zz

Co ci się nie podoba? Będziesz mógł wybrać jedną klasę jako chłop, jedną jako mieszczanin, jedną jako szlachcic itd.

eh może i mi sie nie podoba a może podoba -->ważne aby sprawnie działało ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Każda z profesji/zawodów będzie się trochę różnić od innych, ale będą miały jedną z głównych funkcji czyli drwal, górnik, farmer, wojownik, alchemik, mod, admin. Będą się lekko różnić od siebie i będą miały jakieś różnice, funkcje, których inne klasy nie będą miały. Jeśli chodzi o awanse to na starcie wybierasz jedną z tych profesji. Następnie aby awansować musisz uzbierać daną ilość surowców wymaganych dla danego zawodu i ileś tam kasy. Surowce prawdopodobnie będzie można zbierać w magazynie miasta głównego (dla ułatwienia dla administracji), po czym piszecie, że chcecie awansować. Wybieracie (przynajmniej w chwili obecnej tak jest) nowy zawód przypadający na klasyfikację Mieszczanina. W przypadku arystokracji aby na nią awansować trzeba będzie mieć poparcie "mieszkańców", gdyż są to już rangi związane z administracją serwera (przynajmniej większość).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Tak.

Prawdopodobnie będzie coś takiego, że mając rangę Rybaka i chcąc awansować np na Artystę to wtedy będziesz miał uprawnienia jednej i drugiej rangi. Dzięki temu będzie można lepiej ocenić jak chce gracz aby jego postać wyglądała i jakie funkcje pełniła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matekpow    0

wizard\man demon- pochodzą z netheru są pół ludzmi i pół mogą być: chaotycznie dobrzy albo chaotycznie źli to zależy od naszych poczyniań.

Są stworzeni przy pomocy nieudanemu przekleństu/zaklinianiu przedmoitu przy użyciu ogromnej mocy[doświadczenia] są

odbiciem zaklinacza lecz mają oni inny koloru ciała,stroju.

Zaczynają przenikać do naszego świata i normalnie mieszkać.

Mogli by być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...