Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Mikers

Przecinanie gry na dobrym laptopie

Pytanie

Mikers    0

Witam mam problem z tą grą otóż nadzwyczajnie w świecie mi ona laguje :/ nie wiem co jest mój sprzęt to:

CPU: intel core i3 2310m 2.1GHz

Karta graficzna: GeForce GT 540M

RAM: 4GB

Według mnie nie powinna przecinać bo bf3, gta IV nie tną a taka gra ? no coś tu jest nie tak. Po co kasę w błoto wydawać gdy ona mi będzie lagować, że szok? można na to coś porazić?

dodam, że mam dwie karty graficzne dedykowaną i zintegrowaną one automatycznie się przełączają gdy włączam grę bo jak normalnie korzystam to mam kartę zintegrowaną aktywną jakąś tam HD 3000 ale gdy załączam grę aktywuje mi się ta druga dedykowana Geforce. Może się w tej grze nie przełącza i przez to mam ścinki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
alcof3ver    19

Cześć. Ja także gram na laptopie i gra ostatnio też mi momentami przycinała. W opcjach przełącz sobie w Minecrafcie, dokładnie w opcjach wideo Generowanie krajobrazu na fast i short. Dodatkowo także ściągnij wersje javy 64. Ja się zastosowałem do takiej porady serwerowych techników i mi pomogło. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mikers    0

Dzięki. Lecz to co napisałeś mam zrobione i nadal mam ścinki :/ Bo przed napisaniem powyższego postu czytałem różnego rodzaju poradniki i się nimi sugerowałem lecz można się domyślić... TAK jest tak samo :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
alcof3ver    19

Hmm. Ciężko mi teraz cokolwiek napisać. Ja miałem akurat problem tego rozmiaru. Mi akurat pomogło. Poczekaj do dzisiaj do późniejszej godziny. Z pewnością ktoś się wypowie i coś zaradzi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

1. Ta karta dedykowana (HD3000) jest po prostu zbyt słaba na MC.

2. Układ mobilny tym bardziej.

3. Nick do kontroli.

4. Jak się dowiem o oryginalności gry to poradzę co zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
staller11    4

Wiem jak to naprawić. Miałem ten sam problem. Jeżeli podasz nik to sprawa załatwiona ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mikers    0

Wspominałem, że mam dwie karty graficzne na tej hd 3000 pracuję tylko jak korzystam normalnie z komputera czyli oglądam filmy,korzystam z internet a gdy włączam grę ono mi automatycznie zmienia na Geforce GT 540M 1GB która jest bardzo dobra.

Ga uciąga bardziej wymagające gry tzn. COD MW 3, gta IV BF3 i wiele wiele więcej a MC nie uciągnie? coś tu jest nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mikers    0

Dlaczego :)? mam wersje pierwszą darmową i mam zamiar kupić najnowszą wersję za 88 zł (około 20 EURO) lecz boję się by mi nie przecinała ja na tej wersji co mam czyli clasic.

Ok problem rozwiązany. Po prostu przy tej grze nie przełączała się karta na tą mocniejszą. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
feranos    0

Jeżeli mam netbooka asus1001pxd

intel atom n455 (1,66ghz chyba x2)

1gb ramu

to normalne ze nie uda mi sie grac? moge cos z tym zrobic? ktos ma jakis pomysl?

tzn gram, ale tni sie jak... bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

To normalne.
/>http://commercial.asus.com/product/detail/102

Graphics: Intel UMA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...