sk3t 0 Napisano 18 Listopad 2011 Mam pomysł wykonać ogromny zamek al'a netherin. Może i nie wiecie co to jest ale wam powiem.Ma to być ogromny zamek z dworem kilkoma domkami aby odwzorować taką jakby starożytną osadę zamkową.W zamku ma być ukryty teleport do netheru po teleportacji ma być most, rozgałęzienie dróg i przejście dalej do pozostałości zamku.Sztuką będzie przejście dalej, i oto chodzi! Dlaczego? Droga netherowa będzie oblana miejscowo lawą.Drogą będzie również nią obtoczona.Pomyślcie ukryta płytka naciskowa w drodze odwracasz się leje się lawa na ciebie.To taka pułapka koszarowa.Dalej to materiały :Cobble Stone : ok. 10 Tysięcy, może być potrzebne więcejGlowStone : ok. 500 sztuk, nie będzie potrzebne więcejPochodnie : ok. 3 Tysiące, może być potrzebne więcejPłaty lawy lub wiadra z lawą : ok.100 wiader lub płatówZapalniczka : 2 zapalniczki starcząObsidian : 30 sztuk na portal, nie będzie potrzebny więcejDrewno : 2 Tysiące drewna, desekWielki płaski teren, bez drzew, górek i trawy.Teren : ok. 5000x5000 wymiary boczne i długościoweBedrock : 500 sztuk powinno starczyćPłytki naciskowe : ok 50 płytekŻwir : 1 TysiącCegły : 1 TysiącWełna : 2 Tysiące wełny niebieskiejCzas na zrobienie : ok 4 tygodni!!!Bardzo chcę wykonać ten projekt :] Wiem ilości są ogromne ale robiąc ten projekt będę się wzorował na tym zamku : Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Jest on cudny, a taki zamek wykonany dla serwera to jest większa reklama.Proszę zgódźcie się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ser100 2 Napisano 19 Listopad 2011 Pomysł mi się podoba, może wyjść bardzo fajnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torres70 76 Napisano 19 Listopad 2011 Podoba mi się, tylko zamiast coobla użyj sandstonu a na dach użyj lapisu Jestem za ;d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk3t 0 Napisano 19 Listopad 2011 Nie wiem czy zamek z sand stonu jest zaskakujący :] Może kiedyś wykonam piramidę z sandstonu a lapis ma gorszy odcień od wełny :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teko122 2 Napisano 19 Listopad 2011 No fajne fajne zobaczymy co Administracja na to powie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk3t 0 Napisano 19 Listopad 2011 No jakby dzisiaj odpowiedzieli to bym już postawił może 1 piętro fundamentu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torres70 76 Napisano 19 Listopad 2011 Ja jednak nadal zostaję przy sandstonie i blokach lapisu, razem dają nieziemski efekt ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk3t 0 Napisano 19 Listopad 2011 A sprawdzę jak to będzie wyglądało przy średniej budowli...Edit/ Sprawdziłem, dalej zostaję przy cobblu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torres70 76 Napisano 19 Listopad 2011 Jak tam chcesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk3t 0 Napisano 20 Listopad 2011 Kiedy to jakiś admin sprawdzi minęły już 3 dni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krwawic 5 Napisano 20 Listopad 2011 Jestem za. Będziesz mógł zacząć na nowej mapie, niebawem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach