Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
fabrykagolda

Minecraft na Xbox 360 (Kinect obsługiwany!)

Pytanie

fabrykagolda    15

Notch zapowiedział, że wyjdzie także stabilna wersja na Xbox 360 Minecrafta bazująca na orginalnej grze (czyli wszystko z wersji PC będzie na X360?Bo nie rozumiem dokładnie) i będzie obsługiwała Kinecta.I mam takie pytanko:czy będzie też dostępny tryb gry Multiplayer, Classic i Creative???Czy na Xboxie będzie można na przeglądarce grać w Classica czy jak?A i jeszcze pytanko:czy na Xboxie 360 będzie można wgrywać skiny, tekstury i mody???I jeszcze jedno pytanko czy gracze z Xboxa i z PC będą mogli grać razem (np. na serwerach które są postawione na PC) ? A i jak będzie go można kupić, przez Xbox Live i trzeba będzie mieć konto na stronie czy jak?Szperam ciągle w ,,góglach" i nic nie mogę znaleźć.Pomocy!Załączam link z YT w którym jakis kolo przedstawia wersję na Xboxa na E3:

*a i czy będzie można mapki jeszcze wgrywać np. przygodowe, parkourowe?

**a i o co chodzi z tym zmienionym craftingiem bo nie rozumiem??

***a i czy generator map będzie taki sam jak w wersji na PC czyli w tym czasie jeśli na PC jest beta to na Xbox 360 będzie generator map Beta, jeśli finalna wersja to na X360 generator map z finalnej wersji?

Dziękuję za pomoc (jeśli taka będzie ale liczę że tak.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Mofixil    190

Ogół-nic nie wiadomo.

Crafting-dla debili na padach, nie mogą przeca zrobić menu przeciągnij i upuść jak na PC, to by ~30 klawiszy na padzie zamordowało.

Inb4, jestem zagorzałym komputerowcem ale nie mam nic do konsolowców tylko rozwiązań które są niesamowicie upraszczane bo sporo dzieciaków kupuje konsolę bo albo mają słabego kompa, albo nie potrafią przeklikać instalatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
fabrykagolda    15

tzn. ja nic nie mam do konsolowców tak samo, mam ps2 i ono mi się nudzi, chcę coś nowszego, może i kupuje dużo dzieciaków,Słabego kompa nie mam, mam średniego (dla gracza).Ale przecież jakoś np. na PS2 dało się jak myszką kontrolerem tym takim co się nim rusza taki ten na dole takie 2 kułeczka nie wiem jak się nazywają xD to nimi jakoś się dało więc nie wiem po co Notch będzie zmieniał crafting.To nie ma sensu.Tak jak myszką tym kontrolerem da się poruszać, więc nie rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

FortressCraft to fanowska kopia MC na Xpudło, Minecraft na xpudło to Minecraft i wciąż będzie miał tekstury 16x16 i taką samą oldschoolową grafikę jak na każdej innej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
fabrykagolda    15

aaaha.A propo:wraz z wersją 1.0.0 wyszedł trailer Minecrafta na Xboxa ukazujący nowy (i...no dosyć lamusowaty) crafting i z tego co widzimy, RACZEJ nie będzie trybu multiplayer, lecz będzie wszystko, co w wersji komputerowej.Oto link do trailera:http://minecraft.pl/minecraft-x360-trailer-oraz-komentarz-dewelopera/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...