Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
wgutbier91

hmm?

Rekomendowane odpowiedzi

wgutbier91    5

A więc, na sam początek chciałbym powiedzieć, że oskarżenie dot. kilku osób zarówno graczy jak i członka administracji. I nie będę się trzymał wzorca składania kar bo w tym przypadku nie ma to sensu.

Władcy miast Sulos jak i Vossia wnoszą o usunięcie awesomamorek z funckji moda oraz wlepienie bardzo surowej kary.

A oto lista powodów:

• a) po 1 mamy podejrzenia, że gracz/mod Awesomamorek zdecydowanie nadużywa swoich możliwości jako OP servera RP.
  • b) po 2 kilka razy podczas trwania wojny z vossia (przejmowanie jej), w której to Gorlan jak i Collis zaczęło ją atakować. Pan awesomamorek bardzo często latał sobie ponad wioską oraz używał GodModa, a skoro latał równiez tryb Creative. Co czasem uniemożliwiało jego jakiekolwiek zabicie.
  • c) po 3 kolejnym podejrzeniem jest fakt iż ten sam gracz pomagał swoimi zdolnościami graczą z Collis w postaci dawania im tryby creative. Na dowód niestety mam ssa w momencie jak zostałem odkryty i tryb creative został już najprawdopodobniej odebrany

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

(można sprawdzić w logach, aczkolwiek nie mam 100% pewności)
  • d) po 4 Wracam tutaj do pkt 1.C. Według nas niemożliwym jest to aby takie miasto

(właściwie chodzi o mury) powstało w 1 niecały dzień zważywszy na to, że wczoraj 14.11.2011 server od godziny ~12 do godzin ~19 był wyłączony.
  • e) po 5 Ten pkt. odnosi się do wojen. Wiemy że diamenty można zdobyć, ale kolejnym naszym podejrzeniem jest to, że mod Awesomamorek dodaje sobie diaxowe miecze. Dlaczego? Ponieważ zawsze nosi go przy sobie
  • f) po 6 Miasto w.wym po części nie stoi na cubie miasta! Co według nas jest niedopuszczalne.
  • g) po 7 do pana awesa wrócę poźniej

Jeżeli chodzi o Pana Awesa to mam nadzieję że wypowie się więcej osób, które widziały jego "nadużycia"

Teraz przechodzimy do miasta Collis i w sumie do kilku użytkowników.

Mianowicie:

• 1. Mieszkańcy miasta collis bardzo często spamują chat jakimiś jadowitymi uwagami (brak ssów, bardzo dużo świadków)
  • 2. Kolejną sprawą są ataki na miasta. Oto mały dowód na to w jaki sposób dostają się na mury miast omijając fortyfikacje.

• 3. Mam tutaj na myśli gracza twistedfakes oraz N3Q, którzy wczoraj w ten sposób dostali się do miasta sulos przejmując je. Na dowód ssy z czatu ze zdradzeniem się jak to robią

Dodam jeszcze, że w momencie przejmowania miasta Pan Awes widział to, a więc powinien zareagować w jakikolwiek sposób, ponieważ jest to wykorzystywanie "buga"
  • Od razu wyprzedzając zapewne posta Pana Twisteda, na wasz mur można dostac się diamentowymi butami ;)

W przypadku miasta jak i użytkowników z Collis lista ich przewinien itp, jest bardzo długa dlatego też przedstawiłem tylko te najważniejsze argumenty.

A teraz czas na mowę końcową. Występuję tutaj jako przedstawicie i zarządca miasta Sulos, nie piszę tutaj skargi od Siebie ale od graczy, którzy mają już dosyć tego, że inni wykorzystują i nadużywają swoich "praw" oraz "bugów". Razem z innymi zauważyliśmy, że server RP tak naprawdę nim już nie jest, ponieważ to co się dzieje nie jest w żadnym % postępowaniem RP. Dlatego wnosimy o usunięcie Awesa z funkcji moda na serverze rolecraft.pl, oraz zbanowaniem tych graczy którzy postępowali nieuczcicie. Dodam na koniec fakt iż gracz TwistedFakes został zbanowany na serverze FB za to iż dawał tam itemy z creative za pieniądze na RP, oraz jak sam sie kiedyś przyznał na skypie, że groził graczom że dostaną bana na FB gdy nie dadza mu funduszy na RP.

Camilu nie wiem co z tym zrobisz, ale zrób coś bo ten server umrze...Nowi gracze którzy wchodzą widzą na czacie kłótnie, zupełny chaos i przez to od razy wychodzą...

Proszę wszystkie osoby, które widziały jakąkolwiek z tych sytuacja o wypowiedznie się tak wyczerpujące jak ja.

Pozdrawiam Mistrz wgutbier

P.s

Co do świadków

Whiskas132, marcinwie, koniczyn5, spawci0, Thekoros47, TvSmietnik, Rohinen, i wiele innych osób, które widziały ich postępowanie i zachowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TvSmietnik    0

Potwierdzam to co mówi wgutbier ja raz widziałem awesa który teleportował się do Sulos i zajmował nam działki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
marcinwie    1

zgadzam się z wszystkim co napisał wgutbier. I przykro się patrzy jak serwer który się fajnie zapowiadał stacza się przez jednego moderatora który wykorzystuje swoje uprawnienia do własnych celów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisałeś nie masz dowodów nad nadużywanie mocy przez Awesa, zostałeś wykryty bo ja stoję pod nim i buduje mur a że Awes siedzi z nami na Ts i słyszy co mówimy to poleciał sobie zobaczyć kto nas atakuję.

Co do bugowania na murach robicie to samo, Awes nigdy nie dawał nam żadnych itemów ani "trybu creative" Miasto było budowana od piątku przez 10 osób więc nie płacz że zrobiliśmy je w jeden dzień. Równie dobrze możecie napisać skargę na Camila który kupił sobie teren przed Collis i buduje tam swoją twierdze. W waszym poście widzę tylko bezpodstawne najeżdżanie na nasze miasto i ich mieszkańców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trias    1

Na wstępie zaznaczę, że gram na serwerze od wczoraj i aktualnie przynależę do miasta Collis.

Władcy miast Sulos jak i Vossia wnoszą o usunięcie awesomamorek z funckji moda oraz wlepienie bardzo surowej kary.

A oto lista powodów:

Co ma wspólnego powód d) i f) z osobą oskarżanego?

• a) po 1 mamy podejrzenia, że gracz/mod Awesomamorek zdecydowanie nadużywa swoich możliwości jako OP servera RP.

Podejrzenia? Powodem? Ok...

• b) po 2 kilka razy podczas trwania wojny z vossia (przejmowanie jej), w której to Gorlan jak i Collis zaczęło ją atakować. Pan awesomamorek bardzo często latał sobie ponad wioską oraz używał GodModa, a skoro latał równiez tryb Creative. Co czasem uniemożliwiało jego jakiekolwiek zabicie.

SS? Zrobienie screena takich zachowań nie powinno byc trudne, dlaczego ich więc nie ma? Brak dowodów.

• c) po 3 kolejnym podejrzeniem jest fakt iż ten sam gracz pomagał swoimi zdolnościami graczą z Collis w postaci dawania im tryby creative. Na dowód niestety mam ssa w momencie jak zostałem odkryty i tryb creative został już najprawdopodobniej odebrany

(można sprawdzić w logach, aczkolwiek nie mam 100% pewności)

Z tego SS'a nic nie wynika. Czyli kolejny punkt bez dowodów. No i pomówienia. Można sprawdzić logi i tego dowieść.

• d) po 4 Wracam tutaj do pkt 1.C. Według nas niemożliwym jest to aby takie miasto

(właściwie chodzi o mury) powstało w 1 niecały dzień zważywszy na to, że wczoraj 14.11.2011 server od godziny ~12 do godzin ~19 był wyłączony.

I dlaczego to świadczy o winie wyżej wymienionego? Punkt w ogóle bezpodstawny. To jakby powiedzieć "ładna dzisiaj pogoda". Najwyraźniej jest możliwe powstanie tego miasta jeżeli współpracuje ze soba kilka osób.

• e) po 5 Ten pkt. odnosi się do wojen. Wiemy że diamenty można zdobyć, ale kolejnym naszym podejrzeniem jest to, że mod Awesomamorek dodaje sobie diaxowe miecze. Dlaczego? Ponieważ zawsze nosi go przy sobie

A ja zawsze noszę ze sobą chleb. I motykę. Na pewno je sobie dodałem! (ironia) Kolejny brak dowodów.

• f) po 6 Miasto w.wym po części nie stoi na cubie miasta! Co według nas jest niedopuszczalne.

Możliwe, łatwo sprawdzić.

• g) po 7 do pana awesa wrócę poźniej

No comment. Przedstawiasz dowody przeciwko temu Panu i chcesz resztę później przedstawić? To znaczy kiedy? Jak jakieś znajdziesz?

I część kolejna:

Teraz przechodzimy do miasta Collis i w sumie do kilku użytkowników.

Mianowicie:

• 1. Mieszkańcy miasta collis bardzo często spamują chat jakimiś jadowitymi uwagami (brak ssów, bardzo dużo świadków)

Brak dowodów. Pomówienia. Sugerujesz, że Wy nie czynicie takich uwag? Też mogę zebrać "bardzo dużo świadków".

Poza tym, uważam że na serwerze Roleplay można wygłaszać, jak to napisałeś "jadowite" uwagi, a nawet przeklinać, jeżeli mieści się to w kanonach RP i wypowiedzi są klimatyczne (np. Psia Twoja mać, albo chociażby słowo rzyć).

Nie wiem czy jest coś w regulaminie na ten temat... To jest zabronione? Jak już mówiłem jestem nowy na tym serwerze. Poza tym ataki na miasta muszą być dozwolone, skoro dzisiaj od rana kampicie na respawnie w Collis, zabijając każdego kto się pojawi.

• 3. Mam tutaj na myśli gracza twistedfakes oraz N3Q, którzy wczoraj w ten sposób dostali się do miasta sulos przejmując je. Na dowód ssy z czatu ze zdradzeniem się jak to robią

Dodam jeszcze, że w momencie przejmowania miasta Pan Awes widział to, a więc powinien zareagować w jakikolwiek sposób, ponieważ jest to wykorzystywanie "buga"

Jak wyżej. To jest bug? Na peeewno sami tego nie wykorzystujecie. (ironia)

• Od razu wyprzedzając zapewne posta Pana Twisteda, na wasz mur można dostac się diamentowymi butami ;)

Rozumiem, że to już jest dopuszczalne? Niedopuszczalne jest przechodzenie przez mur metodą którą pokazałeś, a przeskakiwanie muru już tak?

W przypadku miasta jak i użytkowników z Collis lista ich przewinien itp, jest bardzo długa dlatego też przedstawiłem tylko te najważniejsze argumenty.

Skoro przedstawiłeś tylko te argumenty, oznacza to że reszta była nie warta ich zapisania tu więc się nie liczą? Czy też nie ma innych przewinień?

To ja też napiszę mowę końcową. Cały temat to zbiór pomówień i bezpodstawnych oskarżeń. Dowodów praktycznie nie ma. To chyba oczywiste, że jedna frakcja będzie walczyć z drugą na wszelkie sposoby. To zapewne jeden z nich. Czy naprawdę chcemy, żeby wojna przeniosła się równiez na forum? Bo tak to wygląda.

Jeżeli rzeczywiście ktoś z oskarżonych zostanie tu ukarany, to forum zaroi się od tematów opartych tylko na pomówieniach, których celem byłoby podkopanie opinii przeciwnej frakcji.

Moim zdaniem powinno się ukarać twórcę tego tematu, za szerzenie nieprawdy, za pomówienia i za przedstawianie bezpodstawnych oskarżeń. To powinno ukrócić tego rodzaju działania.

Czuję się urażony, generalizując wszystkich mieszkańców Collis i pomawiając wszystkich. Ja osobiście nie mam sobie nic do zarzucenia.

P.S. Jak dodać sobie taką mapkę jak masz w SS'ach? To znacznie wszystko ułatwia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sazyr    15

A więc, na sam początek chciałbym powiedzieć, że jestem współzałożycielem Collis, jednak jako żywa osoba jestem racjonalista. Racjonalista potrafi oceniać sprawy obiektywnie, a tej umiejętności niestety nie ma gracz wgutbier92, zazdrość i gniew po prostu kipi w tobie.

Nie muszę bronić Awesomamorka, ponieważ jest niewinny a twoje zarzuty są wręcz komiczne. (Tak ładnie wypunktowałeś swoją argumentacje, że ja również nie omieszkam tego zrobić.)

• a) Wasze podejrzenia wynikają tylko i wyłącznie z powodu przynależności do "drugiej" strony konfliktu. Atakujecie go, bo to wasza jedyna opcja obrony, typowa dla polaczków waszego pokroju.
  • b) Każdy admin może latać i obserwować, gdybyście zaatakowali Lorie a Camil by sobie latał, to również byście go oskarżyli o nadużycie ? Gdyby zrzucał na was lawę z powietrza, cokolwiek ! Wy nie macie nic.
  • c) Nie wiem co ty tam widzisz, może to były pracę nad drogą która będzie szła do Spawnu, lub prace nad Ambasadą Camila, na górce którą scedowaliśmy Lorii.
  • d) I tutaj zaczyna się zabawa, "Według nas niemożliwym jest to aby takie miast" wasza nienawiść i zazdrość kierowana do nas wręcz przesiąka tym zdaniem. Mimo to jestem zadowolony widząc taki komentarz, poświęciłem wiele godzin wraz z towarzyszami by te mury powstały szybko i sprawnie. Przyjmuję twoje słowa jako komplement.
  • e) Może nawet dodać sobie latającego smoka, póki go nie użyje w walce lub niesprawiedliwie nie podlega to karze.
  • f) Nie wiem która część miasta stoi po za cubem, zapewne chcielibyście byśmy zostawili wam kawałek miejsca byście mogli wykorzystać bug ze wspinaniem się lub położyć gąbeczke ? Idiotyzm, polaczki, idiotyzm.

Teraz przejdziemy do obrony mojego miasta, przed waszymi jadowitymi uwagami.

• 1.Jeśli znajdziesz jakieś słowa naruszające regulamin, wrzuć to na forum, a administracja podejmie odpowiednie kroki. (Osobiście, jeśli chodzi Ci o moje słowa "Lorda Inkwizytora" to nie dziw się, to RP odgrywam rolę fanatyka religijnego.)
  • 2.Nie znam tego pana, ale jeśli może stawiać coś na działcę oznacza to, że przejął tą działkę i może zbudować drabinkę, by wejść na wasze śmieszne fortyfikacje.
  • 3.To tylko słowa, gdybym mówił o wykorzystywaniu bugów i sposobu użycia ich w walce nic by mi nie groziło. Dlaczego ? BO TO TYLKO SŁOWA. Dodaj Screen, dowód cokolwiek, by udowodnić, że rzeczywiście tak robiliśmy.

W waszym przypadku, bando "hejterów" którzy wykorzystają każdą metodę walki z przeciwnikiem, mogę tylko wyrazić żal. Żal, żal i jeszcze raz ŻAL, przykro mi, że nie potraficie przegrywać z honorem ale taka jest rzeczywistoć, a to serwer Roleplay, wzorujący się na rzeczywistości. Dodatkowo, jak usunięcie admina z serwera ma w jakikolwiek "naprawić" czy "ulepszeć" ten serwer, co do oskarżeń do twisteda pokazujecie jak bardzo możecie być gnidami, wykorzystujecie każdą możliwą metodę by nas zniszczyć ? Chwytacie się każdej możliwej opcji...Jak pasożyty.

P.s Dajcie listę OBIEKTYWNYCH ŚWIADKóW, tak obiektywnych, bo żaden z twoich wymienionych nie posiada obiektywności. Mógłbym sam dać temat na forum (bardzo ładnie nazwałeś ten temat) jak to TY MI GROZIŁEŚ, a miałbym na to 15 świadków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheKoros47    13

Co do Pana Awesa to sam wicialem go jak przylecial nad atakowaną Vossię,nastepnie udal sie do portu i tam teleportowal ludzi do siebie.Dowodow nie mam ale mozna to latwo sprawdzic w logach.Podkreslam ze nie mam dowodow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lakozi    3

Nie wiem co o tym myśleć

... Już wiem dostałem oświecenia, przytoczę tu cytat pewnego księdza, "Jest święta prawda, cała prawda i gówno prawda"

I do tego co tam hmmm jak by to ująć "wymyślałeś" przypisze to sformułowanie "GóWNO PRAWDA" Więc proszę Cię nie rób tych bez sensownych Tematów bo tylko forum zaśmiecasz.

Nie lubię się rozpisywać, ale dodam jeszcze że z wyżej wymienionych świadków nie wiem czy jest ktoś kogo nie znasz. :) Ja też z kumplami ustalałem 1 wersje którą chcieliśmy żeby policja kupiła. Bo dla czego by nie, ale tak mi przykro tu jest świat WIRTUALNY tu są potrzebne dowody w postaci (filmów, ss`ów) itp. Więc skończcie z tą bez sensowną wojną z nami.

P.S Miasto budowaliśmy w 10 osób i po wiele godzin więc mi nie mów że się nie da. Jak Ty miałeś niekompetentnych ludzi, którym się bałeś powierzyć budowę Sulos to cóż nie moja wina. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spawci0    0

Napisałem pięknego posta, aczkolwiek mój kochany Chrome się zawiesił i cała moja praca poszła na marne, więc postanowiłem nie męczyć się i napisać znacznie krótszy post.

W mojej wypowiedzi będę odwoływał się do wypowiedzi kilku osób, więc odpuszczę sobie cytowanie.

Szybka budowa miasta

W niedzielę około godziny 22-23 miasto Collis było znacznie mniejsze niż dnia następnego (tj. 16 XI 2011) o godzinie ~20:00. Przypominam, że serwer był wyłączony przez większą część dnia. Nie twierdzę, że jest to niemożliwe, aczkolwiek powątpiewam iż wyżej wymienione miasto posiadało wystarczającą liczbę graczy na tak szybki rozwój miasta w tak krótkim czasi poprzez uczciwą pracę.

Jadowity język

Wszyscy nadużywają [shout], bo nikt za to nie każe. Jednak jak już oskarżać to na całego.

Świadkowie

Raczej nie znajdziemy obiektywnych, gdyż grając od około tygodnia na tym serwerze nie spotkałem żadnego gracza nie należącego obecnie do Gorlan, Collis, Vossii, bądź Sulos.

Brak dowodów

Jak powiedział wgutbier "po 1 mamy podejrzenia". Nadal czekamy na logi, by okazało się czy niektóre z naszych oskarżeń są słuszne.

10 ludzi budowało miasto

Proszę uszanowanie o nicki tych graczy, gdyż cytując św.Tomasza "Nie uwierzę póki nie zobaczę".

Rozmowa o bugach

Nieszkodliwa aczkolwiek w przypadku więszkości gier oraz serwerów minecraft szerzenie informacji na temat błędów w grze, które można wykorzystać na swoją korzyść(o ile pamięam tzw. exploit) jest zabronione. Wiem, że takiego punktu w tutejszym regulaminie nie ma, dlatego argument osobiście uznają ze efekt irytacji wgutbiera.

Latanie awesa podczas wojny

Zdecydowanie nadużycie swoich praw by:

a) poznać mocne i słabe punkty Vossi

b) informować o poczynaniach obrońców(gracze Collis, jak sami przyznają , siedzą na TS-ie z awesem)

c) dekoncentracja graczy podczas obrony miasta, gdyż obawają się niespodziewanego ataku ze strony latającego wroga(do czego nie doszło, ale część uwagi została poświęcona, przez co obrona była mniej wydajna

To na razie tyle, miałem więcej do powiedzenie, ale zniechęcił mnie fakt, że moją przeglądarka się zawiesiła, jeżeli coś przyjdzie mi do głowy napewno to zedytuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spawci0    0

Hmm.. to by wyjaśniało dlaczego w porcie widziałem n3q, bądź lakoziego, a tuż obok nich awesa....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wgutbier91    5

Kłamiesz, bo jedyną osobą, która zdobyła port byłem ja, także zastanów się dziecko.

Po 1 Twisted przestań mówić chłopcze, dziecko itp bo sam jeszcze 18 nie masz!

Po 2 Czekamy na logi i wtedy rozstrzygnie się cały spór.

Po 3 Tak jak napisał Spawci0 to są przypuszczenia

Po 4 Tez widziałem awesa no ale oczywiście cale sulos i vossia się zmówili ;) Tak btw to wy caly czas wasza ekipą siedzicie na tsie wiec pewnie też coś knujecie

Także czekamy na logi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sazyr    15

Samozaparcie, to jest przyczyną szybiego rozrostu Collis. Gdy nas ciąglę atakowaliście, gracz freeaq niewytrzymał i zaczął budowę murów, pomogliśmy mu - co przyczniło się do pobcia rekordów, w godzinę otoczyliśmy 60% miasta, a w kolejne półtorej całe. Następnego dnia po prostu były zabiegi upiekszające jak dachy itp.

Świadkami obiektywnymi moga być gracze z Lori lub Admini.

Wybacz, nie 10 ludzi budowało miasto, ich było znacznie więcej !

Lista:

1. N3q
  2. Sazyr
  3. Elwo
  4. Gigabyte
  5. Freeaq
  6. y4nuszek
  7. asavel
  8. twisted
  9. Riq5
  10. lakozi
  11. agenciarz
  12. bobiks (Pomagał z Lorii)
  13. obitoo (Pomagał w Lorii)
  14. Trias (Dołączył późno)

Wyobraź sobię teraz sprawną organizacje na TS, i miasta powstają w pare dni. Nie dziwię się, jak wy budowaliście miasta w 1-2 osoby to zajeło wam to tygodnie.

"Rozmowa o bugach" jak sam przyznałeś, to była rozmowa a wy staraliście się udowodnić wasze chore zarzuty.

PS: To zaczyna wyglądać jak odcinek z "Anny Marii Wesołowskiej". Za wasze oszczerstwa po prostu zniszczymy wasze miasto, koniec dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

Dorzucę moje 2 grosze.

1) Co do miasta na dzikim terenie mówimy tutaj o Gorlan nie o Collis od razu uprzedzam.

2) Kieruje to do graczy z miasta Collis i Awesa. Atak podczas niedzieli eventowej był dozwolony, ale moralnie nie było to nieprzyjemne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11
b) informować o poczynaniach obrońców(gracze Collis, jak sami przyznają , siedzą na TS-ie z awesem)

Hahahah! Awes nie ma mikro, tak więc podetrzyj się tym zdaniem ;)

Edit: Tak, mamy screeny ze zmianą miasta ;) Tak więc macie nasrane w bani (proszę o warna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spawci0    0

1) Mikro nie jest wymagany do komunikacji. Możesz mnie poinstruować jak można podetrzeć się zdaniem na wirtualnym forum?

2) W takim wypadku poproszę o screeny z budowy miasta.

3) Uwielbiam osoby, które nie przestrzegają netykiety. Cytując mojego dawnego nauczyciela od savoir vivre "Wasze zachowanie świadczy o ludziach wśród których przebywacie." więc gratuluję Tobie umiejętności w dobieraniu swoich towarzyszy.

BTW

Elwo niczym nie zyskałeś sobie na szacunek, natomiast Sazyr prezentuje sobie dojrzałość. Może i jesteśmy wrogami, ale to nie znaczy, że nie możemy szanować siebie nawzajem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b) To co ze latalem? sobie ogladalem jak wojna leci. i w nikogo z luku nie strzelałem.

c) Nikomu nie dawalem trybu creative. mozna to sprawdzic w logach.

e) Mialem tylko 1 diaxowy miecz, ale zostal mi odebrany jak zginalem, teraz latam z zelaznym...I nie bralem go z trybu creative.

f) Mury zrobilem jak mielismy duzo dzialek bo probowalismy nowy tryb wojen, i teraz tak zostalo. jak chcesz moge kupic te dzialki

3.jaki bug? nie widze zadnego.

Tvsmietnik : Do sulos sie tylko teleportuje jak ktos potrzebuje pomocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spawci0    0

b) To co ze latalem? sobie ogladalem jak wojna leci. i w nikogo z luku nie strzelałem.

c) Nikomu nie dawalem trybu creative. mozna to sprawdzic w logach.

e) Mialem tylko 1 diaxowy miecz, ale zostal mi odebrany jak zginalem, teraz latam z zelaznym...I nie bralem go z trybu creative.

f) Mury zrobilem jak mielismy duzo dzialek bo probowalismy nowy tryb wojen, i teraz tak zostalo. jak chcesz moge kupic te dzialki

3.jaki bug? nie widze zadnego.

Tvsmietnik : Do sulos sie tylko teleportuje jak ktos potrzebuje pomocy

Hahaha

Zdecydowanie wolałbym, żeby ktoś z Collis został admienem zamiast awesa....

Ta piękna polszczyzna.

Jaki bug?No cóż stawianie klocków w dziczy raczej nie było zamierzone, czyż nie?

Tak w ogóle to w jaki sposób wybranego takiego gracza na admina, gdyż nie wyobrażam sobie, by osoba o takiej umiejętności formułowania wypowiedzi oraz czytaniu ze zrozumieniem(być może z jakąś dysfunkcją) ?

@EDIT

Na temat latania wypowiedziałem się wcześniej. Racz najpierw przeczytać wszystkie posty w temacie, zanim zaczniesz się wypowiadać.

Edytowane przez spawci0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

spawci0, nie zależy mi na Twoim szacunku, tak więc daruj sobie. Gdybyscie potrafili sie zachowac, to odwdzieczylbym sie tym samym. "Wchodzicie" na nas, to My robimy to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spawci0    0

Widzę, że mamy dzisiaj festyn z "poparwna orfografia".

Elwo, my nie wyzywamy Was na forum, w przeciwieństwie do Ciebie. Wolałem tego uniknąć, ale jednak nie potrafię się powstrzymać od orzeczenia, iż osobom takim jak ty powinno zostać zabrane prawo do głosowania wyborach oraz korzystania z internetu.

P.S.:

Nadal nie otrzymałem instrukcji jak podcierać się zdaniem znajdującym się na wirtualnym forum internetowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Sprawdziłem logi, jak i przeprowadzałem inne obserwacje od dłuższego czasu na modach i kidmodach i :

a) Nie nadużywa funkcji (Na początku jedynie do przenosin murów itp w Gorlan gdy się powiększało, ale to było kiedyś...)

b) Gdy latał nad miastami to wtedy nie brał czynnego udziału w potyczkach, ani nie wlatywał na mury i ich nie przejmował - też kontrolowałem. Jedyne do czego można się doczepić, że potem wyłączał przed murami creativa i zaczynał walczyć o co mogą się gracze doczepić, że powinien iść na piechotę stamtąd skąd przyleciał...

c) Nie ma żadnych dowodów w logach, że dawał komukolwiek creativa,

d) Te mury już widziałem jak i całe miasto od kilku dni a nie tylko jednego bo często w okolicach ostatni obywam u nich, gdyż inwestuje w fortece obok :P

e) Z tym niestety, ale nie wiem, lecz z tego co wiem diaxów nie brakuje graczom, którzy grają aktywnie,

f) Da się wykupić działkę i postawić coś na niej po czym ją usunąć, a jeśli chodzi o tego jednego klocka w Collis wystającego, to poszedłem na ustępstwo z tym, ze względów estetycznych,

g) Jak wracasz to poproszę o screeny odpowiednie do sytuacji, jak i odpowiednią nazwę tematu, oraz formę składania skargi.

1) Screeny proszę...

2) Wieczorem zablokuję stawianie jakichkolwiek klocków w dziczy (tylko niszczenie)

3) Jeśli chodzi o bugi, to podnoszenie się na znikających klockach to jest bug, a nie stawianie klocków gliny - prosił bym o robienie screenów jak ktoś wykorzystuje taki bug a będę karał 6 godz. więzienia.

4) Właśnie panowie z Collis z takim bugiem od razu napisali do mnie, ze względu na to, że jest to dla nich niekorzystnie :)

Wnioskując :

Awesomamorek w żadnym stopniu nie przyczynił się przy pomocy w budowie Collis jak i w prowadzeniu jakich kolwiek wojen, za to po przepatrzeniu logów zdegradowałem gracza N3q ze stanowiska kidmoda, który wykazał się bardzo dobrze opanowaną komendą teleportu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spawci0    0

1) Co z graczami, którzy zostali teleportowani? Czy może teleportował on tylko siebie?

2) Mimo braku dowodów na komunikowanie się przez awesa z atakującym Vossie graczami Collis podczas "zwiedzania" sobie miasta, aczkolwiek mimo wszystko uważam to za nadużycie. Jeżeli jaśniepan miał ochotę obserwować wojnę to powinien jak każdy inny dojść an piechotę i dołączyć się do walk, gdyż jego miasto nie jest neutralne w stosunku do atakowanej Vossi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

1) nie teleportował on nikogo - dlatego dodałem N3q'a do dyskusji bo on teleportował,

2) zgodzę się z tobą, ale jeśli cała "ekipa", która szła na wojnę z np Gorlan to szedł razem z nimi nie wykorzystując ani razu creativa, więc tylko tyle, że jak już tam był i zaczynała się wojna to jak chciał się do niej dołączyć to wyłączał gdzieś w pobliżu creativa i szedł na wojenkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...